Find the distance between the pair of points. 2) (7, -7) and (3, -5) A) 12 3 units B) 2 5 units C) 6 units D) 12 units B) 8 C) 63 2

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Find the distance between the pair of points. 2) (7, -7) and (3, -5) A) 12 3 units B) 2 5 units C) 6 units D) 12 units B) 8 C) 63 2"

Transcription

1 Sample Departmental Final - Math 9 Write the first five terms of the sequence whose general term is given. 1) a n = n 2 - n 0, 2,, 12, 20 B) 2,, 12, 20, 30 C) 0, 3, 8, 1, 2 D) 1,, 9, 1, 2 Find the distance between the pair of points. 2) (7, -7) and (3, -) 12 3 units B) 2 units C) units D) 12 units Solve the equation. 3) log 8 ( + 2) - log 8 = B) 8 C) 3 2 D) 2 3 Simplif. ) B) + 2 C) + 2 D) - 2 Solve the equation. ) = B) 22 C) D) -8 ) = 8-3 B) - 3 C) 3 D) 3 Using the change of base formula, rewrite the following epression using common logarithms. 7) log 2 log 2 log B) log log 2 C) log 2 D) log 2 Solve. 8) Jim can run miles per hour on level ground on a still da. One wind da, he runs miles with the wind, and in the same amount of time runs miles against the wind. What is the rate of the wind? mph B) mph C) mph D) 3 mph 1

2 9) = + -3 B) -2 C) 3 D) 8 ) = 0 1, 1 B) -1, 1, -, C) -1, 1, -i, i D) -i, i, -i, i 11) = B) 3 C) 9 D) 12) A painter can finish painting a house in 7 hours. Her assistant takes 9 hours to finish the same job. How long would it take for them to complete the job if the were working together? hours B) hours C) 8 hours D) 1 3 hours 13) How man real solutions are possible for a sstem of equations whose graphs are a parabola and a circle? 1, 2, or 3 real solutions B) 0, 1, 2, or 3 real solutions C) 0, 1, 2, 3, or real solutions D) 1, 2, 3, or real solutions Use the square root propert to solve the equation. 1) ( + 2) 2 = 11 9 B) -2-11, C) - 11, 11 D) 2-11, Solve. 1) One number is 2 less than a second number. Twice the second number is 8 less than 3 times the first. Find the two numbers. 12 and 1 B) -1 and -12 C) 11 and 13 D) 13 and 1 1) = B) 37 C) 18 D) 17) The cost in millions of dollars for a compan to manufacture thousand automobiles is given b the function C() = Find the number of automobiles that must be produced to minimize the cost. 1 thousand automobiles B) thousand automobiles C) thousand automobiles D) 2 thousand automobiles Find the eact value. 18) ln e B) 1 C) e D) e 2

3 19) log,000 2 B) 0 C) D) 1 Identif whether the equation, when graphed, will be a parabola, circle, ellipse, or hperbola. 20) 2 = parabola B) circle C) ellipse D) hperbola 21) = 1 parabola B) circle C) ellipse D) hperbola Graph the function. 22) = log 2 B) C) D) Use the quadratic formula to solve the equation. 23) ( - 8) = 3-13, + 13 B) , C) - 19, + 19 D) ,

4 2) = - - i 7, - + i C) - i 7, - + i B) - i 7, + i D) - - i 7, + i Sketch the graph of the equation. Find its verte. 2) = 2 - verte (, 0) B) verte (0, -) C) verte (0, ) D) verte (-, 0) Rationalize the denominator and simplif. Assume that all variables represent positive real numbers. 2) B) C) D) Perform the indicated operation. Write the result in the form a + bi. 27) ( + i) - (-2 + i) -8-3i B) 8 + 3i C) + i D) 8-3i

5 Find the indicated term for the sequence whose general term is given. 28) a n = (-1)n n + 9 ; a B) - 7 C) 1 21 D) Sketch the graph of the equation. Find its center and radius. 29) ( + ) = 1 center (0, ); radius = B) center (-, 0); radius = C) center (0, -); radius = D) center (, 0); radius = Rationalize the denominator and simplif. Assume that all variables represent positive real numbers. 30) B) 7 3 C) 21 D) Multipl, and then simplif if possible. 31) ( 2 - ) 2-2 B) 7-2 C) -3-2 D) 7 + 2

6 Solve the sstem. 32) z = z = 2 z = 3 (3,, ) B) (,, 3) C) (, 3, ) D) Find the value of the logarithmic epression. 33) log B) 1 2 C) 2 D) - 1 Find the power of i. 3) i 28 -i B) i C) -1 D) 1 Solve the equation for. Give an eact solution. 3) ln = e B) 3.2 C) 3.2 D) e 3.2 3) log = 3. e 3. B) 3. C) 3. D) 3. e Match the function with its graph. 37) f() = B) (-3, ) (3, -) C) D) (3, ) (-3, -) -

7 Graph the solution of the sstem of linear inequalities. 38) - < + < 3 B) C) D) Solve the equation. Give an eact solution. 39) e ( + 2) = e + 2 B) ln 7 C) e D) ln - 2 Solve the equation for the specified variable. 0) V r 2 h = 1 3 ; for h h = V r2 B) h = V 3r 2 C) h = Vr 2 3 D) h = 3V r 2 Epress as the logarithm of a single epression. 1) log 2 + log 2 log 2 3 B) log 2 12 C) log 12 D) log 3 Write the series with summation notation. 2) (-9) -9i B) i = 1 (-9i + 3) C) i = 1 9i D) i = 1 i = 1 (-9i + ) 7

8 Write the first five terms of the geometric sequence whose first term, a 1, and common ratio, r, are given. 3) a 1 = ; r = 1 3, 3, 9, 27, 81 B) 3, 9, 27, 81, 23 C), 12, 3, 8, 32 D), 13 3, 1,, Find the inverse of the one-to-one function. ) f() = 3 + f -1 () = - B) f -1 () = C) f -1 () = D) f -1 () = 3 - ) f() = f -1 () = B) f -1 () = C) f -1 () = 7-3 D) f -1 () = 7-3 For the given functions f and g, find the composition. ) f() = 3 - ; g() = -2 Find (f g)() B) C) D) Find the indicated term of the sequence. 7) If the second term of an arithmetic progression is -11 and the sith term is 9, find the fifteenth term. 9 B) -1 C) D) Epress as the logarithm of a single epression. Assume that variables represent positive numbers. 8) log b q - log b r log b q r B) log b (q - r) C) log b q log b r D) log b q r 8

9 Determine which graph is the graph of a one-to-one function. 9) B) C) D) Write an equation to describe the variation. Use k for the constant of proportionalit. 0) w varies directl as the square of and inversel as the cube of. w = k2 3 B) w = k3 2 C) w = k D) w 2 3 = k For the given functions f and g, find the composition. 1) f() = 2 + ; g() = + 2 Find (g f)(3). 2 B) 28 C) 120 D) 0 Write in terms of i. 2) i B) ±20 C) 20i D) i 20 Find the indicated term of the sequence. 3) The fifteenth term of the arithmetic sequence whose first term is - and whose common difference is -3 B) -9 C) 38 D) - 9

10 ) Find the seventh term of the geometric sequence 1, 2,,... 1 B) 128 C) 12 D) Write as a logarithmic equation. ) 3 2 = 9 log 3 9 = 2 B) log 2 9 = 3 C) log 3 2 = 9 D) log 9 3 = 2 Match the equation with its graph. ) = ( - 2) ( + 3) B) C) 8 2 D)

11 Identif the domain and then graph the function. 7) f() = - 3 [0, ) B) [0, ) C) [3, ) D) [-3, ) Use the graph of the following function f() to find the value. 8) Find such that f() = B) -3 C) 7 D) 11

12 Write an equation of the circle with the given center and radius. 9) (, -1); 13 ( - 1) 2 + ( + ) 2 = 19 B) ( - ) 2 + ( + 1) 2 = 13 C) ( + 1) 2 + ( - ) 2 = 19 D) ( + ) 2 + ( - 1) 2 = 13 Given the matri in echelon form, find the solution for the sstem. 0) (12, -1, -2) B) (, 7, -2) C) (-2, -1, 12) D) (9, 3, -2) Find the surface area of the figure. 1) 3 m m 7 m 1 m2 B) 18 m2 C) 122 m2 D) 8 m2 Find the variation equation for the variation statement. 2) z varies jointl as and the cube of ; z = 90 when = and = -3 = 3 B) = 3 C) = -3 D) = -3 Use the given right triangle to find the trigonometric function. 3) cos A B) 3 C) 3 D) 3 Use the properties of eponents to simplif the epression. ) 3/ 1/ 3/ B) C) 1/2 D) 1 12

13 The graph of an eponential function is given. Match the graph to one of the following functions. ) f() = 2-1 B) f() = 2 ( - 1) C) f() = 2 D) f() = Simplif. Assume that all variables represent an real number. ) B) + C) - + D) + Complete the indicated row operation. 7) Replace R2 in with 3R1 + R2. B) C) D) Solve the problem. 8) A bacteria culture starts with units and triples ever da. Write the general term of the sequence that describes the growth of this culture. Find the number of bacteria units there will be at the beginning of the fourth da. an = 3() n - 1 ; 192 units B) an = (3) n ; 32 units C) an = (3) n - 1 ; 8 units D) an = () n ; 2 units 9) At a certain time of da, the angle of elevation of the sun is 0. Find the height of a pole whose shadow at that time is 13 feet long ft (13 3)/3 feet B) 13 2 feet C) 13 3 feet D) 2 feet 70) Find the sum of the first nine negative integers. - 3 B) - C) - D) - 13

14 Simplif the radical epression. Assume that all variables represent positive real numbers. 71) 320k7q8 8k7q8 k B) 8q k7 C) 8k3q k D) 8k3q Use the partial sum formula to find the partial sum of the given geometric sequence. 72) Find the sum of the first five terms of the geometric sequence 1, 2,, B) 279 C) 2 D) 31 Use radical notation to write the epression. Simplif if possible. 73) 1 1/2 2 - B) 1 C) - 1 D) Find the unknown side of the right triangle. 7) B) 1 C) 2 3 D) 1 Provide an appropriate response. 7) How do ou find Dz when solving a sstem of equations using Cramer's Rule? Replace the -column values with the constant-column values. B) Replace the -column and -column values with the constant-column values. C) Replace the z-column values with the constant-column values. D) Replace the -column values with the constant-column values. 1

15 Graph the equation. 7) ( - 1) ( + 1) 2 9 = 1 B) C) D) Find the volume of the figure. 77) 2 in. 1π/3 in.3 B) 8π/3 in.3 C) 32π/3 in.3 D) π in.3 If the function is one-to-one, list the inverse function. 78) f = {(-3, 1), (3, -1), (-2, 1), (2, -1)} f -1 = {(1, -3), (-3, 3), (1, -2), (-1, 2)} B) f -1 = {(1, -3), (-1, 3), (1, -2), (-1, 2)} C) f -1 = {(1, -3), (-1, 3), (1, 3), (-1, 2)} D) not one-to-one 1

16 Graph the equation. 79) = 1 B) C) D) Find the square root. Assume that all variables represent positive real numbers. 80) B) 2 C) 12 D) Complete the square b adding the proper constant to the binomial so that the resulting trinomial is a perfect square trinomial. Then factor the trinomial. 81) (-1) = ( - )2 B) = ( - )2 C) = ( - 8)2 D) (-) = ( - 8)2 Add. 82) B) 1 C) D) 72 1

17 Solve the nonlinear sstem of equations for real solutions. 83) 2-22 = = 1 (2, 3), (2, - 3), (-2, 3), (-2, - 3) B) ( 3, 2), ( 3, -2), (- 3, 2), (- 3, -2) C) ( 3, 2), ( 3, -2) D) ( 3, 2), (- 3, -2) Solve the inequalit. Graph the solution set and write the solution set in interval notation. 8) - + < 0 (-, -) B) (-, -) (, ) C) (-, ) D) (, ) ) > 0 (-7, -3) B) (-3, ) C) (-, -7) (-3, ) D) (-, -7) Find the sum of the terms of the infinite geometric sequence. 8) 3, 3, 3 1,... 3 B) C) 1 D) 3 Use the product rule to multipl. 87) B) 1 C) 12 D) 2 17

18 Write with positive eponents. Simplif if possible. 88) 1 -/ B) 32 C) 1 32 D) not a real number Find the volume of the figure. 89) Cone 8 in. 3 in. 2π in.3 B) 72π in.3 C) 8π in.3 D) 1π in.3 Sketch the graph of the quadratic function. Give the verte and ais of smmetr. 90) f() = - 1 ( + 2)2-1 verte (-1, -2); ais = -1 B) verte (1, 2); ais = C) verte (-2, -1); ais = -2 D) verte (2, -1); ais =

19 Answer Ke Testname: MATH 9 1) A 2) B 3) D ) D ) D ) A 7) B 8) B 9) C ) B 11) B 12) A 13) C 1) B 1) A 1) D 17) D 18) B 19) C 20) D 21) C 22) D 23) C 2) B 2) D 2) C 27) B 28) C 29) B 30) B 31) B 32) B 33) A 3) D 3) D 3) C 37) C 38) A 39) D 0) D 1) A 2) D 3) A ) D ) D ) A 7) C 8) D 9) D 19

20 Answer Ke Testname: MATH 9 0) A 1) A 2) C 3) D ) D ) A ) B 7) C 8) C 9) B 0) A 1) C 2) C 3) D ) C ) C ) B 7) D 8) C 9) C 70) C 71) C 72) D 73) B 7) D 7) C 7) D 77) C 78) B 79) B 80) D 81) B 82) D 83) B 8) C 8) C 8) B 87) C 88) C 89) A 90) C 20

MATH 91 Final Study Package Name

MATH 91 Final Study Package Name MATH 91 Final Stud Package Name Solve the sstem b the substitution method. If there is no solution or an infinite number of solutions, so state. Use set notation to epress the solution set. 1) - = 1 1)

More information

Self- assessment 1010 (Intermediate Algebra)

Self- assessment 1010 (Intermediate Algebra) Self- assessment (Intermediate Algebra) If ou can work these problems using a scientific calculator, ou should have sufficient knowledge to demonstrate master of Intermediate Algebra and to succeed in

More information

review for math TSI 55 practice aafm m

review for math TSI 55 practice aafm m Eam TSI Name review for math TSI practice 01704041700aafm042430m www.alvarezmathhelp.com MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Solve the

More information

Use the slope-intercept form to graph the equation. 8) 6x + y = 0

Use the slope-intercept form to graph the equation. 8) 6x + y = 0 03 Review Solve the inequalit. Graph the solution set and write it in interval notation. 1) -2(4-9) < - + 2 Use the slope-intercept form to graph the equation. 8) 6 + = 0 Objective: (2.8) Solve Linear

More information

The semester B examination for Algebra 2 will consist of two parts. Part 1 will be selected response. Part 2 will be short answer. n times per year: 1

The semester B examination for Algebra 2 will consist of two parts. Part 1 will be selected response. Part 2 will be short answer. n times per year: 1 ALGEBRA B Semester Eam Review The semester B eamination for Algebra will consist of two parts. Part 1 will be selected response. Part will be short answer. Students ma use a calculator. If a calculator

More information

Name Please print your name as it appears on the class roster.

Name Please print your name as it appears on the class roster. Berkele Cit College Practice Problems Math 1 Precalculus - Final Eam Preparation Name Please print our name as it appears on the class roster. SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes

More information

Math 030 Review for Final Exam Revised Fall 2010 RH/ DM 1

Math 030 Review for Final Exam Revised Fall 2010 RH/ DM 1 Math 00 Review for Final Eam Revised Fall 010 RH/ DM 1 1. Solve the equations: (-1) (7) (-) (-1) () 1 1 1 1 f. 1 g. h. 1 11 i. 9. Solve the following equations for the given variable: 1 Solve for. D ab

More information

math FALL developmental mathematics sullivan 1e

math FALL developmental mathematics sullivan 1e TSIpractice eam review 1 131 180 plus 34 TSI questions for elementar and intermediate algebra m0300004301 aaa Name www.alvarezmathhelp.com math0300004301 FALL 01 100 interactmath developmental mathematics

More information

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Spring 0 Math 08 Eam Preparation Ch Dressler Name SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Solve the quadratic equation b the square root propert.

More information

MATH 0312 FINAL EXAM REVIEW ITEMS

MATH 0312 FINAL EXAM REVIEW ITEMS MATH 012 FINAL EXAM REVIEW ITEMS Name The items on this review are representative of the items that ou might see on our course final eam. No formul sheets are allowed and calculators are not allowed on

More information

The formulas below will be provided in the examination booklet. Compound Interest: r n. Continuously: n times per year: 1

The formulas below will be provided in the examination booklet. Compound Interest: r n. Continuously: n times per year: 1 HONORS ALGEBRA B Semester Eam Review The semester B eamination for Honors Algebra will consist of two parts. Part will be selected response on which a calculator will not be allowe Part will be short answer

More information

Items with a symbol next to the item number indicate that a student should be prepared to complete items like these with or without a calculator.

Items with a symbol next to the item number indicate that a student should be prepared to complete items like these with or without a calculator. HNRS ALGEBRA B Semester Eam Review The semester B eamination for Honors Algebra will consist of two parts. Part is selected response on which a calculator will NT be allowed. Part is short answer on which

More information

PreCalculus. Ocean Township High School Mathematics Department

PreCalculus. Ocean Township High School Mathematics Department PreCalculus Summer Assignment Name Period Date Ocean Township High School Mathematics Department These are important topics from previous courses that ou must be comfortable doing before ou can be successful

More information

MAT 1033C -- Martin-Gay Intermediate Algebra Chapter 8 (8.1, 8.2, 8.5, 8.6) Practice for the Exam

MAT 1033C -- Martin-Gay Intermediate Algebra Chapter 8 (8.1, 8.2, 8.5, 8.6) Practice for the Exam MAT 33C -- Martin-Ga Intermediate Algebra Chapter 8 (8.1 8. 8. 8.6) Practice for the Eam Name Date Da/Time: SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

More information

review for math TSI 182 practice aafm m

review for math TSI 182 practice aafm m Eam TSI 182 Name review for math TSI 182 practice 01704041700aafm042430m www.alvarezmathhelp.com MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Simplif.

More information

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Math 03 C-Fair College Departmental Final Eamination Review SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Graph the linear equation b the method of

More information

Learning Goals. College of Charleston Department of Mathematics Math 101: College Algebra Final Exam Review Problems 1

Learning Goals. College of Charleston Department of Mathematics Math 101: College Algebra Final Exam Review Problems 1 College of Charleston Department of Mathematics Math 0: College Algebra Final Eam Review Problems Learning Goals (AL-) Arithmetic of Real and Comple Numbers: I can classif numbers as natural, integer,

More information

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Practice for the Final Eam MAC 1 Sullivan Version 1 (2007) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Find the distance d(p1, P2) between the points

More information

MATH 60 Review Problems for Final Exam

MATH 60 Review Problems for Final Exam MATH 60 Review Problems for Final Eam Scientific Calculators Onl - Graphing Calculators Not Allowed NO CLASS NOTES PERMITTED Evaluate the epression for the given values. m 1) m + 3 for m = 3 2) m 2 - n2

More information

Algebra 2 Semester Exam Review

Algebra 2 Semester Exam Review Algebra Semester Eam Review 7 Graph the numbers,,,, and 0 on a number line Identif the propert shown rs rs r when r and s Evaluate What is the value of k k when k? Simplif the epression 7 7 Solve the equation

More information

MATH 115: Final Exam Review. Can you find the distance between two points and the midpoint of a line segment? (1.1)

MATH 115: Final Exam Review. Can you find the distance between two points and the midpoint of a line segment? (1.1) MATH : Final Eam Review Can ou find the distance between two points and the midpoint of a line segment? (.) () Consider the points A (,) and ( 6, ) B. (a) Find the distance between A and B. (b) Find the

More information

Math Departmental Exit Assessment Review (Student Version)

Math Departmental Exit Assessment Review (Student Version) Math 03 - Departmental Eit Assessment Review (Student Version) Factor completel. (Factoring Review) ) 6-6 - 0 ) 3-343 3) 3 - + 8-40 4) - 36 ) + - 6 + 9 + 8 - + + Add or subtract as indicated. Simplif completel.

More information

math0320 FALL interactmath sections developmental mathematics sullivan 1e

math0320 FALL interactmath sections developmental mathematics sullivan 1e Eam final eam review 180 plus 234 TSI questions for intermediate algebra m032000 013014 NEW Name www.alvarezmathhelp.com math0320 FALL 201 1400 interactmath sections developmental mathematics sullivan

More information

Math125 Exam 5 (Final) Review Name. Do the following as indicated. 17) log 17x = 1.2 (Round answer to four decimal places.)

Math125 Exam 5 (Final) Review Name. Do the following as indicated. 17) log 17x = 1.2 (Round answer to four decimal places.) Math12 Eam (Final) Review Name Do the following as indicated. For the given functions f and g, find the requested function. 1) f() = - 6; g() = 92 Find (f - g)(). 2) f() = 33 + 1; g() = 2-2 Find (f g)().

More information

review math0410 (1-174) and math 0320 ( ) aafinm mg

review math0410 (1-174) and math 0320 ( ) aafinm mg Eam Name review math04 (1-174) and math 0320 (17-243) 03201700aafinm0424300 mg MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Simplif. 1) 7 2-3 A)

More information

Chapter 8 Vocabulary Check

Chapter 8 Vocabulary Check 28 CHAPTER 8 Quadratic Equations and Functions d. What is the level of methane emissions for that ear? (Use our rounded answer from part (c).) (Round this answer to 2 decimals places.) Use a graphing calculator

More information

Eam Name algebra final eam review147 aam032020181t4highschool www.alvarezmathhelp.com MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Solve the equation.

More information

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Math 2 Stud Guide-Chapters 8 and 9 Name Date: Time: MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Find all square roots of the number. ) 600 9,

More information

Math 0210 Common Final Review Questions (2 5 i)(2 5 i )

Math 0210 Common Final Review Questions (2 5 i)(2 5 i ) Math 0 Common Final Review Questions In problems 1 6, perform the indicated operations and simplif if necessar. 1. ( 8)(4) ( )(9) 4 7 4 6( ). 18 6 8. ( i) ( 1 4 i ) 4. (8 i ). ( 9 i)( 7 i) 6. ( i)( i )

More information

Answers for the problems can be found at the end of this packet starting on Page 12.

Answers for the problems can be found at the end of this packet starting on Page 12. MAC 0 Review for Final Eam The eam will consists of problems similar to the ones below. When preparing, focus on understanding and general procedures (when available) rather than specific question. Answers

More information

Chapter 12 and 13 Math 125 Practice set Note: the actual test differs. Given f(x) and g(x), find the indicated composition and

Chapter 12 and 13 Math 125 Practice set Note: the actual test differs. Given f(x) and g(x), find the indicated composition and Chapter 1 and 13 Math 1 Practice set Note: the actual test differs. Given f() and g(), find the indicated composition. 1) f() = - ; g() = 3 + Find (f g)(). Determine whether the function is one-to-one.

More information

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Final Eam Review MAC 1 Spring 0 Name MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Solve and check the linear equation. 1) (- + ) - = -( - 7) {-

More information

TO THE STUDENT: To best prepare for Test 4, do all the problems on separate paper. The answers are given at the end of the review sheet.

TO THE STUDENT: To best prepare for Test 4, do all the problems on separate paper. The answers are given at the end of the review sheet. MATH TEST 4 REVIEW TO THE STUDENT: To best prepare for Test 4, do all the problems on separate paper. The answers are given at the end of the review sheet. PART NON-CALCULATOR DIRECTIONS: The problems

More information

25) x x + 30 x2 + 15x ) x Graph the equation. 30) y = - x - 1

25) x x + 30 x2 + 15x ) x Graph the equation. 30) y = - x - 1 Pre-AP Algebra Final Eam Review Solve. ) A stone is dropped from a tower that is feet high. The formula h = - t describes the stoneʹs height above the ground, h, in feet, t seconds after it was dropped.

More information

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Final Eam Review MAC 1 Fall 011 Name MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Solve and check the linear equation. 1) (- + ) - = -( - 7) A)

More information

Math 1160 Final Review (Sponsored by The Learning Center) cos xcsc tan. 2 x. . Make the trigonometric substitution into

Math 1160 Final Review (Sponsored by The Learning Center) cos xcsc tan. 2 x. . Make the trigonometric substitution into Math 60 Final Review (Sponsored by The Learning Center). Simplify cot csc csc. Prove the following identities: cos csc csc sin. Let 7sin simplify.. Prove: tan y csc y cos y sec y cos y cos sin y cos csc

More information

Algebra II Notes Unit Five: Quadratic Functions. Syllabus Objectives: 5.1 The student will graph quadratic functions with and without technology.

Algebra II Notes Unit Five: Quadratic Functions. Syllabus Objectives: 5.1 The student will graph quadratic functions with and without technology. Sllabus Objectives:.1 The student will graph quadratic functions with and without technolog. Quadratic Function: a function that can be written in the form are real numbers Parabola: the U-shaped graph

More information

Review for Intermediate Algebra (MATD 0390) Final Exam Oct 2009

Review for Intermediate Algebra (MATD 0390) Final Exam Oct 2009 Review for Intermediate Algebra (MATD 090) Final Eam Oct 009 Students are epected to know all relevant formulas, including: All special factoring formulas Equation of a circle All formulas for linear equations

More information

Test # 33 QUESTIONS MATH131 091700 COLLEGE ALGEBRA Name atfm131bli www.alvarezmathhelp.com website MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

More information

Mathematics Placement Examination (MPE)

Mathematics Placement Examination (MPE) Practice Problems for Mathematics Placement Eamination (MPE) Revised June, 011 When ou come to New Meico State Universit, ou ma be asked to take the Mathematics Placement Eamination (MPE) Your inital placement

More information

FINAL EXAM REVIEW ITEMS Math 0312: Intermediate Algebra Name

FINAL EXAM REVIEW ITEMS Math 0312: Intermediate Algebra Name FINAL EXAM REVIEW ITEMS Math 0312: Intermediate Algebra Name 1) Find the SUM of the solutions of the equation. 82 + 0 = 16 Use the quadratic formula to solve the equation. (All solutions are real numbers.)

More information

Chapters 8 & 9 Review for Final

Chapters 8 & 9 Review for Final Math 203 - Intermediate Algebra Professor Valdez Chapters 8 & 9 Review for Final SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Solve the formula for

More information

C) x m A) 260 sq. m B) 26 sq. m C) 40 sq. m D) 364 sq. m. 7) x x - (6x + 24) = -4 A) 0 B) all real numbers C) 4 D) no solution

C) x m A) 260 sq. m B) 26 sq. m C) 40 sq. m D) 364 sq. m. 7) x x - (6x + 24) = -4 A) 0 B) all real numbers C) 4 D) no solution Sample Departmental Final - Math 46 Perform the indicated operation. Simplif if possible. 1) 7 - - 2-2 + 3 2 - A) + - 2 B) - + 4-2 C) + 4-2 D) - + - 2 Solve the problem. 2) The sum of a number and its

More information

Math Intermediate Algebra

Math Intermediate Algebra Math 095 - Intermediate Algebra Final Eam Review Objective 1: Determine whether a relation is a function. Given a graphical, tabular, or algebraic representation for a function, evaluate the function and

More information

Algebra 2 End of Term Final REVIEW

Algebra 2 End of Term Final REVIEW Algebra End of Term Final REVIEW DO NOT WRITE IN TEST BOOKLET. 1. Graph. a. c. x x x x. Express as a single logarithm. Simplif, if possible. a. 5 c. 3 3. The volume V of a clinder varies jointl with the

More information

Name Period Date. Practice FINAL EXAM Intro to Calculus (50 points) Show all work on separate sheet of paper for full credit!

Name Period Date. Practice FINAL EXAM Intro to Calculus (50 points) Show all work on separate sheet of paper for full credit! Name Period Date Practice FINAL EXAM Intro to Calculus (0 points) Show all work on separate sheet of paper for full credit! ) Evaluate the algebraic epression for the given value or values of the variable(s).

More information

CHAPTER 3 Polynomial Functions

CHAPTER 3 Polynomial Functions CHAPTER Polnomial Functions Section. Quadratic Functions and Models............. 7 Section. Polnomial Functions of Higher Degree......... 7 Section. Polnomial and Snthetic Division............ Section.

More information

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. B) x y =

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. B) x y = Santa Monica College Practicing College Algebra MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Write the standard equation for the circle. 1) Center

More information

Unit 2 Notes Packet on Quadratic Functions and Factoring

Unit 2 Notes Packet on Quadratic Functions and Factoring Name: Period: Unit Notes Packet on Quadratic Functions and Factoring Notes #: Graphing quadratic equations in standard form, verte form, and intercept form. A. Intro to Graphs of Quadratic Equations: a

More information

MATH 125 MATH EXIT TEST (MET) SAMPLE (Version 4/18/08) The actual test will have 25 questions. that passes through the point (4, 2)

MATH 125 MATH EXIT TEST (MET) SAMPLE (Version 4/18/08) The actual test will have 25 questions. that passes through the point (4, 2) MATH MATH EXIT TEST (MET) SAMPLE (Version /8/08) The actual test will have questions. ) Find the slope of the line passing through the two points. (-, -) and (-, 6) A) 0 C) - D) ) Sketch the line with

More information

1. Simplify each expression and write all answers without negative exponents. for variable L.

1. Simplify each expression and write all answers without negative exponents. for variable L. MATH 0: PRACTICE FINAL Spring, 007 Chapter # :. Simplif each epression and write all answers without negative eponents. ( ab ) Ans. b 9 7a 6 Ans.. Solve each equation. 5( ) = 5 5 Ans. man solutions + 7

More information

Mini-Lecture 8.1 Solving Quadratic Equations by Completing the Square

Mini-Lecture 8.1 Solving Quadratic Equations by Completing the Square Mini-Lecture 8.1 Solving Quadratic Equations b Completing the Square Learning Objectives: 1. Use the square root propert to solve quadratic equations.. Solve quadratic equations b completing the square.

More information

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Math 170 Final Exam Review Name SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Evaluate the function at the given value of the independent variable and

More information

3.1 Graphing Quadratic Functions. Quadratic functions are of the form.

3.1 Graphing Quadratic Functions. Quadratic functions are of the form. 3.1 Graphing Quadratic Functions A. Quadratic Functions Completing the Square Quadratic functions are of the form. 3. It is easiest to graph quadratic functions when the are in the form using transformations.

More information

Last modified Spring 2016

Last modified Spring 2016 Math 00 Final Review Questions In problems 6, perform the indicated operations and simplif if necessar.. 8 6 8. 7 6. ( i) ( 4 i) 4. (8 i). ( 9 i)( 7 i) 6. ( i)( i) In problems 7-, solve the following applications.

More information

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 0 Final Practice Disclaimer: The actual eam differs. SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Epress the number in scientific notation. 1) 0.000001517

More information

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Math 170 Final Exam Review Name SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. Evaluate the function at the given value of the independent variable and

More information

Math125 Exam 5 Review Name. Do the following as indicated.

Math125 Exam 5 Review Name. Do the following as indicated. Math Eam Review Name Do the following as indicated. For the given functions f and g, find the requested function. ) f() = - 6; g() = 9 Find (f - g)(). ) ) f() = 33 + ; g() = - Find (f g)(). 3) f() = ;

More information

Advanced Algebra 2 Final Review Packet KG Page 1 of Find the slope of the line passing through (3, -1) and (6, 4).

Advanced Algebra 2 Final Review Packet KG Page 1 of Find the slope of the line passing through (3, -1) and (6, 4). Advanced Algebra Final Review Packet KG 0 Page of 8. Evaluate (7 ) 0 when and. 7 7. Solve the equation.. Solve the equation.. Solve the equation. 6. An awards dinner costs $ plus $ for each person making

More information

REVIEW KEY VOCABULARY REVIEW EXAMPLES AND EXERCISES

REVIEW KEY VOCABULARY REVIEW EXAMPLES AND EXERCISES Etra Eample. Graph.. 6. 7. (, ) (, ) REVIEW KEY VOCABULARY quadratic function, p. 6 standard form of a quadratic function, p. 6 parabola, p. 6 verte, p. 6 ais of smmetr, p. 6 minimum, maimum value, p.

More information

Math 110 Final Exam Review Revised December 2015

Math 110 Final Exam Review Revised December 2015 Math 110 Final Exam Review Revised December 2015 Factor out the GCF from each polynomial. 1) 60x - 15 2) 7x 8 y + 42x 6 3) x 9 y 5 - x 9 y 4 + x 7 y 2 - x 6 y 2 Factor each four-term polynomial by grouping.

More information

a 2 x y 1 y SOL AII.1a

a 2 x y 1 y SOL AII.1a SOL AII.a The student, given rational, radical, or polnomial epressions, will a) add, subtract, multipl, divide, and simplif rational algebraic epressions; Hints and Notes Rules for fractions: ) Alwas

More information

Instructor: Imelda Valencia Course: A3 Honors Pre Calculus

Instructor: Imelda Valencia Course: A3 Honors Pre Calculus Student: Date: Instructor: Imelda Valencia Course: A3 Honors Pre Calculus 01 017 Assignment: Summer Homework for those who will be taking FOCA 017 01 onl available until Sept. 15 1. Write the epression

More information

Final Exam Review for DMAT 0310

Final Exam Review for DMAT 0310 Final Exam Review for DMAT 010 MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Factor the polynomial completely. What is one of the factors? 1) x

More information

MTH 112 Practice Test 3 Sections 3.3, 3.4, 3.5, 1.9, 7.4, 7.5, 8.1, 8.2

MTH 112 Practice Test 3 Sections 3.3, 3.4, 3.5, 1.9, 7.4, 7.5, 8.1, 8.2 MTH 112 Practice Test 3 Sections 3.3, 3., 3., 1.9, 7., 7., 8.1, 8.2 Use properties of logarithms to epand the logarithmic epression as much as possible. Where possible, evaluate logarithmic epressions

More information

REVIEW. cos 4. x x x on (0, x y x y. 1, if x 2

REVIEW. cos 4. x x x on (0, x y x y. 1, if x 2 Math ` Part I: Problems REVIEW Simplif (without the use of calculators). log. ln e. cos. sin (cos ). sin arccos( ). k 7. k log (sec ) 8. cos( )cos 9. ( ) 0. log (log) Solve the following equations/inequalities.

More information

9 (0, 3) and solve equations to earn full credit.

9 (0, 3) and solve equations to earn full credit. Math 0 Intermediate Algebra II Final Eam Review Page of Instructions: (6, ) Use our own paper for the review questions. For the final eam, show all work on the eam. (-6, ) This is an algebra class do not

More information

Solve the equation for the specified variable. Use the distributive property to factor as necessary. 2) -9s + 8p = tp - 8 for p

Solve the equation for the specified variable. Use the distributive property to factor as necessary. 2) -9s + 8p = tp - 8 for p College Readiness Math Final Eam Review Sheet Solve the equation. 1) r + 6 = r + 8 3 6 Solve the equation for the specified variable. Use the distributive propert to factor as necessar. 2) -9s + 8p = tp

More information

R S T. PreCalculus AB Final Exam SHOW YOUR WORK May 20, Name: 1. Find the area of this triangle. 2. Find the area of this trapezoid.

R S T. PreCalculus AB Final Exam SHOW YOUR WORK May 20, Name: 1. Find the area of this triangle. 2. Find the area of this trapezoid. 1. Find the area of this triangle. 138 ft 6 18 ft. Find the area of this trapezoid. 10 ft 8 ft 57 11 ft 3. Find the area of this trapezoid. 10 ft 8 ft 59 1 ft [A] 88 ft [B] 176 ft [C] 75.3 ft [D] 8.9 ft.

More information

Chapter 11 Exponential and Logarithmic Function

Chapter 11 Exponential and Logarithmic Function Chapter Eponential and Logarithmic Function - Page 69.. Real Eponents. a m a n a mn. (a m ) n a mn. a b m a b m m, when b 0 Graphing Calculator Eploration Page 700 Check for Understanding. The quantities

More information

Math 110 Final Exam Review Revised October 2018

Math 110 Final Exam Review Revised October 2018 Math 110 Final Exam Review Revised October 2018 Factor out the GCF from each polynomial. 1) 60x - 15 2) 7x 8 y + 42x 6 3) x 9 y 5 - x 9 y 4 + x 7 y 2 - x 6 y 2 Factor each four-term polynomial by grouping.

More information

Precalculus Spring Final Review Name

Precalculus Spring Final Review Name Precalculus Spring Final Review Name Solve the equation on the interval 0 θ < ". ) sin θ + sin θ = 0 A) 0, ", " 3, 5" 3 B) 0, ", 3" C) 0, ", " 3, " 3 D) 0, ", " 3, 5" 3 SHORT ANSWER. Answer the question.

More information

First Semester Final Review NON-Graphing Calculator

First Semester Final Review NON-Graphing Calculator Algebra First Semester Final Review NON-Graphing Calculator Name:. 1. Find the slope of the line passing through the points ( 5, ) and ( 3, 7).. Find the slope-intercept equation of the line passing through

More information

HCC-SE MATH DEPT. 1 Revised Fall 2008

HCC-SE MATH DEPT. 1 Revised Fall 2008 FINAL EXAM REVIEW ITEMS Math : College Algebra Find the -intercepts and an -intercepts. ) f() = + 7-0 ) = Name ) Select the equation that describes the graph. Solve the equation and epress the solution

More information

CALCULUS BASIC SUMMER REVIEW

CALCULUS BASIC SUMMER REVIEW NAME CALCULUS BASIC SUMMER REVIEW Slope of a non vertical line: rise y y y m run Point Slope Equation: y y m( ) The slope is m and a point on your line is, ). ( y Slope-Intercept Equation: y m b slope=

More information

FGCU 6th Annual Math Competition 2008 Precalculus - Individual Exam

FGCU 6th Annual Math Competition 2008 Precalculus - Individual Exam FGCU 6th Annual Math Competition 008 Precalculus - Individual Eam Find the domain of the rational function. ) f() = + + 9 A) all real numbers B) { -, } C){ -,, -} D) { 0, -9} Solve the equation b epressing

More information

Name DIRECTIONS: PLEASE COMPLET E ON A SEPARATE SHEET OF PAPER. USE THE ANSWER KEY PROVIDED TO CORRECT YOUR WORK. THIS WILL BE COLLECTED!!!

Name DIRECTIONS: PLEASE COMPLET E ON A SEPARATE SHEET OF PAPER. USE THE ANSWER KEY PROVIDED TO CORRECT YOUR WORK. THIS WILL BE COLLECTED!!! FINAL EXAM REVIEW 0 PRECALCULUS Name DIRECTIONS: PLEASE COMPLET E ON A SEPARATE SHEET OF PAPER. USE THE ANSWER KEY PROVIDED TO CORRECT YOUR WORK. THIS WILL BE COLLECTED!!! State the domain of the rational

More information

Vocabulary. Term Page Definition Clarifying Example. combined variation. constant of variation. continuous function.

Vocabulary. Term Page Definition Clarifying Example. combined variation. constant of variation. continuous function. CHAPTER Vocabular The table contains important vocabular terms from Chapter. As ou work through the chapter, fill in the page number, definition, and a clarifing eample. combined variation Term Page Definition

More information

C)not a function. B) function domain: {-3, 2, 4, 6} range: {-7, 4, 2, -1}

C)not a function. B) function domain: {-3, 2, 4, 6} range: {-7, 4, 2, -1} Name Spring Semester Final Review (Dual) Precalculus MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Determine whether the relation represents a function.

More information

9) A) f-1(x) = 8 - x B) f-1(x) = x - 8 C)f-1(x) = x + 8 D) f-1(x) = x 8

9) A) f-1(x) = 8 - x B) f-1(x) = x - 8 C)f-1(x) = x + 8 D) f-1(x) = x 8 Review for Final Eam Name Algebra- Trigonometr MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Factor the polnomial completel. If a polnomial cannot

More information

ALGEBRA 1 CP FINAL EXAM REVIEW

ALGEBRA 1 CP FINAL EXAM REVIEW ALGEBRA CP FINAL EXAM REVIEW Alg CP Sem Eam Review 0 () Page of 8 Chapter 8: Eponents. Write in rational eponent notation. 7. Write in radical notation. Simplif the epression.. 00.. 6 6. 7 7. 6 6 8. 8

More information

LESSON #42 - INVERSES OF FUNCTIONS AND FUNCTION NOTATION PART 2 COMMON CORE ALGEBRA II

LESSON #42 - INVERSES OF FUNCTIONS AND FUNCTION NOTATION PART 2 COMMON CORE ALGEBRA II LESSON #4 - INVERSES OF FUNCTIONS AND FUNCTION NOTATION PART COMMON CORE ALGEBRA II You will recall from unit 1 that in order to find the inverse of a function, ou must switch and and solve for. Also,

More information

Glossary. Also available at BigIdeasMath.com: multi-language glossary vocabulary flash cards. An equation that contains an absolute value expression

Glossary. Also available at BigIdeasMath.com: multi-language glossary vocabulary flash cards. An equation that contains an absolute value expression Glossar This student friendl glossar is designed to be a reference for ke vocabular, properties, and mathematical terms. Several of the entries include a short eample to aid our understanding of important

More information

Add or subtract. Write the answer in lowest terms. 1) 15 13x 6. 13x A) 9 13x. 9 26x D) 9. B) 13x 9. 2) 2 r + 5 r 9 A) 18r 7 r(9 r) 7r 18 r(9 r)

Add or subtract. Write the answer in lowest terms. 1) 15 13x 6. 13x A) 9 13x. 9 26x D) 9. B) 13x 9. 2) 2 r + 5 r 9 A) 18r 7 r(9 r) 7r 18 r(9 r) Fall 2018 Preview Eam 4 Math 1 TTh This is intended onl as a resource to assist in our studing. This preview does not constitute acontract of inclusion and eclusion. MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative

More information

MATH College Algebra Review for Test 2

MATH College Algebra Review for Test 2 MATH 4 - College Algebra Review for Test Sections. and.. For f (x) = x + 4x + 5, give (a) the x-intercept(s), (b) the -intercept, (c) both coordinates of the vertex, and (d) the equation of the axis of

More information

MATH 115: Review for Chapter 6

MATH 115: Review for Chapter 6 MATH 115: Review for Chapter 6 In order to prepare for our test on Chapter 6, ou need to understand and be able to work problems involving the following topics: I SYSTEMS OF LINEAR EQUATIONS CONTAINING

More information

Lesson 9.1 Using the Distance Formula

Lesson 9.1 Using the Distance Formula Lesson. Using the Distance Formula. Find the eact distance between each pair of points. a. (0, 0) and (, ) b. (0, 0) and (7, ) c. (, 8) and (, ) d. (, ) and (, 7) e. (, 7) and (8, ) f. (8, ) and (, 0)

More information

2, g(x) = 4x ) x - 12

2, g(x) = 4x ) x - 12 Math 11000 Practice Final Eam Page 1 1) Find f(-1) when f() = 3 - - 8 + 3 1) ) Given f() = + - 3-1 and g() =, find the sum, (f + g)(). ) + 3) Given f() = -63 + 9 + and g() = -53 + - 5, find the difference,

More information

Divide and simplify. Assume that all variables are positive. Rationalize the denominator of the expression if necessary. pg.

Divide and simplify. Assume that all variables are positive. Rationalize the denominator of the expression if necessary. pg. Spring 011 Final Exam Review Show all work and answers on SEPARATE PAPER The review for the final must be completed b the date of the original final exam in order to be eligible for a reassessment in the

More information

For problems 1 4, evaluate each expression, if possible. Write answers as integers or simplified fractions

For problems 1 4, evaluate each expression, if possible. Write answers as integers or simplified fractions / MATH 05 TEST REVIEW SHEET TO THE STUDENT: This Review Sheet gives you an outline of the topics covered on Test as well as practice problems. Answers are at the end of the Review Sheet. I. EXPRESSIONS

More information

Algebra 2 End of Year Practice Exam Specification Sheet

Algebra 2 End of Year Practice Exam Specification Sheet Algebra End of Year Practice Exam Specification Sheet Free Response (Vocabular, Knowledge, Concepts, Explanations). Properties of real numbers. Procedure (write procedure or process). Concept development/linkage

More information

[ ] 4. Math 70 Intermediate Algebra II Final Exam Review Page 1 of 19. Instructions:

[ ] 4. Math 70 Intermediate Algebra II Final Exam Review Page 1 of 19. Instructions: Math Intermediate Algebra II Final Eam Review Page of 9 Instructions: Use our own paper for the review questions. For the final eam, show all work on the eam. This is an algebra class do not guess! Write

More information

LESSON #42 - INVERSES OF FUNCTIONS AND FUNCTION NOTATION PART 2 COMMON CORE ALGEBRA II

LESSON #42 - INVERSES OF FUNCTIONS AND FUNCTION NOTATION PART 2 COMMON CORE ALGEBRA II LESSON #4 - INVERSES OF FUNCTIONS AND FUNCTION NOTATION PART COMMON CORE ALGEBRA II You will recall from unit 1 that in order to find the inverse of a function, ou must switch and and solve for. Also,

More information

Pre Calculus Spring Final Exam REVIEW

Pre Calculus Spring Final Exam REVIEW Pre Calculus Spring Final Eam REVIEW Solve the triangle. Round lengths to the nearest tenth and angle measures to the nearest degree. ) B = 43 C = 7 b = 4 Two sides and an angle (SSA) of a triangle are

More information

SECTION 8-7 De Moivre s Theorem. De Moivre s Theorem, n a Natural Number nth-roots of z

SECTION 8-7 De Moivre s Theorem. De Moivre s Theorem, n a Natural Number nth-roots of z 8-7 De Moivre s Theorem 635 B eactl; compute the modulus and argument for part C to two decimal places. 9. (A) 3 i (B) 1 i (C) 5 6i 10. (A) 1 i 3 (B) 3i (C) 7 4i 11. (A) i 3 (B) 3 i (C) 8 5i 12. (A) 3

More information

a 2 x y 1 x 1 y SOL AII.1a

a 2 x y 1 x 1 y SOL AII.1a SOL AII.a The student, given rational, radical, or polnomial epressions, will a) add, subtract, multipl, divide, and simplif rational algebraic epressions; Hints and Notes Rules for fractions: ) Alwas

More information

Unit 6: 10 3x 2. Semester 2 Final Review Name: Date: Advanced Algebra

Unit 6: 10 3x 2. Semester 2 Final Review Name: Date: Advanced Algebra Semester Final Review Name: Date: Advanced Algebra Unit 6: # : Find the inverse of: 0 ) f ( ) = ) f ( ) Finding Inverses, Graphing Radical Functions, Simplifying Radical Epressions, & Solving Radical Equations

More information

Test #4 33 QUESTIONS MATH1314 09281700 COLLEGE ALGEBRA Name atfm1314bli28 www.alvarezmathhelp.com website SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

More information

[B] 2. Which of these numbers is a solution for 12 x 7? [A] 5 [B] 1 [C] 2 [D] 3

[B] 2. Which of these numbers is a solution for 12 x 7? [A] 5 [B] 1 [C] 2 [D] 3 . Which graph shows the solution of + 7? 9 6 0 6 9 9 6 0 6 9 9 6 0 6 9 9 6 0 6 9. Which of these numbers is a solution for 7? 5. Which graph shows the solution to +

More information

x Radical Sign: Radicand: the number beneath the radical sign

x Radical Sign: Radicand: the number beneath the radical sign Sllabus Objective: 9.4 The student will solve quadratic equations using graphic and algebraic techniques to include the quadratic formula, square roots, factoring, completing the square, and graphing.

More information