Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31

Size: px
Start display at page:

Download "Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31"

Transcription

1 Strana: 1/7 1 Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku Identifikátor produktu Číslo artikla: Číslo EC: Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. Použitie materiálu /zmesi Laboratórne chemikálie Údaje o dodávateľovi karty bezpečnostných údajov Výrobca/dodávateľ: Bruker Daltonik GmbH Fahrenheitstrasse 4 D Bremen / Germany Tel.: +49(421) Fax : +49(421) care@bdal.de Informačné oddelenie: Bruker Daltonik GmbH Tel.: +49 (421) Núdzové telefónne číslo: Tel.: +49 (361) (24h) Gemeinsames Giftinformationszentrum (GGIZ) National Toxicological Information Center, Bratislava Identifikácia nebezpečnosti Klasifikácia látky alebo zmesi Klasifikácia v súlade s nariadením (ES) č. 1272/2008 GHS07 Skin Irrit. 2 H315 Dráždi kožu. Eye Irrit. 2 H319 Spôsobuje vážne podráždenie očí. STOT SE 3 H335 Môže spôsobiť podráždenie dýchacích ciest. Klasifikácia podľa smernice Rady 67/548/EHS alebo smernice 1999/45/ES Xi; Dráždivý R36/37/38: Dráždi oči, dýchacie cesty a pokožku. Zvláštne upozornenia na nebezpečenstvá pre človeka a životné prostredie: Výrobok musí byť povinne označený na základe výpočtovej metódy "Všeobecnej zaraďovacej smernice pre prípravky v Európskom spoločenstve" v zmysle platného znenia. Prvky označovania Označovanie v súlade s nariadením (ES) č. 1272/2008 Tento materiál je klasifikovaný a označený podľa noriem CLP. Piktogramy nebezpečnosti GHS07 Signálne slovo Pozor Upozornenia na nebezpečnosť H315 Dráždi kožu. (pokračovanie na strane 2)

2 Strana: 2/7 (pokračovanie zo strany 1) H319 Spôsobuje vážne podráždenie očí. H335 Môže spôsobiť podráždenie dýchacích ciest. Bezpečnostné upozornenia P261 Zabráňte vdychovaniu prachu/dymu/plynu/hmly/pár/aerosólov. P280 Noste ochranné rukavice/ochranný odev/ochranné okuliare/ochranu tváre. P305+P351+P338 PO ZASIAHNUTÍ OČÍ: Niekoľko minút ich opatrne vyplachujte vodou. Ak používate kontaktné šošovky a ak je to možné, odstráňte ich. Pokračujte vo vyplachovaní. P321 Odborné ošetrenie (pozri na etikete). P405 P501 Iná nebezpečnosť Výsledky posúdenia PBT a vpvb PBT: Nepoužiteľný vpvb: Nepoužiteľný Uchovávajte uzamknuté. Zneškodnenie obsahu/obalu v súlade s miestnymi/oblastnými/národnými/medzinárodnými nariadeniami. 3 Zloženie/informácie o zložkách Chemická charakteristika: Látky Označenie č. CAS (Chemical Abstracts Service) 2-cyano-3-(4-hydroxyphenyl)acrylic acid Identifikačné číslo (čísla) Číslo EC: Opatrenia prvej pomoci Opis opatrení prvej pomoci Všeobecné inštrukcie:časti odevu znečistené výrobkom okamžite odstráňte. Po vdýchnutí: Postarať sa o prívod čerstvého vzduchu. V prípade ťažkostí dopraviť na lekárske ošetrenie. Po kontakte s pokožkou: V prípade pretrvávajúceho podráždenia pokožky vyhľadať lekára. Okamžite umyť vodou a mydlom a poriadne opláchnuť. Po kontakte s očami: Oči s otvorenými viečkami vyplachovať niekoľko minút prúdom tečúcej vody, následne konzultovať s lekárom. Po prehltnutí: Bezodkladne si vypláchnite ústa vodou Okamžite vyhľadať lekára. Informácie pre lekára: Nie sú známe žiadne konkrétne opatrenia ošetrite podľa príznakov. Najdôležitejšie príznaky a účinky, akútne aj oneskorené Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. Údaj o akejkoľvek potrebe okamžitej lekárskej starostlivosti a osobitného ošetrenia Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. 5 Protipožiarne opatrenia Hasiace prostriedky Vhodné hasiace prostriedky: CO2, hasiaci prášok alebo rozstrekovaný vodný lúč. Rozsiahlejší požiar hasiť rozstrekovaným vodným lúčom alebo penou odolnou voči alkoholu. Hasiace prostriedky nevhodné z bezpečnostného hľadiska: Vodný lúč. Osobitné ohrozenia vyplývajúce z látky alebo zo zmesi V zohriatom stave alebo pri požiari môže vytvárať jedovaté plyny. Oxidy dusíka (NOx) Kyanovodík (HCN) Oxid uhličitý (CO2) (pokračovanie na strane 3)

3 Strana: 3/7 (pokračovanie zo strany 2) Kysličník uhoľnatý (CO) Rady pre požiarnikov Zvláštne ochranné prostriedky: Nosiť dýchací prístroj nezávislý od okolitého vzduchu. Ďalšie údaje Zvyšky požiaru a kontaminovaná hasiaca voda sa musia zlikvidovať v zmysle úradných predpisov. 6 Opatrenia pri náhodnom uvoľnení Osobné bezpečnostné opatrenia, ochranné vybavenie a núdzové postupy Zabezpečiť dostatočné vetranie. Zabrániť prášeniu. Používať osobné ochranné prostriedky. Zabráňte kontaktu s pokožkou a očami. Bezpečnostné opatrenia pre životné prostredie: Nepripustiť prienik do kanalizácie alebo vodných zdrojov. Metódy a materiál na zabránenie šíreniu a vyčistenie: Mechanicky zozbierať. Zabráňte prášeniu. Zachytávajte do vhodnej nádoby a zlikvidujte podľa popisu v odseku 13. Zabezpečiť dostatočné vetranie. Odkaz na iné oddiely Dôkladne vyčistite miesto nehody. Informácie o osobných ochranných prostriedkoch pozri kapitolu 8. 7 Zaobchádzanie a skladovanie Manipulácia: Bezpečnostné opatrenia na bezpečné zaobchádzanie Zásobníky skladovať v utesnenom uzavretom stave. Zabrániť prášeniu. V prípade prášenia zabezpečiť odsávanie. Zabráňte kontaktu s pokožkou a očami. Inštrukcie na ochranu pred vznikom požiaru a výbuchu: Nevyžadujú sa žiadne mimoriadne opatrenia. Podmienky na bezpečné skladovanie vrátane akejkoľvek nekompatibility Skladovanie: Požiadavky na skladovacie priestory a nádrže: Skladovať len v neotvorenej originálnej nádobe. Chráňte pred vodou a vlhkosťou. Inštrukcie ohľadne spoločného skladovania: Skladovať oddelene od potravín. Ďalšie inštrukcie o podmienkach skladovania: Skladovať v suchu a chlade v riadne zavretými nádobami. Nádrž skladovať na dobre vetranom mieste. Chrániť pred pôsobením svetla. Chrániť pred prístupom vzduchu/kyslíku. Skladovacia trieda: 11 Špecifické konečné použitie(-ia) Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. 8 Kontroly expozície/osobná ochrana Ďalšie upozornenia týkajúce sa usporiadania technických zariadení: Žiadne ďalšie údaje, pozri bod 7. Kontrolné parametre Súčasti kontrolovaných medzných hodnôt súvisiacich s pracoviskom: odpadá Ďalšie upozornenia: Ako podklad slúžili pri výrobe platné zoznamy. (pokračovanie na strane 4)

4 Strana: 4/7 (pokračovanie zo strany 3) Kontroly expozície Osobné ochranné prostriedky: Všeobecné ochranné a hygienické opatrenia: Skladovať oddelene od potravín, nápojov a krmovín. Pred prestávkami a po ukončení práce umyť ruky. Zabrániť styku s očami a pokožkou. Znečistené, nasiaknuté časti odevu okamžite vyzliecť. Ochrana dýchania: Pri krátkodobom alebo nepatrnom vplyve filtračný dýchací prístroj; v prípade intenzívnejšej resp. dlhodobej expozície použiť ochranný dýchací prístroj nezávislý od okolitého ovzdušia. Odporúčaný filtračný prístroj pre krátkodobé použitie: Filter P1 Ochrana rúk: Používajte iba ochranné rukavice určené na prácu s chemikáliami s označením kategórie CE- III. Materiál rukavíc musí byť nepriepustný a odolný voči produktu/ materiálu / zmesi. Na základe chýbajúcich testov nemôže byť vydané žiadne odporúčanie na vhodný materiál na rukavice v súvislosti s produktom/ prípravkom / zmesou chemikálií. Výber materiálu na rukavice pri zohľadnení jeho popraskania, prestupu látky memránami, znehodnotenia Odporúča sa preventívna ochrana pokožky pomocou ochranných prostriedkov. Materiál rukavíc Voľba vhodnej rukavice nezávisí iba od materiálu, ale aj od ďalších kvalitatívnych znakov a je odlišná pri každom výrobcovi. Penetračný čas materiálu rukavíc U výrobcu rukavíc zistiť presný čas lámavosti materiálu a dodržiavať ho. Nevhodné sú rukavice z nasledovných materiálov : Kožené rukavice. Rukavice z hrubej látky. Ochrana očí: Tesne priľnavé ochranné okuliare. Ochrana tela: Ochranný pracovný odev. 9 Fyzikálne a chemické vlastnosti Informácie o základných fyzikálnych a chemických vlastnostiach Všeobecné údaje Vzhľad: Forma: prášok Farba: svetložltý Pach: charakteristický Zmena skupenstva Bod tavenia/oblasť tavenia: C Bod varu/oblasť varu: neurčený Bod vzplanutia: Nepoužiteľný Zápalnosť (tuhé, plynné skupenstvo): Látka nie je zápalná. (pokračovanie na strane 5)

5 Strana: 5/7 Nebezpečenstvo výbuchu: Produkt nie je nebezpečný z hľadiska výbušnosti. Hustota: Neurčený Obsah pevných častí: 100,0 % Iné informácie Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. (pokračovanie zo strany 4) 10 Stabilita a reaktivita Reaktivita Chemická stabilita Termický rozklad / podmienky na zabránenie rozkladu: Žiadny rozklad pri použití v zmysle určenia. Možnosť nebezpečných reakcií Nie sú známe žiadne nebezpečné reakcie. Podmienky, ktorým sa treba vyhnúť Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. Nekompatibilné materiály: Silné kyseliny Anhydridy kyselín Nebezpečné produkty rozkladu: V prípade požiaru: kysličník uhoľnatý a kysličník uhličitý kysličníky dusíka (NOx) kyanovodík (kyselina kyanovodíková) 11 Toxikologické informácie Informácie o toxikologických účinkoch Akútna toxicita: Primárny dráždiaci účinok: na pokožku: Dráždi pokožku a sliznicu. na oko: Dráždivý účinok. Senzibilizácia: Nie je známy žiadny senzibilizačný účinok Ďalšie toxikologické inštrukcie: Možné poškodenie zdravia pri vdýchnutí, škodlivé pri požití a škodlivé pri styku s pokožkou. Pozor látka zatiaľ nebola riadne testovaná 12 Ekologické informácie Toxicita Vodná toxicita: Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. Perzistencia a degradovateľnosť Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. Správanie v kompartimentoch životného prostredia: Bioakumulačný potenciál Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. Mobilita v pôde Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. Ekotoxické účinky: neurčené Ďalšie ekologické údaje: Všeobecné údaje: Trieda ohrozenia vodných zdrojov 3 (vlastné zatriedenie): intenzívne ohrozuje vodné zdroje Nedopustiť prienik do podzemných vôd, povrchových vôd a kanalizácie, a to ani v malých množstvách. Ohrozenie pitnej vody už v prípade úniku nepatrného množstva do podložia. Výsledky posúdenia PBT a vpvb PBT: Nepoužiteľný vpvb: Nepoužiteľný Iné nepriaznivé účinky Nie sú k dispozícii žiadne ďalšie relevantné informácie. (pokračovanie na strane 6)

6 Strana: 6/7 (pokračovanie zo strany 5) 13 Opatrenia pri zneškodňovaní Metódy spracovania odpadu Odporúčanie: Dopraviť v zmysle úradných predpisov na zvláštne spracovanie. Europský katalog odpadov ODPADY ZO ZDRAVOTNÍCKEJ ALEBO VETERINÁRNEJ STAROSTLIVOSTI ALEBO S NIMI SÚVISIACEHO VÝUMU (OKREM KUCHYNÝCH A REŠTAURAČNÝCH ODPADOV, KTORÉ NEVZNIKLI Z PRIAMEJ ZDRAVOTNÍCKEJ STAROSTLIVOSTI) odpady z veterinárneho výskumu, diagnostiky, liečby alebo prevencie chorôb zvierat * chemikálie, ktoré pozostávajú z nebezpečných látok alebo obsahujú nebezpečné látky Nevyčistené obaly: Odporúčanie: Likvidácia v zmysle úradných predpisov. 14 Informácie o doprave Číslo OSN ADR, ADN, IMDG, IATA odpadá Správne expedičné označenie OSN ADR, ADN, IMDG, IATA odpadá Trieda(-y) nebezpečnosti pre dopravu ADR, ADN, IMDG, IATA Trieda odpadá Obalová skupina ADR, IMDG, IATA odpadá Osobitné bezpečnostné opatrenia pre užívateľa Nepoužiteľný Doprava hromadného nákladu podľa prílohy II k dohovoru MARPOL 73/78 a Kódexu IBC Nepoužiteľný Preprava/ďalšie údaje: Žiaden nebezpečný materiál podľa vyššie uvedených nariadení UN "Model Regulation": - 15 Regulačné informácie Hodnotenie chemickej bezpečnosti: Hodnotenie chemickej bezpečnosti nebolo vykonané. 16 Iné informácie Údaje sa opierajú o dnešný stav našich vedomostí, nepredstavujú však záruku vlastností produktu a nezakladajú zmluvný právny vzťah. Zmeny od posledného vydania z dňa v nasledujúcich bodoch: * Oddelenie vystavujúce údajový list: IGG-AD Ingenieurbüro für Gefahrstoff- und Gefahrgutberatung Bismarckstraße 10 D Lampertheim Fax: 0049-(0) info@igg-ad.de Partner na konzultáciu: Dr. U. Prinz (u.prinz@igg-ad.de) Dipl.-Chem. H. Hinse (heidrun.hinse@igg-ad.de) (pokračovanie na strane 7)

7 Strana: 7/7 (pokračovanie zo strany 6) Skratky a akronymy: RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) ICAO: International Civil Aviation Organization ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals EINECS: European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances CAS: Chemical Abstracts Service (division of the American Chemical Society)

KIT COMPONENTS. Product name: iq-check Listeria monocytogenes II Product code:

KIT COMPONENTS. Product name: iq-check Listeria monocytogenes II Product code: Bio-Rad 27.08.2015 KIT COMPONENTS Product name: iq-check Listeria monocytogenes II Product code: 3578124 Article number Description Quantity Symbols 7813N A - Lyse reagent (20 ml) 1 GHS05 3578136 iq-check

More information

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31 Strana: 1/6 * ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Oblasť použitia

More information

ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku. ODDIEL 2: Identifikácia nebezpečnosti

ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku. ODDIEL 2: Identifikácia nebezpečnosti Strana: 1/10 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Číslo artikla: A-I-CT600 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa

More information

Číslo ES Číslo CAS Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú

Číslo ES Číslo CAS Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Verzia: 1.0 sk dátum zostavenia: 20.12.2017 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Identifikácia látky Číslo výrobku Registračné číslo (REACH) Oktán-1-sulfónová

More information

1.4 Núdzové telefónne číslo Núdzová informačná služba Poison Centre Munich: +49/(0)

1.4 Núdzové telefónne číslo Núdzová informačná služba Poison Centre Munich: +49/(0) Znenie: 1.0 sk dátum zostavenia: 01.03.2016 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Identifikácia látky Oxid seleničitý Číslo výrobku 5324 Registračné číslo

More information

ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku. ODDIEL 2: Identifikácia nebezpečnosti

ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku. ODDIEL 2: Identifikácia nebezpečnosti ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu 1.2. Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Použitie látky/zmesi Dezinfekčný

More information

Číslo ES Číslo CAS Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú

Číslo ES Číslo CAS Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Dobrovoľné bezpečnostné informácie na základe formátu karty bezpečnostných údajov podľa Nariadenia (ES) č. 1907/2006 Verzia: 4.0 sk Nahrádza verziu: 09.05.2017 Verzia: 3 dátum zostavenia: 04.05.2015 Revízia:

More information

Karta bezpečnostných údajov

Karta bezpečnostných údajov ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu A-Clean 212 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa 1.2 neodporúčajú Relevantné identifikované

More information

Karta bezpečnostných údajov

Karta bezpečnostných údajov ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu A-Clean 304 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa 1.2 neodporúčajú Relevantné identifikované

More information

Karta bezpečnostných údajov

Karta bezpečnostných údajov Chemická kotva bez styrénu PE SF - zložka A / 07.52 b/ Prepracované dňa: 29.03.2017 Katalógové číslo: SDB0034 Strana 1 z 12 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1. 1. Identifikátor

More information

Názov Ulica PSČ/mesto Telefón Webová stránka. Limbova Bratislava (0)

Názov Ulica PSČ/mesto Telefón Webová stránka. Limbova Bratislava (0) Verzia: 4.0 sk Nahrádza verziu: 23.09.2016 Verzia: (3) dátum zostavenia: 02.06.2015 Revízia: 19.11.2018 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Identifikácia

More information

BOCHEMIT PLUS. Bochemie Slovakia, s.r.o. BOCHEMIE a.s.

BOCHEMIT PLUS. Bochemie Slovakia, s.r.o. BOCHEMIE a.s. Dátum vyhotovenia: 2.6.2001 Dátum revízie: 30.12.2013 Strana 1 z 9 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor produktu Obchodný názov: Ďalšie názvy látky: 1.2. Relevantné použitia

More information

Názov Ulica PSČ/mesto Telefón Webová stránka. Limbova Bratislava (0)

Názov Ulica PSČ/mesto Telefón Webová stránka. Limbova Bratislava (0) Verzia: 2.0 sk Nahrádza verziu: 03.12.2015 Verzia: (1.0) dátum zostavenia: 03.12.2015 Revízia: 19.09.2017 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Identifikácia

More information

Karta bezpečnostných údajov

Karta bezpečnostných údajov Karta bezpečnostných údajov podľa Vyhlášky (ES) č. 1907/2006 (zmenené nariadením (EU) č. 453/2010) Dátum spracovania: 30.07.2014 Znenie: 4.0 Dátum vytlačenia: 13.08.2014 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi

More information

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31. Dátum tlače: Dátum vydania:

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31. Dátum tlače: Dátum vydania: Strana: 1/11 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Žiadne deskriptory

More information

SAVO MYDLOVÝ ČISTIČ. Karta bezpečnostných údajov (podľa Nariadenia ES č. 1907/2006 v znení neskorších predpisov)

SAVO MYDLOVÝ ČISTIČ. Karta bezpečnostných údajov (podľa Nariadenia ES č. 1907/2006 v znení neskorších predpisov) Dátum vyhotovenia: 1. 12. 2013 Dátum revízie: Strana 1 z 8 Karta bezpečnostných údajov (podľa Nariadenia ES č. 1907/2006 v znení neskorších predpisov) 1 IDENTIFIKÁCIA ZMESI A SPOLOČNOSTI 1.1. Identifikátor

More information

Názov Ulica PSČ/mesto Telefón Webová stránka. Limbova Bratislava (0)

Názov Ulica PSČ/mesto Telefón Webová stránka. Limbova Bratislava (0) Verzia: 3.0 sk Nahrádza verziu: 25.07.2017 Verzia: (2) dátum zostavenia: 27.07.2015 Revízia: 18.05.2018 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Identifikácia

More information

Karta bezpečnostných údajov v súlade s Nariadením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v znení Nariadenia (EÚ) 2015/830

Karta bezpečnostných údajov v súlade s Nariadením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v znení Nariadenia (EÚ) 2015/830 Karta bezpečnostných údajov v súlade s Nariadením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v znení Nariadenia (EÚ) 2015/830 Dátum vydania: 02.06.2015 Nahrádza: SK-CO2-018C Dátum spracovania:13.11.2017 Znenie: 3 Odkaz

More information

KARTA BEZPECNOSTNÝCH ÚDAJOV

KARTA BEZPECNOSTNÝCH ÚDAJOV Císlo revízie 18 ODDIEL 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOÈNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku Cat No. : 14-4338-35 1.2.Relevantnéidentifikovanépoužitialátkyalebozmesiapoužitia,ktorésaneodporúcajú

More information

KARTA BEZPECNOSTNÝCH ÚDAJOV

KARTA BEZPECNOSTNÝCH ÚDAJOV Císlo revízie 3 1.1. Identifikátor výrobku ODDIEL 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOÈNOSTI/PODNIKU Název výrobku Cat No. : VARELISA STOP SOLUTION 1.2.Relevantnéidentifikovanépoužitialátkyalebozmesiapoužitia,ktorésaneodporúcajú

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/7 1 Identification Product Identifier Catalog Number: 255771 Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against Application of the substance / the mixture In-vitro Diagnostics

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/7 1 Identification Product Identifier Catalog Number: 221169 Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against Application of the substance / the mixture In-vitro Diagnostics

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/8 1 Identification Product Identifier Catalog Number: 252360 Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against No further relevant information available. Application

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/9 1 Identification Product Identifier Catalog Number: 241820 Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against No further relevant information available. Application

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/8 1 Identification Product Identifier Catalog Number: 211701 Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against No further relevant information available. Application

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/11014:2009

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/11014:2009 Page 1/7 1 Identification Product identifier Catalog number: 554723 Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against Sector of Use SU24 Scientific research and development

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/7 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 211677 Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/10 * 1 Identification Product identifier Article number N0773120 Application of the substance / the mixture Laboratory chemicals Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier:

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/11 1 Identification Product Identifier Catalog Number: 261193 Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against No further relevant information available. Application

More information

Safety Data Sheet. Identification of the substance/mixture, intended use and of the company/undertaking

Safety Data Sheet. Identification of the substance/mixture, intended use and of the company/undertaking http://www.clickchemistrytools.com E: inquiries@clickchemistrytools.com T: 480 584 3340 F: 866 717 2037 Safety Data Sheet Section 1: Identification of the substance/mixture, intended use and of the company/undertaking

More information

Trade Name: Dust Off Touch Screen Wipes. 1 Identification of the substance/mixture and of the supplier. 1.1 Product identifier

Trade Name: Dust Off Touch Screen Wipes. 1 Identification of the substance/mixture and of the supplier. 1.1 Product identifier Page 1 of 8 1 Identification of the substance/mixture and of the supplier 1.1 Product identifier Synonyms: DSCT, DCW, DEW, DWBT, DFG20035, DEW24CT, DTSW32, DTSW32M, DTSW75, DMHJ 1.2 Application of the

More information

Safety Data Sheet according to 1907/2006/EC (REACH), 1272/2008/EC (CLP), 29CFR1910/1200 and GHS Rev. 3

Safety Data Sheet according to 1907/2006/EC (REACH), 1272/2008/EC (CLP), 29CFR1910/1200 and GHS Rev. 3 Page 1 of 8 1 Identification of the substance/mixture and of the supplier 1.1 Product identifier Synonyms: Product number: PD-105707-1 1.2 Application of the substance / the mixture: Industrial 1.3 Details

More information

Expozicne scenare pre latky a pripravky

Expozicne scenare pre latky a pripravky Chemia 2009 : REACH SIEF Cas sa krati Liptovsky Jan, 25. september 2009 Expozicne scenare pre latky a pripravky Dr. Paul Vesel SGCI Chemie Pharma Schweiz paul.vesel@sgci.ch 1 yl no ses u ef as r of ES

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/10 1 Identification Product identifier Part number: 5190-8499 Application of the substance / the mixture Reagents and Standards for Analytical Chemical Laboratory Use Details of the supplier of

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/10 1 Identification Product identifier Part number: 6610030700 Application of the substance / the mixture Reagents and Standards for Analytical Chemical Laboratory Use Details of the supplier of

More information

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH. č SK. Predpoklada é použitie. stave ý h častí ako o kladov a stropov, pozri prílohu, najmä prílohy B 1 - B 8

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH. č SK. Predpoklada é použitie. stave ý h častí ako o kladov a stropov, pozri prílohu, najmä prílohy B 1 - B 8 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 0007 SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: i jektáž y systé FIS V 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt O eľová kotva pre použitie v et e k upev e iu ťažký h systé

More information

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH. č SK. Predpokladané použitie. stave ý h častí ako o kladov a stropov, pozri prílohu, najmä prílohy B 1 - B 3

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH. č SK. Predpokladané použitie. stave ý h častí ako o kladov a stropov, pozri prílohu, najmä prílohy B 1 - B 3 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 0017 SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý kód typu výro ku: fischer skrutka do betónu FBS, FBS A4 a FBS C 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt O eľová kotva pre použitie v etó e

More information

Perforované plastové rozvádzačové lišty

Perforované plastové rozvádzačové lišty Perforované plastové rozvádzačové lišty Perforované plastové rozvádzačové lišty Štandardné Bezhalógenové Technické údaje farba sivá RAL 7030 plastický izolačný materiál, odolný proti nárazu, samozhášavý

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/9 Printing date 07/28/2016 Reviewed on 07/28/2016 1 Identification Product identifier Trade name: URANYL ACETATE 1% SOLUTION (Depleted Uranium) Article number:

More information

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH. č SK

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH. č SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 0048 SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: rá ová h oždi ka fischer SXR/SXRL 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt Plastové kotvy pre použitie v betóne a murive

More information

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH. č SK. Predpokladané použitie. stave ý h častí ako o kladov a stropov, pozri prílohu, najmä prílohy B 1 - B 4

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH. č SK. Predpokladané použitie. stave ý h častí ako o kladov a stropov, pozri prílohu, najmä prílohy B 1 - B 4 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 0009 SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: o eľová kotva fis her FAZ II 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt O eľová kotva pre použitie v betóne k upev e iu ťažký

More information

Gefahrgut trifft Gefahrstoff: An der Schnittstelle von Beförderung und Umgang Verantwortlichkeiten, Gemeinsamkeiten und Unterschiede

Gefahrgut trifft Gefahrstoff: An der Schnittstelle von Beförderung und Umgang Verantwortlichkeiten, Gemeinsamkeiten und Unterschiede Symposium of ISSA Chemistry Section and ISSA Transportation Section during the ACHEMA 2018, Frankfurt, 12 June 2018 Health and Safety in the Supply Chain of Chemicals Dangerous good meets hazardous substance:

More information

Vedecká cukráreň, február Yvetta Velísková

Vedecká cukráreň, február Yvetta Velísková Vedecká cukráreň, február 2016 Yvetta Velísková Voda veď vody máme dostatok stačí len otočiť vodovodným kohútikom: voda tu bola, je a aj bude! Je to ale naozaj tak...? a bude to platiť stále? Nie je to

More information

Annex XV dossier. PROPOSAL FOR IDENTIFICATION OF A SUBSTANCE AS A CMR 1A OR 1B, PBT, vpvb OR A SUBSTANCE OF AN EQUIVALENT LEVEL OF CONCERN

Annex XV dossier. PROPOSAL FOR IDENTIFICATION OF A SUBSTANCE AS A CMR 1A OR 1B, PBT, vpvb OR A SUBSTANCE OF AN EQUIVALENT LEVEL OF CONCERN Annex XV dossier PROPOSAL FOR IDENTIFICATION OF A SUBSTANCE AS A CMR 1A OR 1B, PBT, vpvb OR A SUBSTANCE OF AN EQUIVALENT LEVEL OF CONCERN Substance Name: N-Methylacetamide EC Number: 201-182-6 CAS Number:

More information

Ing. Tomasz Kanik. doc. RNDr. Štefan Peško, CSc.

Ing. Tomasz Kanik. doc. RNDr. Štefan Peško, CSc. Ing. Tomasz Kanik Školiteľ: doc. RNDr. Štefan Peško, CSc. Pracovisko: Študijný program: KMMOA, FRI, ŽU 9.2.9 Aplikovaná informatika 1 identifikácia problémovej skupiny pacientov, zlepšenie kvality rozhodovacích

More information

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS

Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Safety Data Sheet acc. to OSHA HCS Page 1/10 Printing date 02/14/2017 Reviewed on 02/14/2017 1 Identification Product identifier Trade name: URANYL ACETATE 2% SOLUTION (Depleted Uranium) Article number:

More information

Analytická chémia I. Analytické meranie. Princípy analytických meraní 2/13/2018

Analytická chémia I. Analytické meranie. Princípy analytických meraní 2/13/2018 Analytická chémia I 2017/2018 prof. Ing. Ivan Špánik, DrSc. Ústav Analytickej chémie miestnosťč. 490, 566, 379 Klapka 283 e-mail: ivan.spanik@stuba.sk Analytické meranie Signál Dekódovanie Vzorka Informácia

More information

Kapitola S5. Skrutkovica na rotačnej ploche

Kapitola S5. Skrutkovica na rotačnej ploche Kapitola S5 Skrutkovica na rotačnej ploche Nech je rotačná plocha určená osou rotácie o a meridiánom m. Skrutkový pohyb je pohyb zložený z rovnomerného rotačného pohybu okolo osi o a z rovnomerného translačného

More information

Substance Name: Dimethyl sulphate. EC Number: CAS Number: SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF DIMETHYL SULPHATE

Substance Name: Dimethyl sulphate. EC Number: CAS Number: SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF DIMETHYL SULPHATE Substance Name: Dimethyl sulphate EC Number: 201-058-1 CAS Number: 77-78-1 SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF DIMETHYL SULPHATE AS A SUBSTANCE OF VERY HIGH CONCERN BECAUSE OF ITS CMR 1 PROPERTIES 1

More information

SAFETY DATA SHEET 1 IDENTIFICATION.

SAFETY DATA SHEET 1 IDENTIFICATION. SAFETY DATA SHEET VETSCAN UA 10 URINE REAGENT STRIPS 1 IDENTIFICATION. GHS Product Identifier VetScan UA 10 Urine Reagent Strips Other means of identification Abaxis PN: 1500-0013 Recommended use of the

More information

Praktická príručka Ako používať a oznamovať modely (Q)SAR. Verzia 3.1 júl 2016

Praktická príručka Ako používať a oznamovať modely (Q)SAR. Verzia 3.1 júl 2016 Praktická príručka Ako používať a oznamovať modely (Q)SAR Verzia 3.1 júl 2016 2 Praktická príručka Ako používať a oznamovať modely (Q)SAR 3.1 Verzia Zmeny Dátum Verzia 1.0 Prvé vydanie marec 2010 Verzia

More information

SAFETY DATA SHEET According to Regulation (EC) No. 1907/2006. SECTION 1: Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking

SAFETY DATA SHEET According to Regulation (EC) No. 1907/2006. SECTION 1: Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Page 1 of 12 SECTION 1: Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking 1.1. Product identifier Substance name: natural zeolite, clinoptilolite of sedimentary origin (1g568) EC No:

More information

MATERIAL SAFETY DATA SHEET

MATERIAL SAFETY DATA SHEET 1.Product Identification Manufacturer : Address : Clayton 3168 Ph 03 9542 6666 Fax 03 9542 6677 www.colorific.com.au Intended Use : artists. Colorific Australia Gate 2, Clayton Business Park, Rayhur St

More information

Substance name: 2,4 - Dinitrotoluene EC number: CAS number: MEMBER STATE COMMITTEE SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF

Substance name: 2,4 - Dinitrotoluene EC number: CAS number: MEMBER STATE COMMITTEE SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF Substance name: 2,4 - Dinitrotoluene EC number: 204-450-0 CAS number: 121-14-2 MEMBER STATE COMMITTEE SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF 2,4 - DINITROTOLUENE AS A SUBSTANCE OF VERY HIGH CONCERN BECAUSE

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/5 1 Identification of substance: Catalog number: 248810 Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic Systems 7 Loveton Circle Sparks, MD 21152 Tel: (410) 771-0100 or (800) 638-8663 Information department:

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/5 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 211897 CAS Number: 9001-74-5 Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier:

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/5 1 Identification of substance: Catalog number: 21175 Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic Systems 7 Loveton Circle Sparks, MD 21152 Telephone: (41) 771-1 or (8) 638-8663 Information department:

More information

Table of Contents. languages DOP's Pages

Table of Contents. languages DOP's Pages Table of Contents_DOP_EQUITONE_180102.xlsx Page 1 of 34 Table of Contents languages DOP's Pages german deutsch de_dop_equitone_180102 2-3 english english en_dop_equitone_180102 4-5 french français fr_dop_equitone_180102

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/5 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 22974 Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/5 1 Identification of substance: Catalog number: 212185 Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic Systems 7 Loveton Circle Sparks, MD 21152 Tel: (410) 771-0100 or (800) 638-8663 Information department:

More information

Manual Railway Industry Substance List. Version: March 2011

Manual Railway Industry Substance List. Version: March 2011 Manual Railway Industry Substance List Version: March 2011 Content 1. Scope...3 2. Railway Industry Substance List...4 2.1. Substance List search function...4 2.1.1 Download Substance List...4 2.1.2 Manual...5

More information

Substance Name: Nitrobenzene. EC Number: CAS Number: SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF NITROBENZENE

Substance Name: Nitrobenzene. EC Number: CAS Number: SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF NITROBENZENE Substance Name: Nitrobenzene EC Number: 202-716-0 CAS Number: 98-95-3 SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF NITROBENZENE AS A SUBSTANCE OF VERY HIGH CONCERN BECAUSE OF ITS TOXIC FOR REPRODUCTION (ARTICLE

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/6 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 220971 Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/6 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 211906 Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/5 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 23874 Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic

More information

Zentrum für Löt- und Entlötsysteme

Zentrum für Löt- und Entlötsysteme 6LFKHUKHLWVGDWHQEODWWJHPl (*±5LFKWOLQLH(* 7UDGHQDPH$/0 "!# $%&' ( ) * +, -$"..-* I I /0 $1( 2#! 3 $4* @8J $& K # - ),L..# - 0( $" L J $&. M# $" 0J$1 * :AM#G#+N # * I I O/6P $1-0 " L J$1.* /- L (0Q#(# $"

More information

DRAIN TRACING DYE RED E123

DRAIN TRACING DYE RED E123 DRAIN TRACING DYE RED E123 1.1 Product Identifier Product Name CAS No. EC No. DRAIN TRACING DYE RED E123 915-67-3 213-022-2 1.2. Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/6 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 225250 Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Version: 1 Page 1/7 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product identifier 2-oxepanone, polymer with 2,2-dimethyl-1,3-propanediol Cas No.: 69089-45-8 EC No: polymer

More information

UTILIZATION OF SPATIAL DATA FOR CRISIS MANAGEMENT

UTILIZATION OF SPATIAL DATA FOR CRISIS MANAGEMENT UTILIZATION OF SPATIAL DATA FOR CRISIS MANAGEMENT Monika Blistanová - Peter Blistan ABSTRACT Crisis management is one of the areas that cannot do without information support. Current time is marked by

More information

SECTION 3 PRODUCT COMPOSITION The test kit is composed of QuSTICK Strep A Reagent Stick, Reagent A, Reagent B, Positive Control, and Negative Control.

SECTION 3 PRODUCT COMPOSITION The test kit is composed of QuSTICK Strep A Reagent Stick, Reagent A, Reagent B, Positive Control, and Negative Control. SECTION 1 PRODUCT AND COMPANY IDENTIFICATION Product Identification: Ref No. 6000, 6000-025, etc. Test kit contains QuSTICK Strep A Reagent Stick, Reagent A, Reagent B, Positive Control, and Negative Control.

More information

Arizona Division of Occupational Safety and Health Administration. 800 W. Washington Street, Phoenix, AZ Consultation:

Arizona Division of Occupational Safety and Health Administration. 800 W. Washington Street, Phoenix, AZ Consultation: ADOSH Arizona Division of Occupational Safety and Health Administration 800 W. Washington Street, Phoenix, AZ 85007 Consultation: 602-542-1769 GLOBALLY HARMONIZED SYSTEM for HAZARD COMMUNICATION Steven

More information

Existing Systems of Product Labelling

Existing Systems of Product Labelling FEDERAL INSTITUTE FOR RISK ASSESSMENT Existing Systems of Product Labelling Axel Hahn Overview Labelling Where Labelling is implemented CE and other Examples Nano - Labelling The Product - Identification

More information

Safety Data Sheet. QHA036/20LT INTERZINC 22???????? Version 1 Revision Date 10/21/13

Safety Data Sheet. QHA036/20LT INTERZINC 22???????? Version 1 Revision Date 10/21/13 International Paint Taiwan Safety Data Sheet QHA036/20LT INTERZINC 22???????? Version 1 Revision Date 10/21/13 1. Product and company identification 1.1. Product identifier INTERZINC 22???????? Product

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/6 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 285420 Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic

More information

开原亨泰精细化工厂. Kaiyuan Hengtai Fine Chemicals Factory. Material Safety Data Sheet. 4-Aminobutyric acid. Approved By IATA Regulation

开原亨泰精细化工厂. Kaiyuan Hengtai Fine Chemicals Factory. Material Safety Data Sheet. 4-Aminobutyric acid. Approved By IATA Regulation Material Safety Data Sheet Approved By IATA Regulation SECTION 1 - CHEMICAL PRODUCT AND COMPANY IDENTIFICATION Product name Company information manufacturer No.18,YiheRoad,Kaiyuan City, Liaoning Province,

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/6 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 221742 Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS 11014 Page 1/5 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product Identifier Catalog Number: 22792 Details of the supplier of the safety data sheet Manufacturer/Supplier: BD Diagnostic

More information

Understanding Cut-off Value and Concentration Limits in CLP Regulation and China GHS

Understanding Cut-off Value and Concentration Limits in CLP Regulation and China GHS Understanding Cut-off Value and Concentration Limits in CLP Regulation and China GHS Enabling Chemical Compliance for A Safer World 23 August 2011 Yunbo Shi, CIRS Ireland 1 About the Presenter Yunbo Shi,

More information

ETD Verification Kit II

ETD Verification Kit II Instructions for Use ETD Verification Kit II Kit for verifying and tuning electron transfer dissociation (ETD) and proton transfer reaction (PTR) CARE products are designed to support our worldwide customers

More information

Substance Name: 2,2-bis(4'-hydroxyphenyl)-4- methylpentane EC Number: CAS Number: SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF

Substance Name: 2,2-bis(4'-hydroxyphenyl)-4- methylpentane EC Number: CAS Number: SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF Substance Name: 2,2-bis(4'-hydroxyphenyl)-4- methylpentane EC Number: 401-720-1 CAS Number: 6807-17-6 SUPPORT DOCUMENT FOR IDENTIFICATION OF 2,2-BIS(4'-HYDROXYPHENYL)-4-METHYLPENTANE AS A SUBSTANCE OF

More information

Safety Data Sheet. (Silicon Dioxide) DATE PREPARED: 1/6/2016. Section 1. Product and Company Identification

Safety Data Sheet. (Silicon Dioxide) DATE PREPARED: 1/6/2016. Section 1. Product and Company Identification Section 1. Product and Company Identification Product Name Silicon Dioxide CAS Number 112945-52-5 Parchem - fine & specialty chemicals 415 Huguenot Street New Rochelle, NY 10801 (914) 654-6800 (914) 654-6899

More information

CLP Regulation (EC) No / 2008

CLP Regulation (EC) No / 2008 CLP Regulation (EC) No. 1272 / 2008 on the classification, labelling and packaging of substances and mixtures Class Explosives Unstable explosive Unst. Expl. H200 Unstable explosive Division 1.1 Expl.

More information

VPLYV EXPERIMENTÁLNYCH PODMIENOK NA SPOĽAHLIVOSŤ VÝSLEDKOV PRI ŠTÚDIU KINETIKY LÚHOVANIA

VPLYV EXPERIMENTÁLNYCH PODMIENOK NA SPOĽAHLIVOSŤ VÝSLEDKOV PRI ŠTÚDIU KINETIKY LÚHOVANIA VPLYV EXPERIMENTÁLNYCH PODMIENOK NA SPOĽAHLIVOSŤ VÝSLEDKOV PRI ŠTÚDIU KINETIKY LÚHOVANIA Raschman P. Katedra chémie, Hutnícka fakulta, Technická univerzita Košice UNCERTAINTY OF KINETIC LEACHING DATA INTRODUCED

More information

MSDS. ( Material Safety Data Sheet ) High Density Polyethylene (LUTENE-H ME9180)

MSDS. ( Material Safety Data Sheet ) High Density Polyethylene (LUTENE-H ME9180) MSDS LG Chemical Limited LG Twin Tower/ East Wing, 20, Yoido-dong, Youngdungpo-gu Seoul, 150-721 Korea Tel : 822-3773-3060 Fax : 822-784-9731 ( Material Safety Sheet ) (LUTENE-H ME9180) Issue Item Page

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking

Material Safety Data Sheet acc. to ISO/DIS Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Version: 1 Page 1/7 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product identifier 2-oxepanone, polymer with 1,4-butanediol Cas No.: 31831-53-5 EC No: Polymer Application of

More information

Material Safety Data Sheet acc. to ISO 11014

Material Safety Data Sheet acc. to ISO 11014 Page 1/7 1 Identification of the substance/mixture and of the company/undertaking Product details Article number N9300183 Application of the substance / the preparation Laboratory chemicals Manufacturer/Supplier:

More information

Material Safety Data Sheet

Material Safety Data Sheet Material Safety Data Sheet Anti-Intrinsic Factor (IgG) (Recombinant) ELISA Catalog Number: 27-GD126 A subsidiary Company of Omega Diagnostics Group plc Safety Data Sheet Page 1 of 2 1. Identification of

More information

Product Stewardship Summary

Product Stewardship Summary Product Stewardship Summary Methyldiethanolamine General Statement Methyldiethanolamine is an alkyl alkanolamine that is used in gas treatment applications and serves as an intermediate in the synthesis

More information

3. Horninové prostredie / Rocks

3. Horninové prostredie / Rocks 3.1 Základné charakteristiky geologickej a tektonickej stavby Basic features of geological and tectonic structure 3.2 Svahové pohyby Slope movements 3.3 Odvodená mapa radónového rizika Derived map of the

More information

NÁVOD NA VYJADROVANIE NEISTOTY V KVANTITATÍVNYCH SKÚŠKACH (EA - 4/16: 2003)

NÁVOD NA VYJADROVANIE NEISTOTY V KVANTITATÍVNYCH SKÚŠKACH (EA - 4/16: 2003) SLOVENSKÁ NÁRODNÁ AKREDITAČNÁ SLUŽBA METODICKÁ SMERNICA NA AKREDITÁCIU METHODICAL GUIDELINE FOR ACCREDITATION NÁVOD NA VYJADROVANIE NEISTOTY V KVANTITATÍVNYCH SKÚŠKACH (EA - 4/16: 2003) GUIDELINES ON THE

More information

JUDr. Eduard Szattler (NE) PATENTOVATEĽNOSŤ POČÍTAČOVÝCH PROGRAMOV

JUDr. Eduard Szattler (NE) PATENTOVATEĽNOSŤ POČÍTAČOVÝCH PROGRAMOV JUDr. Eduard Szattler (NE) PATENTOVATEĽNOSŤ POČÍTAČOVÝCH PROGRAMOV ( č l á n o k p ô v o d n e p u b l i k o v a n ý v č a s o p i s e D u š e v n é v l a s t n í c t v o 3 / 2 0 0 5 ) V o d b o r n e

More information

Safety Data Sheet. EGA870 INTERZONE 505 OFF WHITE PART A Version No. 2 Revision Date 09/27/17

Safety Data Sheet. EGA870 INTERZONE 505 OFF WHITE PART A Version No. 2 Revision Date 09/27/17 International Paint Sdn Bhd Safety Data Sheet EGA870 INTERZONE 505 OFF WHITE PART A Version No. 2 Revision Date 09/27/17 1. Product and company identification 1.1. Product identifier INTERZONE 505 OFF

More information

MANAŽÉRSTVO RIZIKA AKO VÝZNAMNÝ NÁSTROJ NA ELIMINÁCIU RIZÍK RISK MANAGEMENT AS AN IMPORTANT TOOL TO ELIMINATE SOME RISKS

MANAŽÉRSTVO RIZIKA AKO VÝZNAMNÝ NÁSTROJ NA ELIMINÁCIU RIZÍK RISK MANAGEMENT AS AN IMPORTANT TOOL TO ELIMINATE SOME RISKS MANAŽÉRSTVO RIZIKA AKO VÝZNAMNÝ NÁSTROJ NA ELIMINÁCIU RIZÍK Jozef HARANGOZÓ - Ľuboš POLAKOVIČ RISK MANAGEMENT AS AN IMPORTANT TOOL TO ELIMINATE SOME RISKS ABSTRAKT V súčasnosti je snaha o elimináciu potenciálnych

More information

Harmonisation of product notification. Ronald de Groot Dutch Poisons Information Center

Harmonisation of product notification. Ronald de Groot Dutch Poisons Information Center Harmonisation of product notification Ronald de Groot Dutch Poisons Information Center Poisons Centres Informing the public and/or medical personnel about symptoms and treatment of acute intoxications

More information

Introduction to the Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals (GHS)

Introduction to the Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals (GHS) Introduction to the Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals (GHS) Lennart Dock lennart.dock@kemi.se Swedish Chemicals Agency Lorens van Dam Lorens.van.dam@msb.se Swedish

More information

82 Úradný vestník Európskej únie ÚRADNÝ VESTNÍK EURÓPSKYCH SPOLOČENSTIEV

82 Úradný vestník Európskej únie ÚRADNÝ VESTNÍK EURÓPSKYCH SPOLOČENSTIEV 82 Úradný vestník Európskej únie 03/zv. 38 32003D0017 L 8/10 ÚRADNÝ VESTNÍK EURÓPYCH SPOLOČENSTIEV 14.1.2003 ROZHODNUTIE RADY zo 16. decembra 2002 o rovnocennosti terénnych inšpekcií uskutočňovaných v

More information

Priestorové a časové zmeny pôdnych procesov a parametrov Procesy ovplyvňuj. ujúce funkcie a kvalitu pôdy

Priestorové a časové zmeny pôdnych procesov a parametrov Procesy ovplyvňuj. ujúce funkcie a kvalitu pôdy Priestorové a časové zmeny pôdnych procesov a parametrov Procesy ovplyvňuj ujúce funkcie a kvalitu pôdy Ekologické,, technické,, ekonomické a sociálne aspekty ohrození pôdy Faktory (ohrozenia) ovplyvňuj

More information