BUGET / COFINANTARE = Lei / 0

Size: px
Start display at page:

Download "BUGET / COFINANTARE = Lei / 0"

Transcription

1

2 P1 INCDO-INOE2000, filiala Institutul de Cercetări pentru Instrumentaţie Analitică =CLUJ NAPOCA= P2 INSP BUCURESTI /Centrul Regional de Sanatate Publică =CLUJ NAPOCA= P3 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară =CLUJ NAPOCA= P4 Universitatea de Stiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului =TIMISOARA= BUGET / COFINANTARE = Lei / 0 CO = Lei P1 = Lei P2 = Lei P3 = Lei P4 = Lei Adresa web:

3 Obiective: Evaluarea trasabilitătii microelementelor în lantul trofic / relatia sol-planta în zona Baia Mare, Cluj, respectiv Timisoara, aspect deosebit de important pentru asigurarea sănătătii umane prin cresterea securitătii alimentare si a sigurantei alimentelor; Caracterizarea nivelului de poluare reala a solului functie de gradul de trecere a microelementelor din sol in plante. Rezultate: baza de date privind nivelul actual al poluarii cu microelemente; recenzii privind factorii care determina acumularea acestor microelemente in plante; protocoale de lucru privind aplicarea unor metode de prelevare si metode de analize fizico-chimice; concentratii de microelemente in sol si plante determinate; corelatii intre concentratiile microelementelor considerate in sol si plante; factori de transfer sol-planta determinati; propunere brevet; articole si comunicari stiintifice; pag web; masa rotunda; propunere proiect PC7. Elemente de noutate ale proiectului / originalitate: determinarea si modelarea factorilor de transfer a microelementelor din sol in plante; cuantificarea impactului microelementelor din sol asupra plantelor in zone cu poluare istorica antropica si compararea cu zone de referinta nepoluate; realizarea unor harti de distributie a microelementelor in solul din zone poluate; realizarea de analize bazate pe leaching si extractii secventiale care sa puna in evidenta biodisponibilitatea microelementelor in sol.

4 Beneficiarii rezultatelor / potentialul de aplicare in economie agentii economici si administratiile locale si regionale agentiile pentru protectia mediului comisariatele judetene ale Garzii Nationale de Mediu directiile de sanatate publica, institutele de cercetari structurile de specialitate ale UE personalul didactic din universitati. Rezultatele obtinute vor fi de interes public puse la indemana factorilor decizionali pentru elaborarea unor planuri fundamentate pentru depoluarea zonelor in care exista astfel de probleme si pentru fundamentarea strategiilor de dezvoltare locala administrativa

5 Activitati efectuate : Realizare Studii documentare privind sursele de poluare istorica si curenta a solului cu diferite microelemente; Realizare Studii documentare privind factorii care determina acumularea acestor microelemente in plante prin preluare din sol (absorbtie); Realizare Studii documentare privind metodele de analiza a microelementelor in probe de sol si in plante. Achizitii realizate : sonda pedologica, electrod de ph, electrod redox, materiale de laborator, reactivi de laborator,birotica,etc. Activitati efectuate: Stabilirea strategiei de abordare a cercetarilor in cadrul proiectului Selectionarea zonelor de prelevare a probelor (areale poluate si areale de referinta) si intocmirea calendarului de prelevare a probelor; Elaborare protocol de studiu pentru evaluarea calitatii mediului si pentru determinarea factorilor de transfer sol-planta. Elaborare protocoale de lucru pentru prelevarea probelor de sol si vegetatie; Elaborarea chestionarelor privind stilul de viata, alimentatia si factorii de risc; Realizarea paginii web. Achizitii realizate : aparat GPS, materiale si reactivi de laborator

6 Activitati efectuate: Elaborarea fiselor de prelevare si analiza a probelor; Elaborarea protocoale de lucru pentru: mineralizarea probelor de sol, mineralizarea probelor de vegetale, determinarea microelementelor prin ICP-AES (Fe, Mn, Zn, Cu, Pb) si prin ICP-MS (As, Cd, Ni, Co); Aplicarea chestionarelor privind stilul de viata, alimentatia si factorii de risc ; Prelevarea probelor de sol si plante in zone poluate antropic cu microelemente si in zone de referinta din judetul Maramures (Berbesti, Bozanta Mare, cartierul Ferneziu din Baia Mare, Sasar si Recea) si din judetul Caras-Severin (Valea Bistrei-Rusca Montană-Ruschiţa, Moldova Nouă-Moldova Veche, Borlova Vârciorova) Pregatirea probelor de sol si determinarea parametrilor de caracterizare a acestora: ph-ul extractului apos de sol, densitatea aparenta, porozitatea totala, porozitatea capilara si cea necapilara, compozitia granulometrica, capacitatea totala pentru apa si gradul de tasare al solului; Determinarea concentratiei microelementelor de interes (As, Cd, Co, Cu, Fe, Mn, Pb, Ni, Zn) din probele de sol si plante prelevate ; Vizita de lucru pentru documentare / schimb de buna practica la Facultatea de Stiinte si Mediu a Universitatii Metropolitane din Manchester, Marea Britanie; Diseminarea partiala a rezultatelor proiectului. Achizitii realizate: reactivi, termometre, electrod redox, mojar, ecran proiectie, etc.

7 Modul de implicare a tinerilor cercetatori: Prin munca desfasurata in cadrul proiectului tinerii cercetatori si-au perfectionat abilitatile de cercetare. Intrucat proiectul este interdisciplinar munca in cadrul proiectului a constituit ocazia de a si largi orizontul stiintific si de perfectionare a pregatirii pentru doctoranzii si masteranzii din colectivele coordonatorului si partenerilor Intre autorii articolelor publicate in reviste de prestigiu (American Journal of Environmental Sciences, Studia Universitatis Babes-Bolyai CHEMIA ) sau in cele comunicate la Conferinte Internationale (CONSOIL, 2010, SALZBURG, AUSTRIA, International Conference of Chemical Societies from South-East European Countries on CHEMISTRY- BEAUTY AND APPLICATION, Bucharest Romania, 2010), se regasesc si tineri cercetatori din colectivele CO,P1 si P4 Este in curs de realizare un proiect de tip Erasmus intre Univ. de Nord Baia Mare si Universitatea Manchester din Marea Britanie, Facultatea de Stiinte si Mediu, iar in cadrul acestuia se va efectua schimb de experienta referitor la poluarea solului si a plantelor cu metale grele si la posibilitatile de remediere a solurilor contaminate ( vor participa si tinerii cercetatori din colectivul coordonatorului de proiect) Elaborare lucrari de licenta sau masterat coordonate de membrii ai colectivelor proiectului cu teme referitoare la analize chimice ale extractului de sol, contaminarea cu metale grele a unor legume, microelementele, factori esenţiali în aprecierea calităţii unor fructe proaspete,s.a.

8 Indicatori de rezultat realizati in cadrul proiectului conform HG475/2007 Documentatii concretizate prin recenzii privind : sursele de poluare istorica si curenta a solului cu diferite microelemente; factorii care determina acumularea acestor microelemente in plante prin preluare din sol ; metodele de analiza a microelementelor in probe de sol si in plante. Model conceptual / procedural privind studiul nivelului de poluare al solului in corelare cu potentialul impact asupra sanatatii umane precursor pentru rezultate finale : protocoale de lucru pentru prelevarea si analiza probelor de sol protocoale de lucru pentru prelevarea si analiza probelor de plante baza de date din rezultatele obtinute in cadrul unei campanii de prelevare in perioada august octombrie 2010 in judetul Maramures si judetul Caras-Severin, respectiv: baza de date pentru caracterizarea poluarii solului (continut de microelemente si alti parametri fizico-chimici) baza de date pentru continutul de microelemente in plante baza de date cu rezultatele aplicarii chestionarelor privind stilul de viata, alimentatia si factorii de risc Aceasta baza de date constituie precursor pentru alte rezultate finale ale proiectului in etapele 4 si 5 respectiv: Elaborarea de modele privind corelatiile intre concentratiile microelementelor considerate in sol si plante; Calculul si modelarea factorilor de transfer sol/planta; Evaluarea riscului privind expunerea consumatorilor la concentratiile determinate Realizare harti de distributie a microelementelor in sol; Articole de specialitate publicate si participari la manifestari stiintifice specifice Diseminari : => acceptate spre publicare in reviste cotate ISI, 2 articole ; => publicate in reviste BDI, 3 articole; => publicate in volumele unor coferinte internationale cu ISBN, 2 articole ; => participarea la conferinte internationale in domeniu (7 participari); =>publicarea unei monografii.

9 Activitati prevazute a se realiza in anul 2011 (raportat la Planul initial de realizare a proiectului) Etapa 4 (initial era cuprinsa in 2010 cu valoare de lei) 4.1. Prelevarea probelor de primavara (pentru validarea datelor ce vor fi folosite in interpretarile ulterioare) 4.2. Prelucrarea probelor si determinarea concentratiei microelementelor de interes Elaborare/actualizare baze de date (cu datele din campania de primavara); validarea datelor care vor fi folosite in interpretarile ulterioare 4.4. Diseminarea rezultatelor partiale Activitatea de prelevare de probe de primavara va fi realizata pe un numar redus de locatii, respectiv in locatiile unde in campania de toamna s-au obtinut valori mari/anormale privind concentratiile de microelemente in sol si plante. Etapa 5 (prin unirea etapelor 5 si 6 din 2011 cu valoare de lei) 5.1. Stabilirea unor factori de transfer a microelementelor din sol in plante. Elaborarea de modele privind corelatiile intre concentratiile microelementelor considerate in sol si plante 5.2. Realizarea hartilor de distributie a microelementelor in sol 5.3. Evaluarea riscului privind expunerea consumatorilor la concentratiile determinate. Stabilirea gradului real de poluare a solului functie de biodispo-nibilitatea metalelor continute in acesta 5.4. Diseminarea rezultatelor prin publicarea de articole de specialitate 5.5. Participare la manifestari stiintifice in domeniu si organizarea unei mese rotunde. Propunere pentru brevetarea modelului de corelatii.

10 Obiectivele ce vor fi atinse / Rezultate preconizate a se obtine 1. Stabilirea factorilor de transfer a microelementelor din sol in plante. 2. Elaborarea de modele privind corelatiile intre concentratiile microelementelor considerate in sol si plante abordate prin regresie simpla/multipla cu intervale de predictie si vor fi validate cu date din literatura de specialitate. 3. Stabilirea gradului real de poluare a solului functie de biodisponibilitatea elementelor continute in acesta. 4. Realizarea hartilor de distributie a microelementelor in sol. 5. Crearea si gestionarea bazei de date privind concentratiile actuale ale diferitelor elemente in solurile studiate si in plante. 6. Evaluarea riscului privind expunerea consumatorilor la concentratiile determinate. 7. Diseminarea rezultatelor stiintifice obtinute prin publicarea de articole de specialitate si prin participari la manifestari stiintifice; Etapa 4: Estimare lei lei lei lei lei Etapa 5: Estimare lei lei lei lei lei lei => Elementele de originalitate sunt mentinute <= Estimare necesar finantare Buget acceptat initial pentru 2011 = lei Se renunta la achizitia de echipamente de laborator propuse, pastrand doar achizitia de consumabile de laborator care sa permita efectuarea analizelor si la achizitia minima de echipament IT ( lei ) si soft ( lei) necesar prelucrarii datelor experimentale, valori ce sunt incluse la 4.1. TOTAL ESTIMAT : lei

CURRICULUM VITAE SERGIU SIMA STUDII ȘI DIPLOME

CURRICULUM VITAE SERGIU SIMA STUDII ȘI DIPLOME CURRICULUM VITAE SERGIU SIMA Adresa: Str. REVOLUŢIEI, Nr. 22 A, CÂMPULUNG, Jud. ARGEŞ; E-mail: sergiu_s21@yahoo.co.uk Tel.: 0740139745 STUDII ȘI DIPLOME 10.01.2013 Diploma de doctor 01.10.2009 30.09.2012

More information

LISTA DE LUCRARI. Prof.univ.dr. Emil C. Popa

LISTA DE LUCRARI. Prof.univ.dr. Emil C. Popa LISTA DE LUCRARI Prof.univ.dr. Emil C. Popa 1 Teza de doctorat T1. Contributii la calculul operatorial finit, Universitatea Babes- Bolyai din Cluj - Napoca, p.103., 1998. 2 Carti publicate Ca1. Emil C.

More information

COMPARATIVE DISCUSSION ABOUT THE DETERMINING METHODS OF THE STRESSES IN PLANE SLABS

COMPARATIVE DISCUSSION ABOUT THE DETERMINING METHODS OF THE STRESSES IN PLANE SLABS 74 COMPARATIVE DISCUSSION ABOUT THE DETERMINING METHODS OF THE STRESSES IN PLANE SLABS Codrin PRECUPANU 3, Dan PRECUPANU,, Ștefan OPREA Correspondent Member of Technical Sciences Academy Gh. Asachi Technical

More information

LISTA DE LUCRĂRI. 1. Cele mai relevante 10 articole pentru realizările profesionale obţinute ulterior conferirii titlului de doctor în 2002

LISTA DE LUCRĂRI. 1. Cele mai relevante 10 articole pentru realizările profesionale obţinute ulterior conferirii titlului de doctor în 2002 Universitatea de Vest din Timişoara Facultatea de Matematică şi Informatică Departamentul de Mathematică Conferenţiar Dr. BOGDAN SASU LISTA DE LUCRĂRI 1. Cele mai relevante 10 articole pentru realizările

More information

O V E R V I E W. This study suggests grouping of numbers that do not divide the number

O V E R V I E W. This study suggests grouping of numbers that do not divide the number MSCN(2010) : 11A99 Author : Barar Stelian Liviu Adress : Israel e-mail : stelibarar@yahoo.com O V E R V I E W This study suggests grouping of numbers that do not divide the number 3 and/or 5 in eight collumns.

More information

STUDIU PRIVIND VARIABILITATEA PROPRIETĂŢILOR CHIMICE ALE SOLULUI ÎN ROMÂNIA STUDY ON VARIABILITY OF SOIL CHEMICAL PROPERTIES IN ROMANIA

STUDIU PRIVIND VARIABILITATEA PROPRIETĂŢILOR CHIMICE ALE SOLULUI ÎN ROMÂNIA STUDY ON VARIABILITY OF SOIL CHEMICAL PROPERTIES IN ROMANIA Revista Română de Materiale / Romanian Journal of Materials 2014, 44 (4), 375 381 375 STUDIU PRIVIND VARIABILITATEA PROPRIETĂŢILOR CHIMICE ALE SOLULUI ÎN ROMÂNIA STUDY ON VARIABILITY OF SOIL CHEMICAL PROPERTIES

More information

Pentru clasa a X-a Ştiinţele naturii-sem II

Pentru clasa a X-a Ştiinţele naturii-sem II Pentru clasa a X-a Ştiinţele naturii-sem II Reprezentarea algoritmilor. Pseudocod. Principiile programării structurate. Structuri de bază: structura liniară structura alternativă structura repetitivă Algoritmi

More information

Modelling the Steady State Characteristic of ph Neutralization Process: a Neuro-Fuzzy Approach

Modelling the Steady State Characteristic of ph Neutralization Process: a Neuro-Fuzzy Approach BULETINUL Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti Vol. LXVII No. 2/2015 79 84 Seria Tehnică Modelling the Steady State Characteristic of ph Neutralization Process: a Neuro-Fuzzy Approach Gabriel Rădulescu

More information

DECAN, Prof. univ. dr. Nicolae PĂUN

DECAN, Prof. univ. dr. Nicolae PĂUN 1 PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT valabil începând din anul universitar 2018-2019 UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE STUDII EUROPENE Domeniul: Relații internaționale și studii europene Specializarea/Programul

More information

CURRICULUM VITAE. UNIVERSITATEA DIN PETROŞANI OCTOMBRIE 1999 IUNIE 2004 INGINER DIPLOMAT Topografie Minieră

CURRICULUM VITAE. UNIVERSITATEA DIN PETROŞANI OCTOMBRIE 1999 IUNIE 2004 INGINER DIPLOMAT Topografie Minieră CURRICULUM VITAE 1. Nume şi prenume: NISTOR MARIAN CĂTĂLIN 2. Adresa: CRAIOVA, Bld.Dacia, bl. 70, sc.1, ap, 13. DOLJ 3. Telefon/fax/e-mail: nistor_catalin_marian @yahoo.com 4. Naţionalitate: română 5.

More information

Facultatea de CHIMIE şi TEHNOLOGIE CHIMICĂ CHEMISTRY and CHEMICAL TECHNOLOGY Faculty PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT PROGRAMME OF STUDIES

Facultatea de CHIMIE şi TEHNOLOGIE CHIMICĂ CHEMISTRY and CHEMICAL TECHNOLOGY Faculty PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT PROGRAMME OF STUDIES MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA MINISTRY OF EDUCATION OF THE REPUBLIC OF MOLDOVA COORDONAT: COORDINATED BY: 2017 Nr. de înregistrare a planului de învăţământ No. of registration of the study

More information

Address(es) Alba Iulia,17 Ampoiului Street, Postal code , Romania Telephone(s) Mobile:

Address(es) Alba Iulia,17 Ampoiului Street, Postal code , Romania Telephone(s) Mobile: Curriculum Vitae Personal information Surname(s) / First name(s) Address(es) Alba Iulia,17 Ampoiului Street, Postal code 510192, Romania Telephone(s) Mobile: 0745164581 E-mail agneskeri@yahoo.com Nationality

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Lucian aia Adresă(e) M. Kogalniceanu, 400084 Cluj-Napoca, Romania Telefon(oane) 004 064 405300 Mobil: 0740875 Fax(uri) 004 064 59906 E-mail(uri)

More information

FISA DE VERIFICARE A INDEPLINIRII STANDARDELOR MINIMALE NECESARE ŞI OBLIGATORII PENTRU GRADUL DE CONFERENŢIAR UNIVERSITAR DOMENIUL MATEMATICĂ

FISA DE VERIFICARE A INDEPLINIRII STANDARDELOR MINIMALE NECESARE ŞI OBLIGATORII PENTRU GRADUL DE CONFERENŢIAR UNIVERSITAR DOMENIUL MATEMATICĂ Pag.1 din13 FISA DE VERIFICARE A INDEPLINIRII STANDARDELOR MINIMALE NECESARE ŞI OBLIGATORII PENTRU GRADUL DE CONFERENŢIAR UNIVERSITAR Conform ORDINULUI Nr. 6560 din 20 decembrie 2012 privind aprobarea

More information

ATTENUATION OF THE ACOUSTIC SCREENS IN CLOSED SPACES

ATTENUATION OF THE ACOUSTIC SCREENS IN CLOSED SPACES U.P.B. Sci. Bull., Series D, Vol. 69, No. 3, 007 ISSN 15-358 ATTENUATION OF THE ACOUSTIC SCREENS IN CLOSED SPACES Ioan MAGHEŢI 1, Mariana SAVU Lucrarea prezintă calculul atenuării acustice a unui ecran

More information

Anexa 1. CURRICULUM VITAE*)

Anexa 1. CURRICULUM VITAE*) UNlVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI SELECTAREA SI PROMOVAREA PERSONALULUI DIDACTIC Anexa 1. CURRICULUM VITAE*) Liviu Gabriel Marcoci, Facultatea de Instalatii 1. DATA ŞI LOCUL NAŞTERII. STUDII,

More information

ACIDIFICATION PROCESSES IN SOILS OF BISTRA HIDROGRAPHYC BASIN PROCESE DE ACIDIFIERE A SOLURILOR DIN BAZINUL HIDROGRAFIC BISTRA

ACIDIFICATION PROCESSES IN SOILS OF BISTRA HIDROGRAPHYC BASIN PROCESE DE ACIDIFIERE A SOLURILOR DIN BAZINUL HIDROGRAFIC BISTRA ACIDIFICATION PROCESSES IN SOILS OF BISTRA HIDROGRAPHYC BASIN PROCESE DE ACIDIFIERE A SOLURILOR DIN BAZINUL HIDROGRAFIC BISTRA Nicoleta NEMEŞ Politehnica University of Timisoara, Romania Corresponding

More information

REVISTE CATEGORIA "B" (2010)

REVISTE CATEGORIA B (2010) 1 362 ACTA TRIBOLOGICA www.acta.tribologica.usv.ro 2 5 ACTA UNIVERSITATIS CIBINIENSIS-TECHNICAL SERIES http://inginerie.ulbsibiu.ro/index.php/buletin_acta 3 90 ANALELE STIINTIFICE ALE UNIVERSITATII ALEXANDRU

More information

Reactoare chimice cu curgere piston (ideala) cu amestecare completa de tip batch (autoclava)

Reactoare chimice cu curgere piston (ideala) cu amestecare completa de tip batch (autoclava) Reactoare chimice cu curgere piston (ideala) cu amestecare completa de tip batch (autoclava) Reactorul cu curgere ideala Toate particulele se deplaseaza intr-o directie de-a lungul reactorului, precum

More information

ANOVA IN THE EDUCATIONAL PROCESS

ANOVA IN THE EDUCATIONAL PROCESS U.P.B. Sci. Bull., Series C, Vol. 70, No. 3, 008 ISSN 454-34 ANOVA IN THE EDUCATIONAL PROCESS Mihaela Florentina MATEI Analiza dispersiei, ANOVA, reprezintă una din metodele statistice, dintre cele mai

More information

Sisteme cu logica fuzzy

Sisteme cu logica fuzzy Sisteme cu logica fuzzy 1/15 Sisteme cu logica fuzzy Mamdani Fie un sistem cu logică fuzzy Mamdani două intrări x şi y ieşire z x y SLF Structura z 2/15 Sisteme cu logica fuzzy Mamdani Baza de reguli R

More information

CURRICULUM VITAE II. ARTICOLE / STUDII ŞTIINŢIFICE PUBLICATE ÎN REVISTE ŞI VOLUME (SELECŢIE):

CURRICULUM VITAE II. ARTICOLE / STUDII ŞTIINŢIFICE PUBLICATE ÎN REVISTE ŞI VOLUME (SELECŢIE): CURRICULUM VITAE Nume: Stezar Prenume: Ileana- Codruţa Data şi locul naşterii: 26.01.1985, Turda Departament: Analiza şi Ingineria Mediului Funcţia didactică: Doctorand Titlul ştiinţific, anul obţinerii,

More information

Anexa 1. CURRICULUM VITAE*)

Anexa 1. CURRICULUM VITAE*) UNlVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI SELECTAREA SI PROMOVAREA PERSONALULUI DIDACTIC Anexa 1. CURRICULUM VITAE*) Anca Nicoleta Marcoci, FCCIA 1. DATA ŞI LOCUL NAŞTERII. STUDII, SPECIALIZĂRI ŞI

More information

ASPECTS REGARDING NUMERICAL MODELING OF INDUCTIVE HEATING PROCESS FOR LOW VOLTAGE ELECTRICAL CABLES

ASPECTS REGARDING NUMERICAL MODELING OF INDUCTIVE HEATING PROCESS FOR LOW VOLTAGE ELECTRICAL CABLES U.P.B. Sci. Bull., Series C, Vol. 72, Iss. 3, 2010 ISSN 1454-234x ASPECTS REGARDING NUMERICAL MODELING OF INDUCTIVE HEATING PROCESS FOR LOW VOLTAGE ELECTRICAL CABLES Costel PĂUN 1 În această lucrare se

More information

DEZVOLTAREA REGIONALĂ PRIN TURISM

DEZVOLTAREA REGIONALĂ PRIN TURISM DEZVOLTAREA REGIONALĂ PRIN TURISM REGIONAL DEVELOPMENT THROUGH TOURISM Andreea POPA Ph.D. Student, Bucharest Academy of Economic Studies E-mail: popa_andreea22@yahoo.com Oleg MARGINA Ph.D. Student, Bucharest

More information

Rezultate etapa IV/2015

Rezultate etapa IV/2015 Rezultate etapa IV/2015 Denumirea etapa: Proprietatile cinetice si termodinamice ale sistemelor nanoimunosorbenti-analit in prezenta unui marker enzimatic (partea I). Obtinerea reactivilor auxiliari pentru

More information

Lista proiecte finantate - Cooperare bilaterala Romania-Ungaria

Lista proiecte finantate - Cooperare bilaterala Romania-Ungaria Nr. Crt. Acronim 1 LEVALAC 2 Nanosach 3 NOS-SECM- Ubs Lista proiecte finantate - Cooperare bilaterala Romania-Ungaria 2013-2014 Titlul proiectului (Ro) Valorificarea celulozei ca produse chimice ƴ- valerolactona

More information

Constantin Radu Gogu PROBLEME ACTUALE ALE GESTIONĂRII ŞI EXPLOATĂRII RESURSELOR DE APĂ SUBTERANĂ. Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

Constantin Radu Gogu PROBLEME ACTUALE ALE GESTIONĂRII ŞI EXPLOATĂRII RESURSELOR DE APĂ SUBTERANĂ. Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti Platforma informatica pentru integrarea informatiei hidrogeologice de detaliu pentru mediile sedimentare in vederea obtinerii unui model hidrogeologic 3D Constantin Radu Gogu PROBLEME ACTUALE ALE GESTIONĂRII

More information

METODOLOGIE PRIVIND PROGRAMUL DE URMARIRE I in TIMP A COMPORTARII CONSTRUCTIILOR DIN PUNCT DE VEDERE AL CERINTELOR FUNCTIONALE

METODOLOGIE PRIVIND PROGRAMUL DE URMARIRE I in TIMP A COMPORTARII CONSTRUCTIILOR DIN PUNCT DE VEDERE AL CERINTELOR FUNCTIONALE METODOLOGIE PRIVIND PROGRAMUL DE URMARIRE I in TIMP A COMPORTARII CONSTRUCTIILOR DIN PUNCT DE VEDERE AL CERINTELOR FUNCTIONALE INDICATIV MP 031-03 i! 14 215 ROJ1:rou n21,100,rojirutrqq2r,1aflt JUR3T21HIM

More information

Facultatea de CHIMIE şi TEHNOLOGIE CHIMICĂ CHEMISTRY and CHEMICAL TECHNOLOGY Faculty PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT PROGRAMME OF STUDIES

Facultatea de CHIMIE şi TEHNOLOGIE CHIMICĂ CHEMISTRY and CHEMICAL TECHNOLOGY Faculty PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT PROGRAMME OF STUDIES MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA MINISTRY OF EDUCATION OF THE REPUBLIC OF MOLDOVA COORDONAT: COORDINATED BY: 2017 Nr. de înregistrare a planului de învăţământ No. of registration of the study

More information

A COMPARATIVE ANALYSIS OF WEB BUCKLING RESISTANCE: STEEL PLATE GIRDERS GIRDERS WITH CORRUGATED WEBS

A COMPARATIVE ANALYSIS OF WEB BUCKLING RESISTANCE: STEEL PLATE GIRDERS GIRDERS WITH CORRUGATED WEBS BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LIX (LXIII), Fasc. 1, 013 Secţia CONSTRUCŢII. ARHITECTURĂ A COMPARATIVE ANALYSIS OF WEB BUCKLING

More information

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinƫa Materialelor

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinƫa Materialelor Anca Liana Marton Conferentiar Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor Departamentul de Chimie Organica Costin Nenitzescu Contact Local Polizu Str. Gh. Polizu 1-7, S1, 011061 Bucureşti, ROMANIA

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume MARIS ELENA VICTORIA IZABELA Naţionalitate romana Data naşterii 06 / 10/ 1971 Sex feminin Experienţa profesională Perioada 2011-2013 Geolog

More information

Regulamentul IFIN-HH pentru ocuparea functiei si acordarea gradului profesional de Cercetator Stiintific

Regulamentul IFIN-HH pentru ocuparea functiei si acordarea gradului profesional de Cercetator Stiintific Regulamentul IFIN-HH pentru ocuparea functiei si acordarea gradului profesional de Cercetator Stiintific 1. Criterii eliminatorii Candidatii trebuie sa indeplineasca un numar de cerinte minime obligatorii

More information

CURRICULUM VITAE. Rus Mădălina - Alice

CURRICULUM VITAE. Rus Mădălina - Alice Informaţii personale Nume / Prenume Domenii de competenţă Experienţa profesională Rus Mădălina - Alice CURRICULUM VITAE Adresă(e) Bl.C7, Ap.31, Str. Brăilei Nr.218, Galaţi, Cod 800409 Telefon(oane) Fix:0236446865

More information

CLAY MINERALOGY INFLUENCE ON THE PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF VERTISOLS FROM ROMANIA

CLAY MINERALOGY INFLUENCE ON THE PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF VERTISOLS FROM ROMANIA Factori şi Procese Pedogenetice din Zona Temperată 7 S. nouă (28) 17-112 CLAY MINERALOGY INFLUENCE ON THE PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF VERTISOLS FROM ROMANIA INTRODUCTION Victoria Mocanu, C. Craciun,

More information

Ordin. pentru aprobarea structurii informaţiilor înscrise pe cardul naţional de asigurări sociale de sănătate

Ordin. pentru aprobarea structurii informaţiilor înscrise pe cardul naţional de asigurări sociale de sănătate CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE Ordin pentru aprobarea structurii informaţiilor înscrise pe cardul naţional de asigurări sociale de sănătate Având în vedere: Act publicat in Monitorul Oficial al

More information

HABILITATION THESIS TEZĂ DE ABILITARE

HABILITATION THESIS TEZĂ DE ABILITARE Politehnica University Timișoara HABILITATION THESIS TEZĂ DE ABILITARE From nanoscale effects to macroscopic quantities behavior: effects of electric and magnetic fields on two-phase media Candidate: Floriana

More information

Poni - oferta de colaborare -

Poni - oferta de colaborare - INSTITUTUL DE CHIMIE MACROMOLECULARA Petru Poni - oferta de colaborare - Aleea Grigore Ghica Voda, 41A 700487 Iasi, Romania Tel.: +40-232-217454; Fax: +40-232-211299 Valeria HARABAGIU e-mail: hvaleria@icmpp.ro

More information

MAP ZONING OF NATURAL SLOPE STABILITY IN THE CITY OF IAŞI

MAP ZONING OF NATURAL SLOPE STABILITY IN THE CITY OF IAŞI Annals of the Academy of Romanian Scientists Series on Engineering Sciences ISSN 2066-8570 Volume 4, Number 2/2012 23 MAP ZONING OF NATURAL SLOPE STABILITY IN THE CITY OF IAŞI Cristian ADOMNIŢEI 1, Anghel

More information

Rezolvarea ecuaţiilor şi sistemelor de ecuaţii diferenţiale ordinare (II)

Rezolvarea ecuaţiilor şi sistemelor de ecuaţii diferenţiale ordinare (II) Rezolvarea ecuaţiilor şi sistemelor de ecuaţii diferenţiale ordinare (II) Metode multipas Prof.dr.ing. Universitatea "Politehnica" Bucureşti, Facultatea de Inginerie Electrică Suport didactic pentru disciplina

More information

SOI prin smart-cut. Caracterizarea TEM-HRTEM a defectelor structuale induse in Si prin hidrogenare in plasma.

SOI prin smart-cut. Caracterizarea TEM-HRTEM a defectelor structuale induse in Si prin hidrogenare in plasma. SOI prin smart-cut. Caracterizarea TEM-HRTEM a defectelor structuale induse in Si prin hidrogenare in plasma. Dr. Corneliu GHICA, Dr. Leona NISTOR Proiect IDEI, Contract Nr. 233/2007 1. C. Ghica, L. C.

More information

POLAR CHARACTERISTIC OF ENERGETIC INTENSITY EMITTED BY AN ANISOTROPIC THERMAL SOURCE IRREGULARLY SHAPED

POLAR CHARACTERISTIC OF ENERGETIC INTENSITY EMITTED BY AN ANISOTROPIC THERMAL SOURCE IRREGULARLY SHAPED Annals of the Academ of Romanian Scientists Series on Science and Technolog of nformation SSN 066-856 Volume 1, Number 1/008 43 POLAR CHARACTERSTC OF ENERGETC NTENSTY EMTTED BY AN ANSOTROPC THERMAL SOURCE

More information

Prof. Dr. Ing. Gheorghe BRABIE

Prof. Dr. Ing. Gheorghe BRABIE Prof. Dr. Ing. Gheorghe BRABIE Lista selectivă de lucrări științifice și contracte de Cărți, cursuri publicate în edituri recunoscute [1] Chiriță Bogdan, Brabie Gheorghe Prelucrarea metalelor: operații

More information

CASE STUDY REGARDING SOIL TEMPERATURE IN THE PLAIN OF THE CRIȘ RIVERS

CASE STUDY REGARDING SOIL TEMPERATURE IN THE PLAIN OF THE CRIȘ RIVERS Analele Universităţii din Oradea, Fascicula Protecţia Mediului Vol. XVIII, 2012 CASE STUDY REGARDING SOIL TEMPERATURE IN THE PLAIN OF THE CRIȘ RIVERS University of Oradea, 1 st Armatei Române Street, Oradea,

More information

2D AND 3D PROCESSING OF THE INTERDEPENDENCE BETWEEN THE COMFORT MAIN INDICATORS

2D AND 3D PROCESSING OF THE INTERDEPENDENCE BETWEEN THE COMFORT MAIN INDICATORS BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LVII (LXI), Fasc. 1, 2011 SecŃia TEXTILE. PIELĂRIE 2D AND 3D PROCESSING OF THE INTERDEPENDENCE

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) Telefon(oane) Fax(uri) E-mail(uri) COSTICA LUPU Naţionalitate(-tăţi) Data naşterii Sex Locul de muncă vizat / Domeniul ocupaţional

More information

STRESS AND STRAIN ANALYSIS IN CONTINUUM MECHANICS WITH APPLICABILITY IN SOIL MECHANICS

STRESS AND STRAIN ANALYSIS IN CONTINUUM MECHANICS WITH APPLICABILITY IN SOIL MECHANICS BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Volumul 63 (67), Numărul 3, 2017 Secţia CONSTRUCŢII. ARHITECTURĂ STRESS AND STRAIN ANALYSIS IN CONTINUUM

More information

A GENERALIZATION OF A CLASSICAL MONTE CARLO ALGORITHM TO ESTIMATE π

A GENERALIZATION OF A CLASSICAL MONTE CARLO ALGORITHM TO ESTIMATE π U.P.B. Sci. Bull., Series A, Vol. 68, No., 6 A GENERALIZATION OF A CLASSICAL MONTE CARLO ALGORITHM TO ESTIMATE π S.C. ŞTEFĂNESCU Algoritmul Monte Carlo clasic A1 estimeazează valoarea numărului π bazându-se

More information

SYNCHRONIZATION AND CONTROL IN THE DYNAMICS OF DOUBLE LAYER CHARGE STRUCTURES. AUTONOMOUS STOCHASTIC RESONANCE

SYNCHRONIZATION AND CONTROL IN THE DYNAMICS OF DOUBLE LAYER CHARGE STRUCTURES. AUTONOMOUS STOCHASTIC RESONANCE U.P.B. Sci. Bull., Series A, Vol. 69, No. 3,2007 ISSN 1454-2331 SYNCHRONIZATION AND CONTROL IN THE DYNAMICS OF DOUBLE LAYER CHARGE STRUCTURES. AUTONOMOUS STOCHASTIC RESONANCE Cristina STAN 1, Constantin

More information

THE INFLUENCE OF SOME CHARACTERISTICS OF RANITIDINE HYDROCHLORIDE ON THE FORMING AND PREPARATION OF THE TABLETS

THE INFLUENCE OF SOME CHARACTERISTICS OF RANITIDINE HYDROCHLORIDE ON THE FORMING AND PREPARATION OF THE TABLETS FARMACIA, 2012, Vol. 60, 4 517 THE INFLUENCE OF SOME CHARACTERISTICS OF RANITIDINE HYDROCHLORIDE ON THE FORMING AND PREPARATION OF THE TABLETS POSTOLACHE LILIANA* 1,2, ONUŢĂ ALEXANDRU-EVLAMPIE 2,3 1 Faculty

More information

THE LEVEL OF AIR POLLUTION WITH SEDIMENTABLE POWDERS IN BIHOR COUNTY AREA OVER THE PERIOD

THE LEVEL OF AIR POLLUTION WITH SEDIMENTABLE POWDERS IN BIHOR COUNTY AREA OVER THE PERIOD NATURAL RESOURCES AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT, 13 THE LEVEL OF AIR POLLUTION WITH SEDIMENTABLE POWDERS IN BIHOR COUNTY AREA OVER THE PERIOD 1-1 393 Pârloiu Cornelia Maria,* Köteles Nándor *University of

More information

FINDING THE TRACES OF A GIVEN PLANE: ANALYTICALLY AND THROUGH GRAPHICAL CONSTRUCTIONS

FINDING THE TRACES OF A GIVEN PLANE: ANALYTICALLY AND THROUGH GRAPHICAL CONSTRUCTIONS BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNI DIN IŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe sachi din Iaşi Tomul LVII (LXI), Fasc. 3, 20 Secţia ONSTRUŢII DE MŞINI FINDING THE TRES OF GIVEN PLNE: NLYTILLY ND THROUGH

More information

LISTA COMPLETA A LUCRARILOR ELABORATE SI/SAU PUBLICATE

LISTA COMPLETA A LUCRARILOR ELABORATE SI/SAU PUBLICATE LISTA COMPLETA A LUCRARILOR ELABORATE SI/SAU PUBLICATE A. TEZA DE DOCTORAT Frigioiu C, 2003, Metode geometrice in Mecanica Analitica de ordin superior, Facultatea de Matematica, Universitatea Al.I. Cuza

More information

ANALIZE STATISTICE ŞI MODELE PREDICTIVE PENTRU CERAMICI COMPOZITE DENSE DE TIP

ANALIZE STATISTICE ŞI MODELE PREDICTIVE PENTRU CERAMICI COMPOZITE DENSE DE TIP 32 Revista Română de Materiale / Romanian Journal of Materials 2013, 43 (1), 32-40 ANALIZE STATISTICE ŞI MODELE PREDICTIVE PENTRU CERAMICI COMPOZITE DENSE DE TIP Y-ZrO 2 Al 2 O 3 STATISTICAL ANALYSIS AND

More information

THE EFFECT OF MINERAL FERTILIZATION ON THE PIGMENT CONTENT IN MARIGOLD (CALLENDULA OFFICINALIS L.)

THE EFFECT OF MINERAL FERTILIZATION ON THE PIGMENT CONTENT IN MARIGOLD (CALLENDULA OFFICINALIS L.) Lucrări Ştiinţifice vol. 5, seria Agronomie THE EFFECT OF MINERAL FERTILIZATION ON THE PIGMENT CONTENT IN MARIGOLD (CALLENDULA OFFICINALIS L.) Alina Elena MARTA, Carmen Doina JITĂREANU, Marinela BĂDEANU,

More information

CURRICULUM VITAE. PROFESIA: Biolog

CURRICULUM VITAE. PROFESIA: Biolog CURRICULUM VITAE DATE PERSONALE: Numele şi prenumele: SURUGIU VICTOR Data naşterii: 14 mai 1971 Locul naşterii: Chişinău, Republica Moldova Domiciliul: Iaşi, Bd. Ţuţora, nr. 1, bl. V1, sc. A, et. 6, ap.

More information

ON THE QUATERNARY QUADRATIC DIOPHANTINE EQUATIONS (II) NICOLAE BRATU 1 ADINA CRETAN 2

ON THE QUATERNARY QUADRATIC DIOPHANTINE EQUATIONS (II) NICOLAE BRATU 1 ADINA CRETAN 2 ON THE QUATERNARY QUADRATIC DIOPHANTINE EQUATIONS (II) NICOLAE BRATU 1 ADINA CRETAN ABSTRACT This paper has been updated and completed thanks to suggestions and critics coming from Dr. Mike Hirschhorn,

More information

1968 1, , B.

1968 1, , B. CURRICULUM VITAE Name: Viorica Mariela Ungureanu Date of Birth: the 4th February 1968 Place of Birth: Tirgu-Jiu, Romania Nationality: Romanian Professional Address: University Constantin Brancusi, Bulevardul

More information

THEORETICAL DEVELOPMENT OF A MATHEMATICAL MODEL TO EVALUATE GRAVIMETRICAL FLOW RATE OF SEEDS THROUGH ORIFICES

THEORETICAL DEVELOPMENT OF A MATHEMATICAL MODEL TO EVALUATE GRAVIMETRICAL FLOW RATE OF SEEDS THROUGH ORIFICES U.P.B. Sci. Bull., Series D, Vol. 72, Iss. 4, 2010 ISSN 1454-2358 THEORETICAL DEVELOPMENT OF A MATHEMATICAL MODEL TO EVALUATE GRAVIMETRICAL FLOW RATE OF SEEDS THROUGH ORIFICES Tudor CĂSĂNDROIU 1, Cristian

More information

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU OPTOELECTRONICA - INOE Bucureşti, 8 Noiembrie 2012 CNCI - Biblioteca Naţională a României

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU OPTOELECTRONICA - INOE Bucureşti, 8 Noiembrie 2012 CNCI - Biblioteca Naţională a României INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU OPTOELECTRONICA - INOE 2000 - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronica are sediul central in Magurele si doua filiale in Cluj-Napoca

More information

Materiale organice si hibride conductoare, nanostructurate, pentru aplicatii multifunctionale

Materiale organice si hibride conductoare, nanostructurate, pentru aplicatii multifunctionale PNCDI II - Program IDEI Proiect ID-993 Contract nr. 649/2009 Materiale organice si hibride conductoare, nanostructurate, pentru aplicatii multifunctionale Director proiect: Dr. ing. Mircea Grigoras Perioada

More information

Fig.1. Single-line diagram of the faulty

Fig.1. Single-line diagram of the faulty Analysis of broken conductor with ground contact faults in medium voltage power network Dumitru TOADER, Ştefan HĂRĂGUŞ, onstantin BLAJ Politehnica University Timişoara P-ţa Victoriei nr., Romania; dtoader@et.utt.ro

More information

THE EXPERIMENTAL TESTING AND NUMERICAL MODEL CALIBRATION OF A STEEL STRUCTURE

THE EXPERIMENTAL TESTING AND NUMERICAL MODEL CALIBRATION OF A STEEL STRUCTURE BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LX (LXIV), Fasc. 2, 2014 Secţia CONSTRUCŢII. ARHITECTURĂ THE EXPERIMENTAL TESTING AND NUMERICAL

More information

Gradul de comutativitate al grupurilor finite 1

Gradul de comutativitate al grupurilor finite 1 Gradul de comutativitate al grupurilor finite Marius TĂRNĂUCEANU Abstract The commutativity degree of a group is one of the most important probabilistic aspects of finite group theory In this survey we

More information

Curriculum Vitae. Site:

Curriculum Vitae. Site: Universitatea Ovidius Constanţa Facultatea de Matematica si Informatica Bd.Mamaia no.68, Constanţa Tel./Fax: +40 241 618070 E-mail: cflaut@univ-ovidius.ro cristina_flaut@yahoo.com Site: www.univ-ovidius.ro/math

More information

Dynamic Response of Beams on Elastic Foundation with Axial Load

Dynamic Response of Beams on Elastic Foundation with Axial Load Acta Technica Napocensis: Civil Engineering & Architecture Vol. 56, No. 1, (2013) Journal homepage: http://constructii.utcluj.ro/actacivileng Dynamic Response of Beams on Elastic Foundation with Axial

More information

REZUMATELE TEZELOR DE DOCTORAT SUSȚINUTE ÎN ANII ÎN ȘCOLILE DOCTORALE IMPLICATE ÎN PROIECT

REZUMATELE TEZELOR DE DOCTORAT SUSȚINUTE ÎN ANII ÎN ȘCOLILE DOCTORALE IMPLICATE ÎN PROIECT Axa prioritară 1 Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere Domeniul major de intervenţie 1.5 Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul

More information

Annals of West University of Timisoara

Annals of West University of Timisoara Annals of West University of Timisoara Series Chemistry 19 (1) (2010) 9-16 PRELIMINARY STUDY REGARDING THE HEAVY METAL CONCENTRATION IN SOME SURFACE WATERS FROM THE OCNA DE FIER MINING AREA, BANAT Stela

More information

Groundwater Modelling as a Risk Assessment Tool. Modelarea apei subterane instrument de evaluare a riscului. Monica Pandele

Groundwater Modelling as a Risk Assessment Tool. Modelarea apei subterane instrument de evaluare a riscului. Monica Pandele Groundwater Modelling as a Risk Assessment Tool Modelarea apei subterane instrument de evaluare a riscului Monica Pandele ERM Environmental Resources Management SRL, Bucharest ERM GmbH, Frankfurt, Germany

More information

TRANSPORTUL RADONULUI PRIN MATERIALELE DE

TRANSPORTUL RADONULUI PRIN MATERIALELE DE UNIVERSITATEA BABE -BOLYAI CLUJ NAPOCA TEZ DE DOCTORAT TRANSPORTUL RADONULUI PRIN MATERIALELE DE CONSTRUC II REZUMAT Doctorand Adelina Carmen APOSTU Coordonator tiintific Prof.dr. Constantin COSMA 2011

More information

ELABORATION AND VALIDATION OF AN HPLC METHOD FOR THE QUANTITATIVE ASSAY OF 5-FLUOROURACIL

ELABORATION AND VALIDATION OF AN HPLC METHOD FOR THE QUANTITATIVE ASSAY OF 5-FLUOROURACIL 526 ELABORATION AND VALIDATION OF AN HPLC METHOD FOR THE QUANTITATIVE ASSAY OF 5-FLUOROURACIL LAURA PALADE, IULIANA POPOVICI, GRATIELA POPA, ILEANA COJOCARU * Pharmaceutical Technology Department, Faculty

More information

HABILITATION THESIS HEAVY METALS REMOVAL FROM WASTEWATERS BY SORPTION PROCESSES

HABILITATION THESIS HEAVY METALS REMOVAL FROM WASTEWATERS BY SORPTION PROCESSES GH. ASACHI TECHNICAL UNIVERSITY OF IASI CRISTOFOR SIMIONESCU FACULTY OF CHEMICAL ENGINEERING AND ENVIRONMENTAL PROTECTION DEPARTMENT OF ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT HABILITATION THESIS HEAVY

More information

LIGHTNING MVP System

LIGHTNING MVP System LIGHTNING MVP System Lightning MVP System Control (HACCP+SSOP) Swab-uri pentru lichide si pentru Suprafete Accesorii ph Temperatura Condutivitate Monitorizare ATP Prin Bioluminescenta Cel mai complet si

More information

Proiecte europene de cercetări numismatice cu participare românească

Proiecte europene de cercetări numismatice cu participare românească Proiecte europene de cercetări numismatice cu participare românească Eugen Nicolae (Institutul de Arheologie Vasile Pârvan ) şi Mihai Dima (Banca Naţională a României) Tradiţia cercetărilor şi publicaţiilor

More information

STUDIES REGARDING THE MAIN PHYSICAL PROPERTIES OF THE SOILS IN THE SANANDREI COMMUNE, TIMIS COUNTY

STUDIES REGARDING THE MAIN PHYSICAL PROPERTIES OF THE SOILS IN THE SANANDREI COMMUNE, TIMIS COUNTY STUDIES REGARDING THE MAIN PHYSICAL PROPERTIES OF THE SOILS IN THE SANANDREI COMMUNE, TIMIS COUNTY Viorica ROBU, L. NIȚĂ, Casiana MIHUȚ, Anișoara DUMA-COPCEA University of Agricultural Sciences Banat Veterninară,,King

More information

Acta Technica Napocensis: Civil Engineering & Architecture Vol. 54 No.1 (2011)

Acta Technica Napocensis: Civil Engineering & Architecture Vol. 54 No.1 (2011) 1 Technical University of Cluj-Napoca, Faculty of Civil Engineering. 15 C Daicoviciu Str., 400020, Cluj-Napoca, Romania Received 25 July 2011; Accepted 1 September 2011 The Generalised Beam Theory (GBT)

More information

SOLUTIONS TO IMPROVE LAND SLIP IN THE SADOVA VECHE AREA (CARAS-SEVERIN COUNTY)

SOLUTIONS TO IMPROVE LAND SLIP IN THE SADOVA VECHE AREA (CARAS-SEVERIN COUNTY) SOLUTIONS TO IMPROVE LAND SLIP IN THE SADOVA VECHE AREA (CARAS-SEVERIN COUNTY) SOLUŢII DE AMENAJARE A ALUNECĂRII DE TEREN DIN PERIMETRUL LOCALITĂŢII SADOVA VECHE (JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN) I. NEMEŞ Politehnical

More information

THE DIVERSITY INDICES APPLIED TO THE MAYFLY (EPHEMEROPTERA) COMMUNITY OF BUZAU RIVER

THE DIVERSITY INDICES APPLIED TO THE MAYFLY (EPHEMEROPTERA) COMMUNITY OF BUZAU RIVER Analele Științifice ale Universității Al. I. Cuza Iași, s. Biologie animală, Tom LV, 2009 THE DIVERSITY INDICES APPLIED TO THE MAYFLY (EPHEMEROPTERA) COMMUNITY OF BUZAU RIVER Oana RISTEA Romania Water

More information

STUDY CONCERNING THE INFLUENCE OF PLASMA TREATMENTS ON POLYPROPYLENE FIBERS TENACITY

STUDY CONCERNING THE INFLUENCE OF PLASMA TREATMENTS ON POLYPROPYLENE FIBERS TENACITY STUDY CONCERNING THE INFLUENCE OF PLASMA TREATMENTS ON POLYPROPYLENE FIBERS TENACITY Ș. l. dr. ing. Catalin VÎLCU, Ş. l. dr. ing. Liliana HRISTIAN, Prof. dr. ing. Demetra Lăcrămioara BORDEIANU Gheorghe

More information

Curriculum vitae. Data şi locul naşterii: 21 februarie 1965, București Cetăţenie: Română Stare civilă: Căsătorit

Curriculum vitae. Data şi locul naşterii: 21 februarie 1965, București Cetăţenie: Română Stare civilă: Căsătorit Curriculum vitae Mircea MIHALACHE Data şi locul naşterii: 21 februarie 1965, București Cetăţenie: Română Stare civilă: Căsătorit Studii - Inginer, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară

More information

THE FREQUENCY OF THE CLOUD TYPES IN THE HYDROGRAPHIC BASIN OF THE CRISUL REPEDE RIVER

THE FREQUENCY OF THE CLOUD TYPES IN THE HYDROGRAPHIC BASIN OF THE CRISUL REPEDE RIVER Analele Universităţii din Oradea, Fascicula Protecţia Mediului Vol. XVII, 2011 THE FREQUENCY OF THE CLOUD TYPES IN THE HYDROGRAPHIC BASIN OF THE CRISUL REPEDE RIVER Pereş Ana Cornelia * University of Oradea,

More information

THE BEHAVIOUR OF ELASTOMERIC BEARINGS UNDER LOAD COMBINATIONS

THE BEHAVIOUR OF ELASTOMERIC BEARINGS UNDER LOAD COMBINATIONS BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LX (LXIV), Fasc. 3, 2014 Secţia CONSTRUCŢII. ARHITECTURĂ THE BEHAVIOUR OF ELASTOMERIC BEARINGS

More information

CURRICULUM VITAE. Prof.dr. Bucur Gheorghe. Teza de doctorat: ''Structuri simpliciale in spatii topologice'', 1970.

CURRICULUM VITAE. Prof.dr. Bucur Gheorghe. Teza de doctorat: ''Structuri simpliciale in spatii topologice'', 1970. CURRICULUM VITAE Prof.dr. Bucur Gheorghe Data nasterii: 26 ianuarie 1939 Studii: Facultatea de Matematica din Bucuresti, 1961 Teza de doctorat: ''Structuri simpliciale in spatii topologice'', 1970. Pozitii

More information

Teorema Reziduurilor şi Bucuria Integralelor Reale Prezentare de Alexandru Negrescu

Teorema Reziduurilor şi Bucuria Integralelor Reale Prezentare de Alexandru Negrescu Teorema Reiduurilor şi Bucuria Integralelor Reale Preentare de Alexandru Negrescu Integrale cu funcţii raţionale ce depind de sint şi cost u notaţia e it, avem: cost sint i ( + ( dt d i, iar integrarea

More information

CONSIDERATIONS OF THE FOG REGIME IN THE AIRPORTS AREA FROM MOLDAVIA TERRITORY (ROMANIA)

CONSIDERATIONS OF THE FOG REGIME IN THE AIRPORTS AREA FROM MOLDAVIA TERRITORY (ROMANIA) CONSIDERATIONS OF THE FOG REGIME IN THE AIRPORTS AREA FROM MOLDAVIA TERRITORY (ROMANIA) MACHIDON DANA 1, APOSTOL L. 1, BURUIANĂ D. 1 ABSTRACT. Consideration of the fog regime in the airports area from

More information

Soluţii juniori., unde 1, 2

Soluţii juniori., unde 1, 2 Soluţii juniori Problema 1 Se consideră suma S x1x x3x4... x015 x016 Este posibil să avem S 016? Răspuns: Da., unde 1,,..., 016 3, 3 Termenii sumei sunt de forma 3 3 1, x x x. 3 5 6 sau Cristian Lazăr

More information

Curriculum vitae. 1 Studii efectuate. 2 Experienta profesionala. Cristian Bereanu

Curriculum vitae. 1 Studii efectuate. 2 Experienta profesionala. Cristian Bereanu Curriculum vitae Cristian Bereanu 1 Studii efectuate - Mai 2013 - Abilitare, Institutul de Matematica Simion Stoilow al Academiei Romane. Titlul tezei: Boundary value problems with φ-laplacians. Comisia:

More information

STRUCTURAL INTENSITY METHOD APPLIED TO STUDY OF VIBRATIONS DAMPING / METODA INTENSIMETRIEI STUCTURALE APLICATĂ LA STUDIUL AMORTIZĂRII VIBRAŢIILOR

STRUCTURAL INTENSITY METHOD APPLIED TO STUDY OF VIBRATIONS DAMPING / METODA INTENSIMETRIEI STUCTURALE APLICATĂ LA STUDIUL AMORTIZĂRII VIBRAŢIILOR Vol.48, No. / 06 STRUCTURAL INTENSITY METHOD APPLIED TO STUDY OF VIBRATIONS DAMPING / METODA INTENSIMETRIEI STUCTURALE APLICATĂ LA STUDIUL AMORTIZĂRII VIBRAŢIILOR Assoc. Prof. Ph.D. Eng. Carp-Ciocârdia

More information

GBS operators of Schurer-Stancu type

GBS operators of Schurer-Stancu type Annals of University of Craiova, Math. Comp. Sci. Ser. Volume 30, 003, Pages 34 39 ISSN: 13-6934 GBS operators of Schurer-Stancu type Dan Bărbosu In the memory of Professor E. Dobrescu Abstract. If p 0,q

More information

PROFESSOR PETRU BLAGA AT HIS 60 TH ANNIVERSARY

PROFESSOR PETRU BLAGA AT HIS 60 TH ANNIVERSARY STUDIA UNIV. BABEŞ BOLYAI, MATHEMATICA, Volume LII, Number 3, September 2007 PROFESSOR PETRU BLAGA AT HIS 60 TH ANNIVERSARY OCTAVIAN AGRATINI AND GHEORGHE COMAN Petru Blaga was born on 7 th September 1947

More information

1 - lei ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA Protectie civila si protectia contra

1 - lei ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA Protectie civila si protectia contra TOTAL JUDET 1 - lei- Denumire indicor Credite 7=5-500 TOTAL CHELTUIELI 5.74.590 1.0.510 1.0.510 1.0.510 75.0 7.90 1.9 5100 0 Partea I-a SERVICII PUBLICE GENERALE 1.091.40.40.40.40 14.940 95.400 151.95

More information

VINDECAREA BOLILOR INCURABILE PRIN METODE NATURALE BY MIKHAIL TOMBAK

VINDECAREA BOLILOR INCURABILE PRIN METODE NATURALE BY MIKHAIL TOMBAK VINDECAREA BOLILOR INCURABILE PRIN METODE NATURALE BY MIKHAIL TOMBAK DOWNLOAD EBOOK : VINDECAREA BOLILOR INCURABILE PRIN METODE Click link bellow and free register to download ebook: VINDECAREA BOLILOR

More information

ROMCARBON S.A. ROMCARBON S.A. anuncia sus vacantes para los siguientes puestos de trabajo:

ROMCARBON S.A. ROMCARBON S.A. anuncia sus vacantes para los siguientes puestos de trabajo: ROMCARBON S.A. La empresa rumana ROMCARBON SA tiene varias líneas de fabricación de filtros: filtros de aire, aceite o combustible para diferentes marcas de automóviles y camiones producidos en el país

More information

LISTA PUBLICAŢIILOR ŞTIINŢIFICE

LISTA PUBLICAŢIILOR ŞTIINŢIFICE UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE FIZICĂ Monografii în edituri consacrate din străinătate LISTA PUBLICAŢIILOR ŞTIINŢIFICE Prof. Dr. Titus Adrian Beu 1. T. A. Beu, Introduction to Numerical

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Personal information First name (s) / Surname (s) Address(es) Irimia, Irina Telephone(s) +40 32201510, Faculty of Biology, Departament of Biology, Bvd. Carol I, nr. 20A, postal

More information

Data naşterii EXPERIENŢA PROFESIONALĂ

Data naşterii EXPERIENŢA PROFESIONALĂ Curriculum vitae Nume Timofte Florin Adresă MAMAIA 300, 900581, Constanţa, România Telefon Fix: 0241 540870 Mobil: 0724 884523 Fax 0241 831274 E-mail florintimofte@yahoo.com, ftimofte@alpha.rmri.ro, Naţionalitate

More information

AN APPROACH TO THE NONLINEAR LOCAL PROBLEMS IN MECHANICAL STRUCTURES

AN APPROACH TO THE NONLINEAR LOCAL PROBLEMS IN MECHANICAL STRUCTURES U.P.B. Sci. Bull., Series D, Vol. 74, Iss. 3, 2012 ISSN 1454-2358 AN APPROACH TO THE NONLINEAR LOCAL PROBLEMS IN MECHANICAL STRUCTURES Marius-Alexandru GROZEA 1, Anton HADĂR 2 Acest articol prezintă o

More information

Curriculum vitae. Mészáros Alexandru. 06 martie 1955, Hunedoara. Instituţia Perioada Titlul obţinut Universitatea Politehnică Doctor

Curriculum vitae. Mészáros Alexandru. 06 martie 1955, Hunedoara. Instituţia Perioada Titlul obţinut Universitatea Politehnică Doctor Informaţii personale Nume/Prenume Curriculum vitae Mészáros Alexandru Adresa Miercurea Ciuc, Aleea Ciocârliei, Nr. 9, Sc. B, Ap. 9. Telefon +40-266-323005 Mobil: +40-749191903 E-mail meszarossandor@sapientia.siculorum.ro

More information

COMPARATIVE ANALYSIS OF THE BENDING THEORIES FOR ISOTROPIC PLATES. CASE STUDY

COMPARATIVE ANALYSIS OF THE BENDING THEORIES FOR ISOTROPIC PLATES. CASE STUDY BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LIX (LXIII), Fasc. 3, 2013 Secţia CONSTRUCŢII. ARHITECTURĂ COPARATIVE ANALYSIS OF THE BENDING

More information