Návrh na členov štátnicových komisií, ktorí podliehajú schváleniu podľa Zákona o vysokých školách

Size: px
Start display at page:

Download "Návrh na členov štátnicových komisií, ktorí podliehajú schváleniu podľa Zákona o vysokých školách"

Transcription

1 Návrh na členov štátnicových komisií, ktorí podliehajú schváleniu podľa Zákona o vysokých školách 1. Štátnicová komisia pre študijný program Aplikovaná matematika : RNDr. Peter Žitňan, CSc. RNDr. Radovan Rusnák 2. Štátnicová komisia pre študijný program Učiteľstvo akademického predmetu-matematika: PaedDr. Tomáš Lengyelfalusy, CSc. RNDr. Michaela Holešová 3. Štátnicová komisia pre študijný program Učiteľstvo akademického predmetu Fyzika : Mgr. Ľubomír Konrád 4. Štátnicová komisia pre študijný program Učiteľstvo akademického predmetu Informatika : Mgr. Marcel Takáč RNDr. Lýdia Králiková 5. Štátnicová komisia pre študijný program Učiteľstvo akademického predmetu Jazyk anglický a literatúra : PhDr. Stanislav Kolář, PhD. PhDr. Anna Hlavňová, CSc. PhDr. Viera Pavlásková PaedDr. Marta Kadorová PaedDr. Katarína Labudová 6. Štátnicová komisia pre študijný program Učiteľstvo akademického predmetu Hudobná výchova : Mgr. Juraj Ruttkay Mgr. Boris Schubert 7. Štátnicová komisia pre študijný program Učiteľstvo umeleckého predmetu Hudobná výchova hra na nástroj : Mgr. Juraj Ruttkay Mgr. Boris Schubert 8. Štátnicová komisia pre študijný program Učiteľstvo akademických a umeleckých predmetov Všeobecný pedagogický základ : PaedDr. Andrea Kubalíková Mgr. Katarína Macková Vedecko-pedagogické charakteristiky sú prílohou návrhu.

2 Prílohy k návrhu na členov štátnicových komisií: RNDr. Peter Žitňan, CSc. Narodený: Pracovisko: Katedra matematickej analýzy a aplikovanej matematiky, Fakulta prírodných vied, Žilinská univerzita Akademické a vedecké hodnosti: Promovaný matematik - Univerzita Komenského, Bratislava, 1976 RNDr. - CSc. - Pedagogická činnosť: Vedie prednášky z predmetov: Numerická a diskrétna matematika (na EF ŽU); Základy numerickej analýzy (na FPV); Numerická lineárna algebra (na FPV); Numerické riešenie obyčajných diferenciálnych rovníc (na FPV). V minulom roku bol vedúcim dvoch diplomových prác. Pripravuje skriptá: Základy numerickej analýzy. Vedecko výskumná činnosť: Publikácie: 1. Vibration analysis of rectangular and skew plates by the Rayleigh-Ritz method. Journal of Sound and Vibration 221/2 (1999), ; 2. A cluster series expansion technique for the spectral solution of differential equations. Computational Mechanics 25/1 (2000), 28 32; 3. A cluster series expansion technique for solving vibration problems. Journal of Sound and Vibration 243/5 (2001), ; 4. Spectral solution of differential equations with great potential for parallelisation. Proceedings of the International Workshop Par Num 2000, eds. G. Okša, R. Trobec, A Uhl, M. Vajteršic, R. Wyrzykowski, P. Zinterhof, pp Aktívne sa zúčastnil konferencie: Parallel Numerics 2000, septembra 2000, Bratislava. Je pomocným školiteľom pre doktorandské štúdium v odbore Aplikovaná matematika na FPV ŽU. Vzhľadom na pedagogickú a vedecko-výskumnú činnosť RNDr. Petra Žitňana, CSc. navrhujeme aby bol členom štátnicovej komisie a skúšal predmet Numerická analýza. RNDr. Radovan Rusnák Narodený: Pracovisko: Katedra matematickej analýzy a aplikovanej matematiky, FPV ŽU. Akademické a vedecké hodnosti: Magister Univerzita Komenského, Bratislava, RNDr. FMFI na UK v Bratislave, 2001

3 Pedagogická činnosť: Vedie prednášky z predmetov: Matematická štatistika (na EF ŽU); Aplikácie matematickej štatistiky (na FPV) Finančná matematika 1, 2 (na FPV); Poistná matematika 1, 2 (na FPV). Vedecko výskumná činnosť: Publikácie: 1. Rusnák, R., Zimka, R.: Fluctuations in an Open Economy Model under Fixed Exchange Rate Regine. Operations research and decisions Quarterly 1/2003, p Mal príspevok na 5. medzinárodnej konferencii Aplikácie matematiky a matematickej štatistiky v ekonómii, , Kudowa Zdrój, Poľsko. Je riešiteľom inštitucionálnej výskumnej úlohy: Diferenciálne a diskrétne rovnice a systémy a ich aplikácie. Je zapojený do doktorandského štúdia vo vednom odbore Aplikovaná matematika na FPV ŽU. Vzhľadom na pedagogickú a vedecko-výskumnú činnosť RNDr. Radovana Rusnáka doporučujeme, aby bol členom komisie pre štátne záverečné skúšky v odbore Aplikovaná matematika na FPV a skúšal predmet Pravdepodobnosť a matematická štatistika. PaedDr. Tomáš Lengyelfalusy, CSc. Publikačná činnosť: 1. Lengyelfalusy, T.: Ježiš ako ideál pedagógov. In: XVII. Mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu. Vyškov (ČR) s Lengyelfalusy, T.: Niekoľko otázok vzťahu učiteľa a žiaka. In: XVIII. Mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu. Vyškov (ČR) s Lengyelfalusy, T.: Vývoj vyučovania matematiky na území Slovenska v období In: XX. Mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu. Vyškov (ČR) s Lengyelfalusy, T.: Some facts about teaching mathematics in the territory of Slovakia in the period In: ACTA FACULTATIS PEDAGOGICAE UNIVERSITATIS TYRNAVIENSIS.. Trnava s Lengyelfalusy, T.: Ten ktorý miluje Podiel osobnosti učiteľa matematiky na dosiahnutých výsledkoch vo vyučovaní. In: Medzinárodná konferencia Osobnosť učiteľa. UKF Nitra, Lengyelfalusy, T.: Výchovný aspekt vyučovania matematiky a jeho vplyv na osobnosť absolventa strednej školy. In: XI. Celoslovenský seminár Vyučovanie matematiky a profil absolventa ZŠ a SŠ. Považská Bystrica s Lengyelfalusy, T.: Význam pamäte vo vyučovaní matematiky. In: XXI. Mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu. Vyškov Lengyelfalusy, T.: Matematika ako hlavný pilier všeobecného vzdelávania.in:6.vedecký seminár: Informačno-komunikačné technológie v prírodovednom vzdelávaní UKF Nitra Účasť na vedeckých konferenciách: 1. XVII. Mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu. Vyškov 1999.

4 2. XVIII. Mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu. Vyškov XX. Mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu. Vyškov Medzinárodná konferencia Osobnosť učiteľa Nitra XI. Celoslovenský seminár Vyučovanie matematiky a profil absolventa ZŠ a SŠ Považská Bystrica XXI. Mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu. Vyškov vedecký seminár: Informačno komunikačné technológie v prírodovednom vzdelávaní. Nitra Iné činnosti: a/ Vedenie diplomových prác: 1. Zuzana Sádecká: Matematické hlavolamy a ich úloha pri rozvíjaní logického myslenia študentov. 2. Jana Sekáčová: Vyučovanie matematiky na stredných školách na území Slovenska v období Andrea Petríková: Motivácia a tvorivosť na hodinách matematiky na vyššom stupni ZŠ. b/ Oponentské posudky na diplomové práce: 1. Mária Kopčanová: Práca s nadanými žiakmi (na hodinách matematiky na ZŠ bez zamerania) 2. Peter Slávik: Klasifikácia žiackych chýb v riešeniach matematických úloh. c/ Členstvo v komisiách: 1. Od roku 1995 som predsedom krajskej odbornej hodnotiacej komisie SOČ v odbore č. 02 matematika a fyzika. (Nitriansky kraj) 2. Od roku 1995 som predsedom celoštátnej odbornej hodnotiacej komisie SOČ v odbore č. 02 matematika a fyzika. 3. Od roku 1993 som aktívnym účastníkom Letných škôl z histórie matematiky, org. JČMF Brno. Vyznamenania: Rezortné vyznamenanie: Malá medaila sv. Gorazda za aktivity a výborné výsledky vo výchovno-vzdelávacom procese a v práci s mládežou. MŠ SR Milan Ftáčnik RNDr. Michaela Holešová Pedagogická činnosť Prednášanie predmetov: Analytická geometria Afinná geometria Inžinierska geometria Konštruktívna geometria I, II Projektová geometria Deskriptívna geometria Zoznam publikácií: R. Višňovský, E. Capková, M. Turčanová, M. Konrádová, I. Verbová : Deskriptívna geometria I., Žilinská univerzita v Žiline 1999 (skriptá)

5 Tvorba študijných programov: tvorba učebných plánov a osnov z geometrie pomoc pri tvorbe učebných plánov UVVP, odbor: matematika Iné aktivity: členka v Pedagogickej komisii FPV tútorka 3.ročníka UVVP: odbor matematika Vedecko-výskumná činnosť Vedenie výskuných kolektívov: zodpovedný riešiteľ vo výskumnej úlohe riešenej od do , s názvom: Využitie vedných disciplín v geometrii zodpovedný riešiteľ vo výskumnej úlohe riešenej od do , s názvom: Prepojenie geometrie s inými vednými disciplínami. Vyučovanie geometrie na univerzitách a technických vysokých školách. Zoznam publikácií: Konference o geometrii a počítačové grafice, Darre Souš 2000, článok v zborníku: Monomiálne krivky v afinnom priestore 21. konference o geometrii a počítačové grafice, Lednice na Moravě 2001, článok v zborníku: O singulárnych kvadrikách v niektorých zväzkoch kvadrík 22. konference o geometrii a počítačové grafice, Dolní Lomná 2002, článok v zborníku: Takmer úplné prieniky v A 4 Citácie: Rigorózna práca: Niektoré monomiálne krivky v A 4 ako množinové úplné prieniky citovaná v článku Š. Solčana: Monomiálne krivky C(p 2, p 2 +p, p 2 +p+1, (p+1) 2 ) ako množinový úplny prienik, ktorý bol uverejnený v Zborníku vedeckých prác z medzinárodnej konferencie Matematika vo výučbe, výskume a praxi 2002, Nitra Aktívna účasť na konferenciách: Konference o geometrii a počítačové grafice, Darre Souš 2000 s príspevkom na tému: Monomiálne krivky v afinnom priestore 21. Konference o geometrii a počítačové grafice, Lednice na Moravě 2001 s príspevkom na tému: O singulárnych kvadrikách v niektorých zväzkoch kvadrík 22. konference o geometrii a počítačové grafice, Dolní Lomná 2002, s príspevkom na tému: Takmer úplné prieniky v A 4 Ďalšie vzdelávanie: , rigorózna skúška v odbore matematika s témou: Niektoré monomiálne krivky v A 4 ako množinový úplný prienik , dizertačná skúška v odbore geometria a topológia, písomná časť dizertačnej skúšky s témou: O asociovaných ideáloch ku monomiálnym krivkám Organizačná činnosť Organizovanie podujatí: členka organizačného tímu pre: XI. celoslovenský seminár o aktuálnych otázkach vyučovania mat. na stredných a základných školách, Považská Bystrica 2003 členka organizačného tímu pre: 34. konferenciu slovenských matematikov, Jasná pod Chopkom 2002

6 Mgr. Ľubomír Konrád Účasť na konferenciách: DIDFYZ 2000, Račkova dolina, okt (prednáška) Vanovičove dni 2001, Žilina, jún 2001 (vyžiadaná prednáška) DIDFYZ 2002, Račkova dolina, okt (prednáška) Šoltésove dni 2002, december 2002 (vyžiadaná prednáška) Publikácie: 1. Konrád, Ľ.: Fyzikálny korešpondenčný seminár ako forma práce s talentami na SŠ. Zborník z konferencie DIDFYZ 2000, Nitra Konrád, Ľ., Konrádová, M.: O grafickom riešení fyzikálnych úloh. Matematika fyzika informatika 2002/10, Prometheus, Praha Konrád, Ľ.: Viete, čo je Archimediáda? Infoiuventa 2002/1, Iuventa, Bratislava Konrád, Ľ.: O Mechanike okolo nás. Zborník z konferencie Šoltésove dni 2002, MCMB, Bratislava Konrád, Ľ.: Rádové odhady a školská fyzika. Školská fyzika 2002/4, Plzeň Konrád, Ľ.: Mechanika okolo nás. JSMF, Bratislava Konrád, Ľ., Konrádová, M.: Modelovanie vo výčbe poslucháčov technických smerov univerzít. Zborník z konferencie Aplimat 2003, Bratislava Konrád, Ľ.: Presne alebo iba odhadom. Zborník z konferencie DIDFYZ 2002, Nitra Konrád, Ľ.: Úlohy riešené kvalifikovaným odhadom. Obzory matematiky, fyziky a informatiky 2003/1, Nitra Úlohy Fyzikálnej olympiády: 10. Konrád, Ľ.: In: Leták 43. roč. FO v SR, kat. A D. Autorstvo 6 súťažných úloh. Iuventa, Bratislava Konrád, Ľ.: In: Leták 44. roč. FO v SR, kat. E, F, G. Autorstvo 12 súťažných úloh. Iuventa, Bratislava Konrád, Ľ.: In: Leták 44. roč. FO v SR, kat. A D. Autorstvo 12 súťažných úloh. Iuventa, Bratislava Členstvo v organizáciách: - člen predsedníctva Slovenského výboru fyzikálnej olympiády - člen výboru pobočky JSMF v Žiline Mgr. Marcel Takáč tvorba učebných plánov učiteľského štúdia informatiky schválených akreditačnou komisiou tvorba prijímacích testov z informatiky vytvorené plány a zavedenie nových predmetov: o Formálne jazyky a automaty o Malé a detské programovacie jazyky o Návrh a analýza algoritmov o Didaktika informatiky 1, 3 o Informačné a komunikačné technológie o Typografický systém TeX

7 vedenie diplomových prác: o Vybrané metódy programovania a ich vizualizácia pre žiakov stredných škôl o Webový informačný systém ako podpora F2F vzdelávania o elearningový systém o Informatická výchova a implementácia IKT do vyučovania na 1. stupni ZŠ o Pedagogický softvér pre vyučovanie matematiky na ZŠ účasť vo výskumných úlohách: o Riešenie niektorých problémov modernej algebry, vedúci výskumnej úlohy: doc. RNDr. Ľ. Tománek, CSc., r o Vplyv tvaru telesa na jeho magnetické vlastnosti, vedúci výskumnej úlohy: Mgr. D. Blažek, r o Implementácia IKT do vyučovania, vedúci výskumnej úlohy: RNDr. Lýdia Králiková, r účasť na konferenciách: o medzinárodná konferencia: Informatika, Bratislava, 2001 o medzinárodná konferencia: XIII. European TeX Conference, Poľsko, 2002 o 10. celopoľská konferencia o TeXu s medzinárodnou účasťou, Poľsko, 2002 o Infovek, s medzinárodnou účasťou, Modra, 2002 o DidInfo, celoslovenská konferenica o didaktike informatiky, Banská Bystrica, 2002 o Tvorivá informatika s Baltíkom, Kysucké Nové Mesto, 2003 o Aktuálne otázky výchovy a vzdelávania v období vstupovania do EÚ, Nitra, september 2003 publikačná činnosť: o Visualising the processes running in TeX DebugTeX, XIII. European TeX Conference, Poľko, 2002 o Videostreamingové technológie v edukačnom procese, XXI. mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu, ČR, máj 2003 o Prierez didaktikou informatiky na FPV ŽU, Informačno-komunikačné technológie v prírodovednom vzdelávaní, Nitra, máj 2003 o Implementácia IKT do prípravy budúcich učiteľov na Fakulte prírodných vied ŽU v Žiline, Aktuálne otázky výchovy a vzdelávania v období vstupovania do EÚ, Nitra, september 2003 ďalšie aktivity: o vypracovanie oponentského posudku k projektu grantovej agentúry KEGA č. 274/2000 pod názvom Elektronizácia študijných materiálov v súvislosti s najnovšími trendami v elektronickom publikovaní o vytváranie elektronických učebných textov pre vyučované predmety o doktorandské štúdium na Fakulte hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave o vedenie kurzov ďalšieho vzdelávania učiteľov v spolupráci s Metodickým centrom v Bratislave organizačná činnosť organizácia konferencií: o International Mathematical Conferences (IMC), Polish, Slovak and Czech Conference on Number Theory o organizovanie prípravného kurzu z informatiky RNDr. Lýdia Králiková tvorba učebných plánov učiteľského štúdia informatiky schválených akreditačnou komisiou

8 tvorba prijímacích testov z informatiky vytvorené plány a zavedenie nových predmetov: o Práca s počítačom 1, 2 o Didaktika informatiky o Malé a detské programovacie jazyky o Tvorba pedagogického softvéru o Teória programovania vedenie diplomových prác: o LegoDacta a jeho využitie na školách o Pedagogický softvér pre stredoškolskú matematiku účasť vo výskumných úlohách a vedenie výskumných úloh: o Analýza vedomostnej úrovne z matematiky u uchádzačov o štúdium na EF a SF ŽU, vedúci výskumnej úlohy: RNDr. Gabriela Pringerová, CSc., r o Analýza vedomostnej úrovne z matematiky u uchádzačov 1. Ročníka EF ŽU, vedúci výskumnej úlohy: RNDr. Gabriela Pringerová, CSc., r o Implementácia IKT do vyučovania, vedúci výskumnej úlohy: RNDr. Lýdia Králiková, r účasť na konferenciách: o Konferencia slovenských matematikov, Jasná pod Chopkom, 2001 o Konferencia slovenských matematikov, Jasná pod Chopkom, 2002 o medzinárodná konferencia Aplikovaná matematika a informatika na univerzitách, Gabčíkovo, 2001 o medzinárodná konferencia Informatika, Bratislava, 2001 o medzinárodná konferencia APLIMAT, Bratislava, 2002 o medzinárodná konferencia Kolokvium o riadení osvojovacieho procesu, Vyškov u Brna, 2001 o medzinárodná konferencia Kolokvium o riadení osvojovacieho procesu, Vyškov u Brna, 2002 o DIDINFO, Banská Bystrica, 2002 o Aktuálne otázky výchovy a vzdelávania v období vstupovania do EÚ, Nitra, september 2003 publikačná činnosť: o Použitie MS Excel vo vyučovaní matematiky, zborník konferencie XIX. Mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu, máj 2001 o Nové učebné plány pre informatikov na FPV ŽU, XX. Mezinárodní kolokvium o Řízení osvojovacího procesu, Vyškov u Brna, máj 2002 o Príprava učiteľov informatiky na fakulte prírodných vied Žilinskej univerzity, zborník + príspevok na konferencii DIDINFO, marec 2002 o Analýza úspešnosti poslucháčov 1. ročníka elektrotechnickej fakulty Žilinskej univerzity z matematických predmetov, článok v časopise Technológia vzdelávania, ročník X., číslo 01/2002 o Implementácia IKT do prípravy budúcich učiteľov na Fakulte prírodných vied ŽU v Žiline, Aktuálne otázky výchovy a vzdelávania v období vstupovania do EÚ, Nitra, september 2003 ďalšie aktivity: o doktorandské štúdium na Fakulte hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave organizačná činnosť: o organizovanie prípravného kurzu z informatiky

9 PhDr. Stanislav Kolář, PhD. Pán Stanislav Kolář sa narodil 11. augusta 1953 vo Frýdku-Místku. Absolvoval štvorročné magisterské štúdium angličtiny a češtiny na vtedy samostatnej Pedagogickej fakulte v Ostrave (1976) a rozširujúce štúdium tohto odboru na Filozofickej fakulte Univerzity Palackého v Olomouci (1983), kde získal titul PhDr. Tu úspešne obhájil aj dizertačnú prácu na tému Európske korene americkej židovskej literatúry a bol mu udelený titul PhD. (1996). Krátky čas vyučoval na stredných školách, tiež pracoval v Československej televízii. Väčšinu svojej kariéry však pôsobí na Katedre anglistiky a amerikanistiky Filozofickej fakulty Ostravskej univerzity. Zaoberá sa najmä literárnou kritikou, amerikanistickými štúdiami a dejinami americkej literatúry. Publikoval veľké množstvo odborných a populárno-vedeckých štúdií a článkov a dve monografie. Prednášal na mnohých sesterských katedrách doma i v zahraničí. Študoval aj prednášal na mnohých univerzitách v USA pod záštitou Fulbrightovej komisie. Aktívne sa zaujíma o divadlo a poéziu. V súčasnosti dokončil habilitačnú prácu, ktorú bude v roku 2004 obhajovať na Univerzite Palackého v Olomouci. Vedecká erudovanosť a pedagogické skúsenosti poskytujú záruku, že pán Dr. Stanislav Kolář bude prínosným členom komisie štátnych záverečných skúšok ako aj komisie pre udeľovanie hodnosti PaedDr. na Katedre anglického jazyka a literatúry Fakulty prírodných vied Žilinskej univerzity. PhDr. Anna Hlavňová, CSc. Prodekanka pre vedu, výskum a zahraničné styky PhDr. Anna Hlavňová, CSc. prednáša a vedie semináre pre študentov anglického jazyka na Fakulte prírodných vied od jej vzniku. Ťažiskom jej pedagogickej činnosti sú prednášky z predmetu Fonetika a fonológia AJ, prednášky z predmetu Úvod do štúdia anglického jazyka a v súčasnosti sa najviac venuje Lexikológii (prednášky a semináre), jednému z nosných predmetov magisterského štúdia. PhDr. Viera Pavlásková PhDr. Viera Pavlásková absolvovala štúdium anglického a slovenského jazyka na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pred vznikom Fakulty prírodných vied viedla semináre v predmete anglický jazyk na viacerých fakultách ŽU. Od vzniku Fakulty prírodných vied prednáša a vedie semináre v predmete Didaktika AJ v treťom a štvrtom ročníku magisterského štúdia vrátane náčuvov a praxí a pripravuje študentov na štátnu záverečnú skúšku v tomto predmete. PaedDr. Marta Kadorová PaedDr. Marta Kadorová absolvovala štúdium anglického a ruského jazyka na Filozofickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. V štúdiu pokračovala rigoróznou skúškou a získala titul PaedDr. ( 2001). Od roku 2000 prednáša a vedie semináre v predmete Štylistika AJ, Etymológia AJ, Jazykový seminár a venuje sa aj metodológii AJ.

10 PaedDr. Katarína Labudová PaedDr. Katarína Labudová ukončila štúdium slovenského a anglického jazyka na Fakulte humanitných vied Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (2000). Rigorózne štúdium absolvovala na Katedre anglistiky a amerikanistiky Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, odbor Anglická literatúra (2003). Od roku 2000 prednáša a vedie semináre v predmete Anglická literatúra a Úvod do štúdia literatúry. Vedie tiež výberové semináre z oblasti anglickej literatúry. Mgr. art. Juraj Ruttkay Mgr. art. Juraj Ruttkay sa narodil 16. marca 1978 v Martine. Absolvoval Konzervatórium v Žiline odbor hra na husliach a Vysokú školu múzických umení v Bratislave bakalársky odbor hudobná pedagogika (1999) a magisterský odbor teória hudby (2000), kde v súčasnosti pokračuje doktorandským štúdiom. V r pôsobil ako pedagóg hry na husliach, klavíri a hudobnej náuky na Základnej umeleckej škole v Martine ( ) a na Základnej umeleckej škole vo Vrútkach ( ). Je spoluautorom bulletinov týchto škôl. Od r pôsobí ako kantor Cirkevného zboru Evanjelickej cirkvi a. v. vo Vrútkach a od r ako predseda Výboru cirkevnej hudby za Turčiansky seniorát ECAV. Od r pôsobí na oddelení hudby Katedry humanitných a sociálnych vied Fakulty prírodných vied Žilinskej univerzity v Žiline, kde od apríla 2003 vykonáva funkciu zástupcu vedúceho KHSV a vedúceho oddelenia hudby. V septembri 2003 bol Združením evanjelickej inteligencie zvolený do predstavenstva Tvorby T. Aktívne koncertuje, má bohatú publikačnú činnosť (v periodikách Slovenská hudba, Hudobný život, Múzy v škole, Nový Život Turca, Vrútočan, Luterán z Vrútok, Evanjelický posol spod Tatier, Spravodajca ŽU) a zúčastnil sa viacerých konferencií. Na ŽU viedol tri hudobno-teoretické práce Školskej vedeckej, odbornej a umeleckej činnosti, bol členov prijímacích komisií na hudobnú výchovu a členom štátnicovej komisie pre hudobnú výchovu minulý rok. Odborne sa zaujíma o hudobnú pedagogiku a teóriu hudby. Mgr. Boris Schubert Mgr. Boris Schubert sa narodil 6. marca 1972 v Bánovciach nad Bebravou. Absolvoval magisterské štúdium hudobnej výchovy a estetiky na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Venuje sa hre na trúbke, je členom inštrumentálneho telesa V8 v Žiline, s ktorým usporiadal množstvo koncertov a vystúpení. Od r pôsobí ako asistent na oddelení hudby Katedry humanitných a sociálnych vied Fakulty prírodných vied Žilinskej univerzity v Žiline. Je manažérom komorného speváckeho zboru OMNIA, s ktorým sa zúčastnil na medzinárodnom festivale vysokoškolských speváckych zborov Akademická Banská Bystrica r a so zborom získal tri ocenenia. V r pôsobil aj ako pedagóg Konzervatória v Žiline, kde vyučoval estetiku hudby. Publikačne je činný (Spravodajca ŽU), bol členom prijímacej komisie pre hudobnú výchovu, vyhotovil niekoľko oponentských posudkov na diplomové práce a práce Vedeckej, odbornej a umeleckej činnosti r Odborne sa zaujíma o estetiku hudby, hudbu pre deti a mládež, populárnu hudbu a džez.

11 PaedDr. Andrea Kubalíková Ukončila v roku 1999 vysokoškolské štúdium na Pedagogickej fakulte Trnavskej univerzity v študijnom odbore učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov: prírodopis chémia. V roku 2000 v rámci interného doktorandského štúdia v odbore teória vyučovania predmetov všeobecnovzdelávacej a odbornej povahy na katedre chémie Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity obhájila projekt dizertačnej práce a vykonala dizertačnú skúšku. V roku 2002 získala na tej istej katedre titul PaedDr. po absolvovaní rigoróznej skúšky a obhájení rigoróznej práce. Na katedre pedagogiky a psychológie FPV ŽU pôsobí od roku 2002 a zabezpečuje výučbu seminárov a prednášok z teórie výchovy, teórie vyučovania (všeobecnej didaktiky), základov pedagogiky a v rámci všeobecného základu aj výučbu knižničnej informatiky a základov práce s počítačom. Mgr. Katarína Macková Mgr. Katarína Macková absolvovala štúdium Psychológie a Hudobnej výchovy na Pedagogickej fakulte UKF v Nitre. Od vzniku Fakulty prírodných vied ŽU vedie semináre v predmete Všeobecná psychológia, Ontogenetická psychológia, Pedagogická psychológia. tvorba učebných plánov odboru učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov - všeobecný základ členka informačnej rady ŽU členka pedagogickej komisie FPV spoluriešiteľka čiastkovej vedecko-výskumnej úlohy: Filozoficko-etické a estetickoumelecké aspekty mediálnej práce externý doktorand na FHV UMB Banská Bystrica Absolvované workshopy: kognitívny vývin a motivácia učenia (1998 Nitra UKF) terapia sexuálne zneužitého dieťaťa (1998 Nitra UKF) Orffov Schulverk (2001 Nitra, Orffova spoločnosť) Aneagram typológia osobnosti (2001 ŽU) intenzívny jazykový kurz (2002 UK Bracknell and Wokingham collage) Účasť na seminároch a konferenciách Seminár, SDI Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť: Meranie vedomosti a prijímacie konania na VŠ, aké má a môže byť? ( Bratislava) Konferencia, Inštitút kvality vzdelávania pre krajiny strednej a východnej Európy: Kvalita vzdelávania v stredoeurópskom kontexte a Dakar Follow-up ( Nitra) Publikované príspevky na domácich i medzinárodných konferanciách: konferancia SCHOLA 2001, Trnava, (4. medzinárodná vedecká konferencia KIPP) Multimedia v pedagogickom vzdelávaní, príspevok: Psychologické aspekty vplyvu mediálnych prostriedkov do vedomia reproduktívnej populácie konferencia k 50. výročiu ŽU, , príspevok: Niektoré pozitívne pedagogicko-psychologické aspekty používania výučbových programov na vyučovaní konferencia SCHOLA 2003 Bratislava (5. medzinárodná vedecká konferencia KIPP) Pedagogické vzdelávanie inžinierov, príspevok: Využívanie a význam aktívnych foriem sociálneho učenia v pedagogicko-psychologickom vzdelávaní inžinierov

Vedenie študentov - doc. Miroslav Haviar

Vedenie študentov - doc. Miroslav Haviar Vedenie študentov - doc. Miroslav Haviar 2014/15 - vedené dizertačné práce: (1) The Integration of Mathematics Education and English Language via CLIL method (Content and Language Integrated Learning)

More information

Katedra matematiky (KMA) Všeobecné informácie

Katedra matematiky (KMA) Všeobecné informácie Katedra matematiky (KMA) 2.1.1 Všeobecné informácie Katedra má svoje historické korene v prvej katedre tohto typu na Vysoké škole železniční (VŠŽ) v Prahe. Katedra matematiky a deskriptívnej geometrie

More information

Vydané na základe dodaných materiálov v apríli 2009 ako účelová publikácia Fakulty prírodných vied Žilinskej univerzity v Žiline

Vydané na základe dodaných materiálov v apríli 2009 ako účelová publikácia Fakulty prírodných vied Žilinskej univerzity v Žiline ŽILINSKÁ UNIVERZITA V ŽILINE FAKULTA PRÍRODNÝCH VIED VÝROČNÁ SPRÁVA 2008 Názov: Výročná správa Fakulty prírodných vied Žilinskej univerzity v Žiline za rok 2008 Zostavovateľ: PaedDr. Zdena Kráľová, PhD.

More information

PaedDr. RNDr. Ján VESELOVSKÝ, PhD.

PaedDr. RNDr. Ján VESELOVSKÝ, PhD. PaedDr. RNDr. Ján VESELOVSKÝ, PhD. adresa: KGRR FPV UKF, Tr. A. Hlinku 1, 949 74 Nitra tel: +421 (0)37 6408 633 e-mail: jveselovsky@ukf.sk dátum a miesto narodenia: 6.7. 1976 Zlaté Moravce národnosť: slovenská

More information

Fakulta prírodných vied

Fakulta prírodných vied 8.7 Fakulta prírodných vied 8.7.1 Všeobecné informácie Adresa fakulty: Fakulta prírodných vied Hurbanova 15 010 26 Žilina Akademickí funkcionári fakulty: Dekan: do 23.11. doc. RNDr. Miroslava Růžičková,

More information

Katedra matematiky (KMA) Všeobecné informácie

Katedra matematiky (KMA) Všeobecné informácie Katedra matematiky (KMA) 2.1.1 Všeobecné informácie Katedra má svoje historické korene v prvej katedre tohto typu na Vysoké škole železniční (VŠŽ) v Prahe. Katedra matematiky a deskriptívnej geometrie

More information

OBSAH 1 Fakulta humanitných vied ŢU v Ţiline 1.1 Všeobecné informácie 1.2 Vzdelávacia činnosť 1.3 Doktorandské štúdium 1.4 Vedeckovýskumná činnosť

OBSAH 1 Fakulta humanitných vied ŢU v Ţiline 1.1 Všeobecné informácie 1.2 Vzdelávacia činnosť 1.3 Doktorandské štúdium 1.4 Vedeckovýskumná činnosť SPRÁVA O STAVE FAKULTY HUMANITNÝCH VIED ŢILINSKEJ UNIVERZITY V ŢILINE 2010 1 OBSAH 1 Fakulta humanitných vied ŢU v Ţiline 1.1 Všeobecné informácie 1.2 Vzdelávacia činnosť 1.3 Doktorandské štúdium 1.4 Vedeckovýskumná

More information

FAKULTA HUMANITNÝCH VIED ŽU

FAKULTA HUMANITNÝCH VIED ŽU FAKULTA HUMANITNÝCH VIED ŽU 7 Fakulta humanitných vied ŽU 7.1 Všeobecné informácie Adresa fakulty: Fakulta humanitných vied Univerzitná 8215/1 010 26 Žilina Akademickí funkcionári fakulty: Dekanka: doc.

More information

KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU PEDAGOGICKÁ FAKULTA KATEDRA MATEMATIKY

KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU PEDAGOGICKÁ FAKULTA KATEDRA MATEMATIKY I. Úvodný list: KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU PEDAGOGICKÁ FAKULTA KATEDRA MATEMATIKY Výročná správa Katedry matematiky Katolíckej univerzity v Ružomberku, Pedagogickej fakulty, za rok 2010 Ružomberok,

More information

Kritériá na habilitácie docentov a kritériá na vymenovanie profesorov Slovenskej technickej univerzity v Bratislave podľa 12, článok 1, písm.

Kritériá na habilitácie docentov a kritériá na vymenovanie profesorov Slovenskej technickej univerzity v Bratislave podľa 12, článok 1, písm. Kritériá na habilitácie ov a kritériá na vymenovanie ov Slovenskej technickej univerzity v Bratislave podľa, článok, písm. e) zákona č. /00 Z. z. Podľa zákona /00 Zb. z. čl. 7: vedecko-pedagogický titul

More information

AKTUÁLNE OTÁZKY HODNOTENIA KVALITY VÝSKUMU V SR. Štefan Tkačik

AKTUÁLNE OTÁZKY HODNOTENIA KVALITY VÝSKUMU V SR. Štefan Tkačik AKTUÁLNE OTÁZKY HODNOTENIA KVALITY VÝSKUMU V SR Štefan Tkačik HODNOTENIE KVALITY VÝSKUMU makro úroveň (kritéria na národnej úrovni) mezo úroveň (na danej inštitúcií) Komplexná akreditácia a akreditačné

More information

INOVATÍVNE TRENDY V ODBOROVÝCH DIDAKTIKÁCH V KONTEXTE POŽIADAVIEK PRAXE

INOVATÍVNE TRENDY V ODBOROVÝCH DIDAKTIKÁCH V KONTEXTE POŽIADAVIEK PRAXE Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Pedagogická fakulta v spolupráci s Fakultou prírodných vied, Filozofickou fakultou a Štátnym pedagogickým ústavom Vedecký a odborný program medzinárodnej vedeckej

More information

TAGUCHI S APPROACH TO QUALITY ENGINEERING TAGUCHIHO PR STUP K INZINIERSTVU KVALITY

TAGUCHI S APPROACH TO QUALITY ENGINEERING TAGUCHIHO PR STUP K INZINIERSTVU KVALITY KVALITA INOV`CIA PROSPERITA IV / 1 2000 (35 40) 35 TAGUCHI S APPROACH TO QUALITY ENGINEERING TAGUCHIHO PR STUP K INZINIERSTVU KVALITY MILAN TEREK LUBICA HRNCIAROV` 1 INTRODUCTION Genichi Taguchi is Japanese

More information

Súťaž PALMA junior a programovanie v jazyku Python

Súťaž PALMA junior a programovanie v jazyku Python Súťaž PALMA junior a programovanie v jazyku Python Ján Guniš Ľubomír Šnajder Prírodovedecká fakulta Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach DidInfo + DidactIG 2017, Banská Bystrica Obsah Súťaž PALMA junior

More information

Výročná správa Katolíckej univerzity v Ružomberku, Pedagogickej fakulty, Katedry matematiky za rok 2014

Výročná správa Katolíckej univerzity v Ružomberku, Pedagogickej fakulty, Katedry matematiky za rok 2014 KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU PEDAGOGICKÁ FAKULTA KATEDRA MATEMATIKY Výročná správa Katolíckej univerzity v Ružomberku, Pedagogickej fakulty, Katedry za rok 2014 KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU PEDAGOGICKÁ

More information

Derivative of a function at a point. Ján Gunčaga, Štefan Tkačik

Derivative of a function at a point. Ján Gunčaga, Štefan Tkačik XII th Czech-Polish-Slovak Mathematical School Derivative of a fnction at a point Ján Gnčaga, Štefan Tkačik Abstract: We present a concept of differentiable fnctions and derivatives. The notion of a differentiable

More information

Charles University in Prague Faculty of Mathematics and Physics Department of Probability and Mathematical Statistics. Abstract of Doctoral Thesis

Charles University in Prague Faculty of Mathematics and Physics Department of Probability and Mathematical Statistics. Abstract of Doctoral Thesis Charles University in Prague Faculty of Mathematics and Physics Department of Probability and Mathematical Statistics Abstract of Doctoral Thesis INDEPENDENCE MODELS Mgr. Petr Šimeček Supervisor: RNDr.

More information

Dotazník komplexného hodnotenia pracovníka. 1) Vedecké výstupy pracovníka vedecké publikácie, monografie, kapitoly v monografiách (ich zoznam)

Dotazník komplexného hodnotenia pracovníka. 1) Vedecké výstupy pracovníka vedecké publikácie, monografie, kapitoly v monografiách (ich zoznam) Dotazník komplexného hodnotenia pracovníka Meno a priezvisko, tituly: RNDr. Marián Sedlák, DrSc. Pracovné zaradenie (VVP, SVP, VP, VTP): VVP 1) Vedecké výstupy pracovníka vedecké publikácie, monografie,

More information

VEDECKO-PEDAGOGICKÝ ŽIVOTOPIS

VEDECKO-PEDAGOGICKÝ ŽIVOTOPIS VEDECKO-PEDAGOGICKÝ ŽIVOTOPIS Osobné údaje Meno a priezvisko: Rok narodenia: 1962 Pracovné zaradenie na pracovisku: prvý prorektor, prorektor pre rozvoj prof. RNDr. János Tóth, PhD. Dosiahnuté tituly,

More information

UNIVERZITA KOMENSKÉHO FAKULTA MATEMATIKY, FYZIKY A INFORMATIKY. Zoznam publikačnej činnosti. RNDr. Jozef Hanč, PhD.

UNIVERZITA KOMENSKÉHO FAKULTA MATEMATIKY, FYZIKY A INFORMATIKY. Zoznam publikačnej činnosti. RNDr. Jozef Hanč, PhD. UNIVERZITA KOMENSKÉHO FAKULTA MATEMATIKY, FYZIKY A INFORMATIKY Zoznam publikačnej činnosti RNDr. Jozef Hanč, PhD. ABC Kapitoly vo vedeckých monografiách vydané v zahraničných vydavateľstvách ABC01 Tuleja,

More information

[8] ŠPÁNIKOVÁ, E.- WISZTOVÁ, E. a kolektív: Zbierka úloh z algebry. Edisvydavateľstvo

[8] ŠPÁNIKOVÁ, E.- WISZTOVÁ, E. a kolektív: Zbierka úloh z algebry. Edisvydavateľstvo PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ: Doc. RNDr. Eva Špániková, CSc. Skriptá: [1] J.Feťková, B.Dorociaková, M.Ružičková, E.Špániková, E.Wisztová: Úvod do štúdia vysokoškolskej matematiky. VŠDS Žilina, 1992, 145 strán. [2]

More information

UNIVERZITA KOMENSKÉHO V BRATISLAVE FAKULTA MATEMATIKY, FYZIKY A INFORMATIKY AKREDITÁCIA DOKTORANDSKÉHO ŠTUDIJNÉHO PROGRAMU. 4.1.

UNIVERZITA KOMENSKÉHO V BRATISLAVE FAKULTA MATEMATIKY, FYZIKY A INFORMATIKY AKREDITÁCIA DOKTORANDSKÉHO ŠTUDIJNÉHO PROGRAMU. 4.1. UNIVERZITA KOMENSKÉHO V BRATISLAVE FAKULTA MATEMATIKY, FYZIKY A INFORMATIKY AKREDITÁCIA DOKTORANDSKÉHO ŠTUDIJNÉHO PROGRAMU 4.1.9 Geofyzika Garant: Prof. RNDr. Peter MOCZO, DrSc. Údaje o študijnom programe

More information

KATEDRA FYZIKY. 1 Všeobecné informácie. 2 Zamestnanci katedry

KATEDRA FYZIKY. 1 Všeobecné informácie. 2 Zamestnanci katedry KATEDRA FYZIKY 1 Všeobecné informácie Rozvoj technických disciplín v minulosti i v súčasnej dobe sa v značnej miere opiera o poznatky a metódy, ktoré vznikli v oblasti prírodných vied, menovite fyziky.

More information

Zoznam publikácií. CC publikácie

Zoznam publikácií. CC publikácie Zoznam publikácií CC publikácie P. Valiron, S. Kedžuch, J. Noga, Chem. Phys. Lett. 367, 723 (2003) Impact factor: 2.462 S. Kedžuch, J. Noga, P. Valiron, Mol. Phys. 103, 999 (2005) Impact factor: 1.690

More information

Silne korelované elektrónové a spinové systémy

Silne korelované elektrónové a spinové systémy Silne korelované elektrónové a spinové systémy Akreditačný seminár P. Farkašovský, H. Čenčariková, J. Jurečková Ústav experimentálnej fyziky SAV, Košice 1. 6. 216 Kolektív Kolektív: (1%) Hana Čenčariková

More information

Katedra tanečnej tvorby HTF VŠMU Požiadavky na prijímacie skúšky na magisterské štúdium (externá forma) pre akad. rok 2017/2018

Katedra tanečnej tvorby HTF VŠMU Požiadavky na prijímacie skúšky na magisterské štúdium (externá forma) pre akad. rok 2017/2018 Katedra tanečnej tvorby HTF VŠMU Požiadavky na prijímacie skúšky na magisterské štúdium (externá forma) pre akad. rok 2017/2018 Študijný odbor: Tanečné umenie Študijný program: Tanečné umenie Študijný

More information

DEPARTMENT OF MATHEMATICS

DEPARTMENT OF MATHEMATICS DEPARTMENT OF MATHEMATICS http://www.tuke.sk/fei-km/index.htm Tel.: ++421 55 602 3250, Fax: ++421 55 633 0115 Head of Department doc. RNDr. Ján Plavka, CSc. E-mail: Jan.Plavka@tuke.sk 1 DEPARTMENT'S PROFILE

More information

PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI. Anotácia predmetu

PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI. Anotácia predmetu PROGRAM VZDELÁVACEJ ČINNOSTI Číslo predmetu : 3I0107 Názov predmetu : Štatistické a numerické metódy Typ predmetu : Povinný Študijný odbor: EF Zameranie: Ročník : 1. Ing. Semester : zimný Počet hodín týždenne

More information

Short time oscillations of exchange rates

Short time oscillations of exchange rates Univerzita Komenského v Bratislave, Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Short time oscillations of exchange rates Diploma Thesis Bratislava 2007 Tomáš Bokes Short time oscillations of exchange rates

More information

TASKS WITH APPLICATIONS IN THE TEACHING OF LINEAR ALGEBRA APLIKAČNÉ ÚLOHY VO VYUČOVANÍ LINEÁRNEJ ALGEBRY

TASKS WITH APPLICATIONS IN THE TEACHING OF LINEAR ALGEBRA APLIKAČNÉ ÚLOHY VO VYUČOVANÍ LINEÁRNEJ ALGEBRY TASKS WITH APPLICATIONS IN THE TEACHING OF LINEAR ALGEBRA APLIKAČNÉ ÚLOHY VO VYUČOVANÍ LINEÁRNEJ ALGEBRY DANA ORSZÁGHOVÁ ABSTRACT. In the paper we are dealing with one of topics of the theory of mathematics

More information

Univerzita Komenského v Bratislave Fakulta matematiky, fyziky a informatiky. Sándor Kelemen. Autoreferát dizertačnej práce

Univerzita Komenského v Bratislave Fakulta matematiky, fyziky a informatiky. Sándor Kelemen. Autoreferát dizertačnej práce Univerzita Komenského v Bratislave Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Sándor Kelemen Autoreferát dizertačnej práce Multivalued Integral Manifolds in Banach Spaces and the Numerical Poincaré Map (Viacznačné

More information

REGIONAL TOURISM POLICY IN SLOVAKIA

REGIONAL TOURISM POLICY IN SLOVAKIA REGIONAL TOURISM POLICY IN SLOVAKIA Jana Kučerová, Tomáš Makovník Introduction The transition process of socio - economic development in Slovakia after 1989 has been connected with necessary qualitative

More information

VÝROČNÁ SPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÁ SPRÁVA O ČINNOSTI VÝROČNÁ SPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2016 5 Fakulta riadenia a informatiky 5.1 Všeobecné informácie Fakulta riadenia a informatiky (FRI) Žilinskej univerzity v Žiline je etablovanou fakultou uznávanou doma

More information

Matematika v proměnách věků. V

Matematika v proměnách věků. V Matematika v proměnách věků. V Ján Čižmár Štúdium matematiky na vysokej škole pedagogickej v Bratislave In: Martina Bečvářová (editor); Jindřich Bečvář (editor): Matematika v proměnách věků. V. (Slovak).

More information

Štruktúra výročnej správy pracoviska (katedry, ústavu) za rok 2008:

Štruktúra výročnej správy pracoviska (katedry, ústavu) za rok 2008: Štruktúra výročnej správy pracoviska (katedry, ústavu) za rok 2008: Katedra geografie Úvod I. Organizácia vedúci katedry: PaedDr. Iveta Rakytová, PhD. (od 1.2.2009) zástupca vedúceho katedry: RNDr. Ivana

More information

POROVNÁVACIA ANALÝZA SLOVENSKÝCH A UKRAJINSKÝCH VZDELÁVACÍCH PROGRAMOV A UČEBNÍC Z CHÉMIE PRE ZÁKLADNÚ ŠKOLU

POROVNÁVACIA ANALÝZA SLOVENSKÝCH A UKRAJINSKÝCH VZDELÁVACÍCH PROGRAMOV A UČEBNÍC Z CHÉMIE PRE ZÁKLADNÚ ŠKOLU 219 POROVNÁVACIA ANALÝZA SLOVENSKÝCH A UKRAJINSKÝCH VZDELÁVACÍCH PROGRAMOV A UČEBNÍC Z CHÉMIE PRE ZÁKLADNÚ ŠKOLU COMPARATIVE ANALYSIS CHEMISTRY EDUCATIONAL PROGRAMS AND TEXTBOOKS FOR PRIMARY SCHOOLS IN

More information

VÝROČNÁ SPRÁVA O ČINNOSTI FILOZOFICKEJ FAKULTY UMB ZA ROK 2017

VÝROČNÁ SPRÁVA O ČINNOSTI FILOZOFICKEJ FAKULTY UMB ZA ROK 2017 Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici FILOZOFICKÁ FAKULTA Tajovského 40, 974 01 Banská Bystrica VÝROČNÁ SPRÁVA O ČINNOSTI FILOZOFICKEJ FAKULTY UMB ZA ROK 2017 PREDKLADÁ: prof. PaedDr. Karol Görner,

More information

Matematika 17. a 18. storočia

Matematika 17. a 18. storočia Matematika 17. a 18. storočia René Descartes Narodený : 31 Marec 1596 v La Haye (teraz Descartes),Touraine, France Zomrel : 11 Feb 1650 v Stockholm, Sweden Riešenie kvadratických rovníc podľa Descarta

More information

Univerzita J. Selyeho, Komárno

Univerzita J. Selyeho, Komárno Univerzita J. Selyeho, Komárno VÝROČNÁ SPRÁVA UNIVERZITY J. SELYEHO ZA ROK 2009 VÝROČNÁ SPRÁVA UNIVERZITY J. SELYEHO ZA ROK 2009 Komárno, 20.04.2010 2 III. Základné informácie o UJS: Názov vysokej školy:

More information

Termín konania prijímacej skúšky: apríla 2016 talentová skúška (telesná výchova) júna 2016 písomná časť (denné a externé štúdium)

Termín konania prijímacej skúšky: apríla 2016 talentová skúška (telesná výchova) júna 2016 písomná časť (denné a externé štúdium) FILOZOFICKÁ FAKULTA UMB Tajovského 40, 974 01, 048/446 7111, fax: 048/41 61 študijné oddelenie: 048/ 446 74, 446 7426 http://www.ff.umb.sk/ Bakalárske štúdium Termín podania prihlášky: do 29. februára

More information

Výstupy a prínosy projektu za rok/obdobie 2016

Výstupy a prínosy projektu za rok/obdobie 2016 Formulár VPP Výstupy a prínosy projektu za rok/obdobie 2016 Názov projektu Evidenčné číslo projektu APVV-15-0368 Prax v centre odborovej didaktiky, odborová didaktika v Centre praktickej prípravy Zodpovedný

More information

Ing. Tomasz Kanik. doc. RNDr. Štefan Peško, CSc.

Ing. Tomasz Kanik. doc. RNDr. Štefan Peško, CSc. Ing. Tomasz Kanik Školiteľ: doc. RNDr. Štefan Peško, CSc. Pracovisko: Študijný program: KMMOA, FRI, ŽU 9.2.9 Aplikovaná informatika 1 identifikácia problémovej skupiny pacientov, zlepšenie kvality rozhodovacích

More information

Experiment planning and evaluation of the outcomes

Experiment planning and evaluation of the outcomes Annals of Warsaw University of Life Sciences - SGGW Forestry and Wood Technology 87, 014: 84-89 (Ann. WULS - SGGW, For. and Wood Technol. 87, 014) Experiment planning and evaluation of the outcomes ĽUBOMÍR

More information

Fyzikálny ústav SAV. Správa o činnosti organizácie SAV za rok 2003

Fyzikálny ústav SAV. Správa o činnosti organizácie SAV za rok 2003 Fyzikálny ústav SAV Správa o činnosti organizácie SAV za rok 2003 Bratislava január 2004 2 Obsah osnovy Správy o činnosti organizácie SAV za rok 2003 I. Základné údaje o organizácii II. Vedecká činnosť

More information

GRAFICKÉ ZOBRAZENIE MATEMATICKÝCH FUNKCIÍ DRAWING OF MATHEMATICS FUNCTIONS GRAPHS

GRAFICKÉ ZOBRAZENIE MATEMATICKÝCH FUNKCIÍ DRAWING OF MATHEMATICS FUNCTIONS GRAPHS GRAFICKÉ ZOBRAZENIE MATEMATICKÝCH FUNKCIÍ DRAWING OF MATHEMATICS FUNCTIONS GRAPHS Dana ORSZÁGHOVÁ (SR) ABSTRACT Graphs of functions are the topic that is the part of mathematics study. The graphics software

More information

Bootstrap metody II Kernelové Odhady Hustot

Bootstrap metody II Kernelové Odhady Hustot Bootstrap metody II Kernelové Odhady Hustot Mgr. Rudolf B. Blažek, Ph.D. prof. RNDr. Roman Kotecký, DrSc. Katedra počítačových systémů Katedra teoretické informatiky Fakulta informačních technologií České

More information

Transactions of the VŠB Technical University of Ostrava Civil Engineering Series, No. 2, Vol. 15, 2015 paper #16. Jozef MELCER 1

Transactions of the VŠB Technical University of Ostrava Civil Engineering Series, No. 2, Vol. 15, 2015 paper #16. Jozef MELCER 1 1.11/tvsb-1-16 Transactions of the VŠB Technical University of Ostrava Civil Engineering Series, No., Vol. 1, 1 paper #16 Jozef MELCER 1 INFLUENCE OF DAMPING ON FRF OF VEHICLE COMPUTING MODEL Abstract

More information

Selected characteristics of vibration signal at a minimal energy consumption for the rock disintegration

Selected characteristics of vibration signal at a minimal energy consumption for the rock disintegration Acta Montanistica Slovaca Ročník 16 (211), číslo 3, 29-215 Selected characteristics of vibration signal at a minimal energy consumption for the rock disintegration Viera Miklúšová 1 The rock disintegration

More information

Matematický ústav SAV. Správa o činnosti vedeckého pracoviska SAV za rok 2006

Matematický ústav SAV. Správa o činnosti vedeckého pracoviska SAV za rok 2006 Matematický ústav SAV Správa o činnosti vedeckého pracoviska SAV za rok 2006 Bratislava Január 2007 SPRÁVA O ČINNOSTI 2006 Matematický ústav SAV I. Základné údaje o organizácii II. Vedecká činnosť III.

More information

Univerzita Komenského v Bratislave Fakulta matematiky, fyziky a informatiky. Veronika Gáliková. Autoreferát dizerta nej práce

Univerzita Komenského v Bratislave Fakulta matematiky, fyziky a informatiky. Veronika Gáliková. Autoreferát dizerta nej práce Univerzita Komenského v Bratislave Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Veronika Gáliková Autoreferát dizerta nej práce Kvantová mechanika v nekomutatívnom priestore na získanie akademického titulu

More information

Estimation of uncertainty for problem solving by fuzzy mathematics tools

Estimation of uncertainty for problem solving by fuzzy mathematics tools Proceedings of the Frontiers in Mathematics and Science Education Research Conference 1-3 May 2014, Famagusta, North Cyprus Estimation of uncertainty for problem solving by fuzzy mathematics tools Jiří

More information

Vymenúvacie konanie 76 ods.10 zákona č.131/2002 Z.z. 4 ods. 10 a 5a vyhlášky MŠ SR č. 6/2005 Z.z. v znení vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 457/2012 Z. z.

Vymenúvacie konanie 76 ods.10 zákona č.131/2002 Z.z. 4 ods. 10 a 5a vyhlášky MŠ SR č. 6/2005 Z.z. v znení vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 457/2012 Z. z. Vymenúvacie konanie 76 ods.10 zákona č.131/2002 Z.z. 4 ods. 10 a 5a vyhlášky MŠ SR č. 6/2005 Z.z. v znení vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 457/2012 Z. z. Meno, priezvisko, rodné priezvisko Akademické tituly, vedecko-pedagogické

More information

Metódy vol nej optimalizácie

Metódy vol nej optimalizácie Matematické programovanie Metódy vol nej optimalizácie p. 1/35 Informácie o predmete Informácie o predmete p. 2/35 Informácie o predmete METÓDY VOL NEJ OPTIMALIZÁCIE Prednášajúca: M. Trnovská (M 267) Cvičiaci:

More information

FAKULTA HUMANITNÝCH VIED, ŽILINSKÁ UNIVERZITA V ŽILINE INFORMAČNÝ LIST PREDMETU. Názov: Matematická analýza 1 (povinný) Zabezpečuje:

FAKULTA HUMANITNÝCH VIED, ŽILINSKÁ UNIVERZITA V ŽILINE INFORMAČNÝ LIST PREDMETU. Názov: Matematická analýza 1 (povinný) Zabezpečuje: Názov: Matematická analýza 1 (povinný) prof. RNDr. Miroslava Růžičková, CSc. Semester: 1. rok štúdia: 1. Týždenný: 4 2 0 Za semester: 52 26 0 Prerekvizity: Stredoškolská matematika v rozsahu osnov gymnázií.

More information

27 th Annual Student Conference Week of Doctoral Students. Book of Abstracts. of the

27 th Annual Student Conference Week of Doctoral Students. Book of Abstracts. of the 27 th Annual Student Conference Week of Doctoral Students Book of s of the Week of Doctoral Students of the School of Mathematics 2018 June 4, 2018 Sokolovská 83 186 75 Praha 8 Editace v LATEXu Mirko Rokyta,

More information

COMENIUS UNIVERSITY IN BRATISLAVA FACULTY OF MATHEMATICS, PHYSICS AND INFORMATICS

COMENIUS UNIVERSITY IN BRATISLAVA FACULTY OF MATHEMATICS, PHYSICS AND INFORMATICS COMENIUS UNIVERSITY IN BRATISLAVA FACULTY OF MATHEMATICS, PHYSICS AND INFORMATICS ULTIMATE EFFICIENCY OF DESIGNS FOR MULTIVARIATE ORNSTEIN-UHLENBECK PROCESSES MASTER S THESIS 2014 Bc. Michal Hojčka COMENIUS

More information

Informačný vek modifikuje metódy a formy vyučovania matematiky

Informačný vek modifikuje metódy a formy vyučovania matematiky Informačný vek modifikuje metódy a formy vyučovania matematiky INFORMAČNÝ VEK A ZMENY V MATEMATICKOM VZDELÁVANÍ THE INFORMATION AGE AND CHANGES IN MATHEMATICS EDUCATION Dana Országhová Abstract: The teaching

More information

Základy teorie front II

Základy teorie front II Základy teorie front II Aplikace Poissonova procesu v teorii front Mgr. Rudolf B. Blažek, Ph.D. prof. RNDr. Roman Kotecký, DrSc. Katedra počítačových systémů Katedra teoretické informatiky Fakulta informačních

More information

SPRÁVA O ČINNOSTI FAKULTY. Vedecká rada SjF UNIZA

SPRÁVA O ČINNOSTI FAKULTY. Vedecká rada SjF UNIZA SPRÁVA O ČINNOSTI FAKULTY Vedecká rada SjF UNIZA 10. 4. 2018 1. VŠEOBECNÉ INFORMÁCIE 2. INFORMÁCIE O VZDELÁVACOM PROCESE NA I. A II. STUPNI 3. INFORMÁCIE O VZDELÁVACOM PROCESE NA III. STUPNI VŠ 4. INFORMÁCIE

More information

Empirical Analysis of Monetary Policy

Empirical Analysis of Monetary Policy COMENIUS UNIVERSITY, BRATISLAVA FACULTY OF MATHEMATICS, PHYSICS AND INFORMATICS Empirical Analysis of Monetary Policy DISSERTATION THESIS 676d7228-2315-4114-83b0-250b31ad849f 2012 Mgr. Katarína Danišková

More information

Predmety maturitnej skúšky pre bilingválne štúdium v 5. ročníku. Pokyny k voľbe voliteľných predmetov pre bilingválne štúdium

Predmety maturitnej skúšky pre bilingválne štúdium v 5. ročníku. Pokyny k voľbe voliteľných predmetov pre bilingválne štúdium Predmety maturitnej skúšky pre bilingválne štúdium v 5. ročníku matematika písomne vo francúzskom jazyku 2 prírodovedné predmety písomne vo francúzskom jazyku (žiak si vyberie spomedzi predmetov FYZ, CHE,

More information

Comenius University, Bratislava Faculty of Mathematics, Physics and Informatics. Multi-head Automata. Bachelor Thesis.

Comenius University, Bratislava Faculty of Mathematics, Physics and Informatics. Multi-head Automata. Bachelor Thesis. Comenius University, Bratislava Faculty of Mathematics, Physics and Informatics Multi-head Automata Bachelor Thesis 2013 Boris Vida Comenius University, Bratislava Faculty of Mathematics, Physics and Informatics

More information

CHARLES UNIVERSITY, PRAGUE Faculty of Mathematics and Physics Department of Numerical Mathematics ON SOME OPEN PROBLEMS IN KRYLOV SUBSPACE METHODS

CHARLES UNIVERSITY, PRAGUE Faculty of Mathematics and Physics Department of Numerical Mathematics ON SOME OPEN PROBLEMS IN KRYLOV SUBSPACE METHODS CHARLES UNIVERSITY, PRAGUE Faculty of Mathematics and Physics Department of Numerical Mathematics ON SOME OPEN PROBLEMS IN KRYLOV SUBSPACE METHODS Summary of Ph.D. Thesis April 2002 Petr Tichý Branch:

More information

COMPARISON OF ANALYTICAL SOLUTIONS WITH NUMERICAL MODELING RESULTS OF CONTACT PROBLEM OF THE SHALLOW FOUNDATIONS INTERACTION WITH SUBSOIL

COMPARISON OF ANALYTICAL SOLUTIONS WITH NUMERICAL MODELING RESULTS OF CONTACT PROBLEM OF THE SHALLOW FOUNDATIONS INTERACTION WITH SUBSOIL 15 ROCZNIKI INŻYNIRII BUDOWLANJ ZSZYT 1/01 Komisja Inżynierii Budowlanej Oddział Polskiej Akademii Nauk w Katowicach COMPARISON OF ANALYTICAL SOLUTIONS WITH NUMRICAL MODLING RSULTS OF CONTACT PROBLM OF

More information

Forma výučby: Cvičenie Odporúčaný rozsah výučby ( v hodinách ): Týždenný: 2 Za obdobie štúdia: 28

Forma výučby: Cvičenie Odporúčaný rozsah výučby ( v hodinách ): Týždenný: 2 Za obdobie štúdia: 28 Kód: ÚTVŠ/TVc/11 predmetu: 3 Názov: Športové aktivity III Forma výučby: Cvičenie Týždenný: 2 Za obdobie štúdia: 28 Spôsob hodnotenia a skončenia štúdia predmetu: Absolvovanie zápočet na základe 80 % aktívnej

More information

EXTREME SEVERAL-DAY PRECIPITATION TOTALS AT HURBANOVO DURING THE TWENTIETH CENTURY

EXTREME SEVERAL-DAY PRECIPITATION TOTALS AT HURBANOVO DURING THE TWENTIETH CENTURY Rožnovský, J., Litschmann, T. (ed.): XIV. Česko-slovenská bioklimatologická konference, Lednice na Moravě 2.-4. září 2, ISBN -85813-99-8, s. 9-19 EXTREME SEVERAL-DAY PRECIPITATION TOTALS AT HURBANOVO DURING

More information

MCRE úlohy a štandardné matematické úlohy na ZŠ

MCRE úlohy a štandardné matematické úlohy na ZŠ Vedecká rada Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave PaedDr. Ján Ďuriš Autoreferát dizertačnej práce MCRE úlohy a štandardné matematické úlohy na ZŠ na získanie vedecko-akademickej

More information

Experimenty na urýchľovači LHC v CERN

Experimenty na urýchľovači LHC v CERN Experimenty na urýchľovači LHC v CERN Prof. Branislav Sitár DrSc. FMFI UK Bratislava Praha, December 3rd, 2007 LHC What Else! Karel Šafařík 1 Founded in 1954 (12 European Member States) Today: 20 European

More information

Správa o činnosti SNS IAML za rok Členstvo

Správa o činnosti SNS IAML za rok Členstvo Správa o činnosti SNS IAML za rok 2016 Členstvo Slovenskú národnú skupinu IAML viedlo 5-členné Predsedníctvo SNS IAML zvolené na Výročnej konferencii v septembri 2013 v Košiciach - PhDr. Anna Kucianová,

More information

Basic elements of electric circuits

Basic elements of electric circuits Basic elements of electric circuits PhDr. Michal Trnka, PhD. ÚLFBFIaTM LF UK v Bratislave michal.trnka@fmed.uniba.sk The presentation is a part of the project KEGA 004UK-4/2011 (MESR&S SR): Electromagnetic

More information

Statistika pro informatiku

Statistika pro informatiku Statistika pro informatiku prof. RNDr. Roman Kotecký DrSc., Dr. Rudolf Blažek, PhD Katedra teoretické informatiky FIT České vysoké učení technické v Praze MI-SPI, ZS 2011/12, Přednáška 1 Evropský sociální

More information

I. Obal: KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŢOMBERKU PEDAGOGICKÁ FAKULTA KATEDRA MATEMATIKY

I. Obal: KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŢOMBERKU PEDAGOGICKÁ FAKULTA KATEDRA MATEMATIKY I. Obal: KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŢOMBERKU PEDAGOGICKÁ FAKULTA KATEDRA MATEMATIKY Výročn sprva Katolíckej univerzity v Ruţomberku, Pedagogickej fakulty, Katedry za rok II. Úvodný list: KATOLÍCKA UNIVERZITA

More information

Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Lenka OCENASOVA* Stanislav TUREK** Robert CEP ***, Ivan LITVAJ****

Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Lenka OCENASOVA* Stanislav TUREK** Robert CEP ***, Ivan LITVAJ**** Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava číslo 1, rok 2008, ročník LIV, řada strojní článek č. 1604 Lenka OCENASOVA *, Stanislav TUREK **, Robert CEP ***, Ivan LITVAJ

More information

DEPARTMENT OF MATHEMATICS

DEPARTMENT OF MATHEMATICS DEPARTMENT OF MATHEMATICS Head of Department: Telephone: +421252495177 Doc. Štefan Varga, PhD Fax: +421252495177 E-mail: stefan.varga@stuba.sk Full Professors:, PhD, DSc Associate Professors: Baláž, PhD;,

More information

VYSOKÁ ŠKOLA MANAŽMENTU. Vysokej školy manažmentu v Trenčíne za rok 2009

VYSOKÁ ŠKOLA MANAŽMENTU. Vysokej školy manažmentu v Trenčíne za rok 2009 VYSOKÁ ŠKOLA MANAŽMENTU CityUniversity of Seattle VÝROČNÁ SPRÁVA Vysokej školy manažmentu v Trenčíne za rok 2009 vypracovaná v súlade s 49 ods.1 b) zákona č. 131/2002 Z.z. o vysokých školách a o zmene

More information

PIGMENT PROFILE OF OLIVE OILS DETERMINED BY SCHOOL MEASUREMENT SYSTEM LABQUEST AND SPECTROMETER

PIGMENT PROFILE OF OLIVE OILS DETERMINED BY SCHOOL MEASUREMENT SYSTEM LABQUEST AND SPECTROMETER Výzkumný článek PIGMENT PROFILE OF OLIVE OILS DETERMINED BY SCHOOL MEASUREMENT SYSTEM LABQUEST AND SPECTROMETER Jana BRANIŠA, Zita JENISOVÁ, Klaudia JOMOVÁ Abstract: Coloration of foods is a significant

More information

USING HISTORIC POSTCARDS AND PHOTOGRAPHS FOR THE RESEARCH OF HISTORIC LANDSCAPE IN GEOGRAPHY AND THE POSSIBILITIES OF THEIR DIGITAL PROCESSING

USING HISTORIC POSTCARDS AND PHOTOGRAPHS FOR THE RESEARCH OF HISTORIC LANDSCAPE IN GEOGRAPHY AND THE POSSIBILITIES OF THEIR DIGITAL PROCESSING European Journal of Geography Volume 8, Number 5:77-85, December 2017 Association of European Geographers USING HISTORIC POSTCARDS AND PHOTOGRAPHS FOR THE RESEARCH OF HISTORIC LANDSCAPE IN GEOGRAPHY AND

More information

CURRICULUM VITAE. last update: 24/5/2017

CURRICULUM VITAE. last update: 24/5/2017 CURRICULUM VITAE last update: 24/5/2017 Name and Degree: Birth: Grade: Contact: doc. Mgr. Milan Krbálek, Ph.D. 13 th April 1971, Hlinsko, Czech Republic Associate Professor Private address: Pardubice Labský

More information

RESEARCH REPORTS. Slovak geographical names and the translation traps

RESEARCH REPORTS. Slovak geographical names and the translation traps Acta Universitatis Palackianae Olomucensis Geographica, Vol. 43, No. 1, 2012, pp. 51-60 51 RESEARCH REPORTS Slovak geographical names and the translation traps Abstract The role of English has increased

More information

Hodnotiaca správa priebežného vyhodnocovania kvality poskytovaného vzdelávania na SjF STU

Hodnotiaca správa priebežného vyhodnocovania kvality poskytovaného vzdelávania na SjF STU Hodnotiaca správa priebežného vyhodnocovania kvality poskytovaného vzdelávania na SjF STU 1. Pravidlá na priebežné vyhodnocovanie úrovne kvality nadobúdania vedomostí a rozvoja zručností na SjF STU v Bratislave

More information

Analysis of tasks supporting cognitive process in geometry in the life-long education of kindergarten teachers

Analysis of tasks supporting cognitive process in geometry in the life-long education of kindergarten teachers Uherčíková, V, Vankúš, P.: Analýza typov úloh podporujúcich poznávací proces v geometrii... Analysis of tasks supporting cognitive process in geometry in the life-long education of kindergarten teachers

More information

THE PRELIMINARY CHARACTERIZATION OF SERPENTINITE FROM LJESKOVAC LOCALITY IN CROATIA

THE PRELIMINARY CHARACTERIZATION OF SERPENTINITE FROM LJESKOVAC LOCALITY IN CROATIA Acta Metallurgica Slovaca, 14, 2008, 2 (275-280) 275 THE PRELIMINARY CHARACTERIZATION OF SERPENTINITE FROM LJESKOVAC LOCALITY IN CROATIA Sučik G. 1, Hršak D. 2, Fedoročková, A 1, Lazić L. 2 1 Faculty of

More information

LOCALIZATION OF COMMERCIAL SUBURBANIZATION SUBJECTS IN MLYNÁRCE DISTRICT

LOCALIZATION OF COMMERCIAL SUBURBANIZATION SUBJECTS IN MLYNÁRCE DISTRICT LOCALIZATION OF COMMERCIAL SUBURBANIZATION SUBJECTS IN MLYNÁRCE DISTRICT MILAN MIDLER 1, ALENA DUBCOVA 2 1 Department of Ecology and Environmental Sciences 2 Department of Geography and Regional Development

More information

Inscenácia. Miloša Pietra. O myšiach a ľuďoch. ročníková práca

Inscenácia. Miloša Pietra. O myšiach a ľuďoch. ročníková práca Vy s o k á š k o l a m ú z i c k ý c h u m e n í K a t e d r a d i v a d e l n ý c h š t ú d i í Inscenácia Miloša Pietra O myšiach a ľuďoch ročníková práca Matej Moško 2009 But, Mousie, thou art no thy

More information

Comenius University in Bratislava Faculty of Mathematics, Physics and Informatics. Learning in finance. Master s thesis Bc.

Comenius University in Bratislava Faculty of Mathematics, Physics and Informatics. Learning in finance. Master s thesis Bc. Comenius University in Bratislava Faculty of Mathematics, Physics and Informatics Learning in finance Master s thesis 2013 Bc. Vladimír Novák Comenius University in Bratislava Faculty of Mathematics, Physics

More information

26 th Annual Student Conference Week of Doctoral Students. Book of Abstracts. of the

26 th Annual Student Conference Week of Doctoral Students. Book of Abstracts. of the 26 th Annual Student Conference Week of Doctoral Students Book of s of the Week of Doctoral Students of the School of Mathematics 2017 June 15, 2017 Sokolovská 83 186 75 Praha 8 Editace v LATEXu Mirko

More information

Spectral Techniques for Economic Time Series

Spectral Techniques for Economic Time Series COMENIUS UNIVERSITY, BRATISLAVA FACULTY OF MATHEMATICS, PHYSICS AND INFORMATICS Spectral Techniques for Economic Time Series DISSERTATION THESIS 1688f35e-4a28-4223-a35f-0e25eb955301 2012 Ivana Bátorová

More information

The influence of input data design on terrain morphometric parameters quality and accuracy

The influence of input data design on terrain morphometric parameters quality and accuracy The influence of input data design on terrain morphometric parameters quality and accuracy Mgr. Radoslav Bonk bonk@fns.uniba.sk Katedra fyzickej geografie a geoekológie, Prírodovedecká fakulta Univerzity

More information

Ústav merania SAV. Správa o činnosti organizácie SAV za rok 2015

Ústav merania SAV. Správa o činnosti organizácie SAV za rok 2015 Ústav merania SAV Správa o činnosti organizácie SAV za rok 2015 Bratislava január 2016 Obsah osnovy Správy o činnosti organizácie SAV za rok 2015 1. Základné údaje o organizácii 2. Vedecká činnosť 3. Doktorandské

More information

COMENIUS UNIVERSITY IN BRATISLAVA FACULTY OF MATHEMATICS, PHYSICS AND INFORMATICS

COMENIUS UNIVERSITY IN BRATISLAVA FACULTY OF MATHEMATICS, PHYSICS AND INFORMATICS COMENIUS UNIVERSITY IN BRATISLAVA FACULTY OF MATHEMATICS, PHYSICS AND INFORMATICS BIFURCATION AND ASYMPTOTIC PROPERTIES OF PERIODIC SOLUTIONS IN DISCONTINUOUS SYSTEMS Dissertation thesis 212 RNDr. Michal

More information

Process of quantitative evaluation of validity of rock cutting model

Process of quantitative evaluation of validity of rock cutting model Acta ontanistica Slovaca Ročník 7 (), číslo 3, 79-83 Process of quantitative evaluation of validity of rock cutting model Jozef Futó, Lucia Ivaničová, František Krepelka and ilan Labaš ost of complex technical

More information

State Complexity and Magic Number Problem for Unary Operations

State Complexity and Magic Number Problem for Unary Operations SLOVENSKÁ AKADÉMIA VIED MATEMATICKÝ ÚSTAV Mgr. Kristína Čevorová Autoreferát dizertačnej práce State Complexity and Magic Number Problem for Unary Operations Na získanie akdemického titulu philosophiae

More information

CONFRONTATION OF TRADITIONAL AND COMPUTER SUBSIDIZE LEARNING OF FUNCTION 1

CONFRONTATION OF TRADITIONAL AND COMPUTER SUBSIDIZE LEARNING OF FUNCTION 1 Acta Didactica Universitatis Comenianae Mathematics, Issue 6, 006 CONFRONTATION OF TRADITIONAL AND COMPUTER SUBSIDIZE LEARNING OF FUNCTION MARTINA SANDANUSOVÁ Abstract. I used program Equation Grapher

More information

Ústav experimentálnej fyziky SAV. Správa o činnosti organizácie SAV za rok 2009

Ústav experimentálnej fyziky SAV. Správa o činnosti organizácie SAV za rok 2009 Ústav experimentálnej fyziky SAV Správa o činnosti organizácie SAV za rok 2009 Košice január 2010 Obsah osnovy Správy o činnosti organizácie SAV za rok 2009 1. Základné údaje o organizácii 2. Vedecká činnosť

More information

1 ORGANIZAČNÁ ŠTRUKTÚRA FAKULTY

1 ORGANIZAČNÁ ŠTRUKTÚRA FAKULTY 1 ORGANIZAČNÁ ŠTRUKTÚRA FAKULTY Súčasným poslaním fakulty je vychovávať absolventov s prierezovým vzdelaním, ktorí budú dobre jazykovo pripravení, budú ovládať podnikovú ekonomiku, manažment podnikov a

More information

KATEDRA MERANIA A APLIKOVANEJ ELEKTROTECHNIKY

KATEDRA MERANIA A APLIKOVANEJ ELEKTROTECHNIKY KATEDRA MERANIA A APLIKOVANEJ ELEKTROTECHNIKY 1 Všeobecné informácie Katedra merania a aplikovanej elektrotechniky vznikla v roku 2005 rozdelením Katedry teoretickej a aplikovanej elektrotechniky. História

More information

VÝROČNÁ SPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÁ SPRÁVA O ČINNOSTI VÝROČNÁ SPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2016 2 Strojnícka fakulta 2.1 Všeobecné informácie 2.1.1 Adresa fakulty Žilinská univerzita v Žiline Strojnícka fakulta Univerzitná 1 010 26 Žilina 2.1.2 Akademickí funkcionári

More information

ako na vš 2O18 si uchádzači vyberali vysokú školu? Podľa čoho 13,3 % 45,5 % 10,5 % 30,7 %

ako na vš 2O18 si uchádzači vyberali vysokú školu? Podľa čoho 13,3 % 45,5 % 10,5 % 30,7 % ako na vš 2O18 3 9 10 12 14 18 Národné porovnávacie skúšky Scio Štúdium v Českej republike Ako sa rozhodnúť Vysoké školy v SR Rady pre nastupujúcich vysokoškolákov Podľa čoho si uchádzači Štúdium v USA

More information

GEOMORPHOLOGIA SLOVACA ET BOHEMICA 1/2017 SPRAVODAJCA. Asociácie slovenských geomorfológov pri SAV SPRÁVA O ČINNOSTI

GEOMORPHOLOGIA SLOVACA ET BOHEMICA 1/2017 SPRAVODAJCA. Asociácie slovenských geomorfológov pri SAV SPRÁVA O ČINNOSTI SPRAVODAJCA Asociácie slovenských geomorfológov pri SAV SPRÁVA O ČINNOSTI ASOCIÁCIE SLOVENSKÝCH GEOMORFOLÓGOV PRI SAV ZA ROK 2016 Rok 2016 bol pre Asociáciu slovenských geomorfológov pri SAV významný.

More information

PODKLADY K ŽIADOSTI O ZAHÁJENIE KONANIA NA HABILITÁCIU DOCENTA

PODKLADY K ŽIADOSTI O ZAHÁJENIE KONANIA NA HABILITÁCIU DOCENTA TRENČIANSKA UNIVERZITA ALEXANDRA DUBČEKA V TRENČÍNE FAKULTA PRIEMYSELNÝCH TECHNOLÓGIÍ SO SÍDLOM V PÚCHOVE PODKLADY K ŽIADOSTI O ZAHÁJENIE KONANIA NA HABILITÁCIU DOCENTA ŠO 5.2.26 materiály Ing. Petra Skalková,

More information